If you can see this then javascript is disabled


Please click here to find out more.














Medik8 | Official Manufacturer's Website | Solution Based & Injection-Free Skincare Biotechnology




Hydroxy Zuren
Conserveermiddelen & Toevoegingen
Retinol
Huidveroudering
Huidsoorten
UV-Spectra
Vitamine E
Vitamine C 
Wat is Chiraliteit?
Gevoelige Huid - Resultaten Zonder Irritatie ...™
Het eerste Groene Cosmetische Merk





 


AHA (fruit of citrus zuren)


Alfa hydroxy zuren (AHA) worden gebruikt om de huid opnieuw glad te maken, wat leidt tot een meer jeugdige en stralende teint. Ze kunnen worden gebruikt voor de behandeling van fijne lijntjes en rimpels en de verbetering van het huidweefsel en teint, waardoor ze uitstekend geschikt zijn voor de anti-veroudering huidverzorgings preparaten. Ze kunnen ook worden gebruikt om te deblokkeren en de poriën te zuiveren, waardoor ze nuttig zijn in de anti-acné producten.

Glycolzuur (afgeleid van suiker), appelzuur (komt voor in onrijp fruit zoals appels en kersen) en melkzuur (afkomstig van melk) zijn de meest gebruikte AHA’s. Medik8 is een pionier in het gebruik van amandelzuur, een lipide-oplosbare AHA. Deze vruchtzuren schilferen het oppervlak van de huid af om de frisse, gladde huid eronder te onthullen. Dermatologen gebruiken AHA’s voor het uitvoeren van een sterke chemische peeling of een lagere concentratie kan thuis worden gebruikt om dezelfde resultaten over een langere periode te bereiken. Echter, gebruikers van AHA’s moeten oppassen voor de mogelijkheid van huidirritatie, het kan leiden tot roodheid, irritatie en jeuk. Bij gebruik van AHA’s op lange termijn, is het belangrijk gebruik te maken van zonbescherming, om te vermijden dat de zon schade aan de huid toebrengt, die u zo zorgvuldig probeert te herstellen.

Het gebruik van chirally-correct L-amandelzuur (zoals bij Medik8) kan een ernstige beperking opleveren van de mate van gevoeligheid van de huid, terwijl het krachtige resultaten kan produceren. Sinds L-amandelzuur lipide oplosbaar is, kan het doordringen in de huid poriën, geeft het een diepe reiniging en helpt bij het beheren van de acné gevoelige huid.

Ga terug naar de vorige pagina
 


BHA

Salicylzuur is het Beta Hydroxy Acid (De BHA dat Medik8 gebruik). Het is afgeleid van hetzelfde zuur als aspirine (acetylsalicylzuur) en wordt gewonnen uit de rijke schors van de wilg. Net als AHA’s heeft het ook afschilferings eigenschappen, maar is veel minder irriterend voor de huid en kan werken met een veel lagere concentratie om toch hetzelfde effect te bereiken. Salicylzuur is vet oplosbaar en wordt gebruikt voor de behandeling van de huid die zich leent voor acné, verstopte poriën of uitbrekingen door het vervellen van de dode huidoppervlakte en het voorkomen van verstopping van de poriën, dat zal leiden tot een overbelaste huid.

Net zoals bij AHA’s, maakt BHA de huid ook meer vatbaar voor beschadiging door de zon na langdurig gebruik en dus, moet de gebruiker zijn zonbescherming verhogen om zich ervan te verzekeren, dat er geen verdere schade wordt toegebracht.

Ga terug naar de vorige pagina
 


Hoe een werkzaam bestandsdeel wordt toegebracht op de huid is van het allergrootste belang. We citeren onze stichter: “Het heeft geen zin om een magische kogel te hebben, als er geen pistool is om het af te vuren ", wat betekent dat het hebben van een doeltreffend, werkzaam bestanddeel slechts de helft is van het proces – het is noodzakelijk dat het in staat is om zijn bestemming in het celmembraan te bereiken, waar zij in kan functioneren. Dit betekent dat de keuze van de methode voor de levering van het werkzame bestanddeel van onschatbare waarde is

Er zijn drie primaire routes, waar een werkzaam bestanddeel kan doordringen: de zweet porie, de haarschacht en het normale huidoppervlak. Medik8 gebruikt de poriën als de belangrijkste weg voor het opnemen van de werkzame bestanddeel. Liposomen zijn het technologisch antwoord op het vervoeren van de werkzame bestanddelen. Ze worden vaak vergeleken met een microscopische zeepbel met binnenin actieve ingrediënten . Deze 'bubbels' zijn in staat om te vervormen en worden ovaal van vorm, zodat deze via de porie kunnen passeren en het werkzame bestanddeel aan de celvlies levert.

Nanosomes zijn simpele, kleinere liposomen. Ze zijn op dezelfde wijze gebouwd en hebben dezelfde eigenschappen. Ondanks het kleine formaat, kunnen ze via de porie doordringen in de celmembraan zonder vervorming, wat resulteert in een snelle en effectieve levering in de actieve.

Nano-emulsies zijn net als reguliere crèmes samengesteld uit olie en water druppels,  met de druppeltjes op zeer kleine formaat om het intrekken te bevorderen. .

U kunt meer lezen over het toebrengen van huidverzorging door het speciale artikel te lezen van Elliot Isaacs in Aesthetic Medicine.

 


Ga terug naar de vorige pagina



 


SLS is een schuimend, zuiverend middel dat gebruikt wordt in shampoos, reinigingsmiddelen, tandpasta, enz. Het is een samenstelling van twee beschikbare biochemische composities: sulfaat en laurierzuur. Ondanks enkele over-enthousiaste beoordelingen van het ingrediënt, uit een toxisch perspectief, die Medik8 onderzoekers niet delen, is er geen twijfel over, dat Natriumlauriersulfaat (en soortgelijke derivaten) irriterend kunnen zijn voor de gevoelige huid. Medik8 gebruik geen SLS, SLES, ALES of enige sulfaat reinigend middel.

Parabenen worden in Engeland en Europa veel gebruikt als conserveermiddel en antibacteriële stoffen in huidverzorgingsproducten. Aangezien er vooralsnog geen studies zijn uitgevoerd voor de effecten van parabenen op de lange termijn, is het moeilijk de veiligheid van deze chemische stoffen te evalueren. Er was een kleine studie die aantoonde dat er een verband was tussen deodorants en borstkanker tumoren maar, vanwege de onzekerheid rond de bron van deze chemicaliën in de borsttumor monsters, zijn de resultaten onvoldoende om deze hele theorie te bevestigen. Verder zijn er vele soorten parabenen en ze hebben zeker niet allemaal dezelfde negatieve effecten. Er is echter voldoende bezorgdheid over het gebruik van parabenen, dat Medik8 het weglaten ervan als voorzorgsmaatregel heeft genomen, zolang er nog twijfels over bestaan. Medik8 heeft parabenen herplaatst met behoud van alternatieve preservings systemen.

Parfums zijn, niet geheel verrassend, een belangrijk ingrediënt in het esthetische karakter van een cosmetisch product, maar Medik8 kan niet pleiten voor het gebruik van kunstmatige geurstoffen als ze irriterend kunnen zijn en gebruiken ze dus niet. Medik8 formule maakt alleen gebruik van natuurlijke extracten voor verzachting en anti-oxidante doeleinden en deze ingrediënten geven ook een toevoeging van heerlijke geuren.

Ga terug naar de vorige pagina
 
   
 


Retinol is pure vitamine A, hoewel het ter discussie heeft gestaan, is het wel RA die de huid weldadig verzorgt zoals waargenomen in klinische proeven. Retinol wordt direct omgezet naar RA door het enzym systeem in de cel. Retinol heeft de hoogste biologische activiteit van al de vitamine A-derivaten. Retinol is minder irriterend voor de huid dan RA, maar kan nog steeds enige roodheid veroorzaken wanneer ruwe retinol wordt gebruikt in de formules. Ruwe retinol is ook relatief onstabiel, breekt daardoor af in de formules en zodoende laat het weinig activiteit achter na zelfs maanden.

In tegenstelling tot de meerderheid van de formuleerders, gebruikt Medik8 alleen ingekapseld time-release en gestabiliseerd all-trans retinol in hun producten. Dit kan het verschil maken tussen een product, dat de werkzame bestanddelen verliest tijdens het gebruik en slechte formuleringen die kunnen irriteren en niet de activiteit handhaven. Van productie tot de toepassing op de huid kan wel 2 jaar duren en ruwe retinol emulsies hebben een vlotte afbraak. Medik8 heeft klinische gegevens waaruit de werkzaamheid van hun retinol stabiel is. Medik8 retinol is ontworpen voor optimale stabiliteit, verminderde irritatie en hoge effectiviteit.

Retinyl Palmitaat is de ester van retinol en palmitinezuur. Het wordt goed getolereerd door de meeste gebruikers en is stabiel in cosmetische emulsies. Splitsing van de ester zorgt ervoor dat retinol wordt omgezet naar RA, zoals hierboven beschreven. Het is belangrijk dat in antiverouderende vochtinbrengers (indien er geen zonnebrandbescherming in zit, alleen ‘s nachts gebruiken) een goed verdraagbare en stabiele vorm van vitamine A zit, aangezien het enige tijd duurt voordat de voordelen van het gebruik van vitamine A zichtbaar zijn en onstabiele crèmes zullen geen effect laten zien.

De effecten van vitamine A op de huid (na plaatselijke toepassing) is bevestigd in een aantal studies.

Een studie waarbij gebruik is gemaakt van monsters van de menselijke huid, gaven aan dat 1% retinol, de stijging van de metalloproteïnasen remt en de collageen synthese stimuleert op zowel de op zich zelf verouderde als de foto verouderde huid. Varani et al. gebruikt ook weefsel monsters om aan te tonen dat retinol in staat is om het groeipotentieel van jonge bindweefselcellen te herstimuleren, welke lijken te dalen bij toenemende leeftijd. Varani J. et al.. Vitamine A tart de daling van de celgroei en verhoogt de collageen afbraak matrix metalloproteïnasen en stimuleert collageen opeenhoping in de natuurlijke ouderwordende menselijke huid. J van Investigative Dermatology 2000; 114: 480-86

Uit deze en andere studies blijkt dat 1% retinol, soortgelijke resultaten produceert als op voorschrift van sterk retinezuur.

Ga terug naar de vorige pagina
 
 

Medki8 Huid Leeftijden zijn gedefinieerd om u te helpen de juiste producten voor uw huidverzorging te selecteren. Voor elke leeftijd van verschillende maatstaven, aangepast aan de genetica en leefstijl; factoren die moeten worden meegenomen bij de vaststelling van de leeftijd van iemands huid.

Medik8 heeft de hoofdpunten van vier categorieën van de leeftijd van de huid geschetst, om u zelf te identificeren met de biologische leeftijd van uw huid, zodat u de producten kan selecteren die het beste passen bij uw behoeften. Bekijk hieronder de tabbladen om de leeftijd van uw biologische huid te bepalen.



 

Twintigers

In de twintig kalmeren hormonen eindelijk, huid cellen regenereren zich goed, de microcirculatie zet zich voort zonder onderbrekingen en het collageen en elastine vezels zijn in een bijna ongerepte toestand. De huid is glad, zonder zichtbare lijnen en rimpels. Om deze redenen hoeft de meerderheid van 20-jarigen geen intensieve anti-rimpel behandeling te gebruiken, wat het collageen en elastine synthese stimuleert (bijv. retinol producten). Hoewel het nemen van preventieve maatregelen ter bescherming van de huid tegen vroegtijdige huidveroudering gunstig kan zijn. Bescherming van de huid tegen UV-geïnduceerde en vrij-radicale schade is de eerste stap naar het behoud van de gezondheid van de 20-jarige huid. Wanneer je in de 20 bent, werken de talgklieren grotendeels op de juiste manier en is een droge huid erg ongewoon. Lichte, niet-comodogenische vochtinbrengers met SPF, zouden de beste aanbeveling zijn.

 
 

Dertigers

Na het 30e levensjaar, verliezen de huid cellen langzaam de mogelijkheid tot zelfregeneratie, de microcirculatie vertraagt en de eerste fijne lijntjes en rimpels verschijnen op gezicht en hals. De cutane laag van de opperhuid wordt dikker, omdat de cellen (keratinocyten) niet zo snel worden vervangen als voorheen. Dit resulteert in het droger worden van de huid, met minder vitaliteit en jeugdige uitstraling en met meer oneffen weefsel. Dit kan een goed moment zijn om een aantal rimpels afnemende behandelingen toe te passen zoals retinol en vitamine C, om zowel het schilferen van de gewone huid, als om de huidtinten en ruwheid te verbeteren. Bovenal moeten zonnebrandmiddelen en antioxidanten de basis zijn van elk huidverzorgings regime in deze leeftijdsgroep.

 
 

Veertigers

In de veertig begint de koers van talg productie te dalen, dat is alleen gunstig voor mensen met een vette huid. Droge, gevoelige huid met verlaagde weerstand tegen externe agressors, zoals UV-licht, vervuiling of barre weersomstandigheden zal gemakkelijk gerimpeld worden. Collageen en elastine vezels beginnen te degenereren, gezichtsspieren verliezen stevigheid en de molligheid van het gezicht begint te dalen. Ondertussen beginnen er diepere plooien te ontstaan in het neus-labiaal gebied en de bestaande rimpels nemen toe in diepte, lengte en aantal. Dalende microcirculatie resulteert in een tekort aan zuurstof levering aan de huid cellen, die op haar beurt verantwoordelijk is voor het dun maken en het slap worden van de huid. Behandelingen met vitamine C, retinol en hylauronic zuur zijn de beste keuzes voor het huidverzorgings gebied in deze leeftijdsgroep, zoals de gewone afschilfering en dikke voedende crèmes met SPF.

 
  Vijftig en ouder

De huid op deze leeftijd is erg dun. Elke 10 jaar vermindert de dikte van de huid met ongeveer 5-6%, een persoon tussen de 50-60 heeft de huid twee keer zo dun als een 25-jarige. Talg excretie houdt bijna op, zodat de beschermende lipiden barrière van de huid verdwijnt en de huid droog, slap en grof wordt. Celdeling is aanzienlijk verminderd en de collageen-elastine matrix kan niet meer voldoen aan zijn rol als 'huid ondersteunend schavot'; dit leidt tot diepe rimpels en plooien. Daarnaast kunnen personen lijden aan ouderdomsvlekken en ongelijke pigmentatie. Mensen vanaf hun50e jaar moeten in het bijzonder aandacht besteden aan voldoende hydratatie van de huid, zon bescherming, de behandeling van rimpels en plooien met retinol of spier ontspannende peptiden (bijvoorbeeld Pretox producten), alsook de preventie en behandeling van hyper gepigmenteerde gebieden.

Ga terug naar de vorige pagina

Normaal / Combinatie

Mensen die een Normaal / Gecombineerde huid hebben, hebben meestal een heldere teint met minimale vlekken. De poriegrootte is vaak klein tot middelgroot, waardoor de huid een gelijkmatige en gladde uitstraling heeft. Sommige mensen met een normale / Combinatie huid kunnen een olieachtige T-zone hebben.
   
Olieachtig

Mensen die aanleg hebben voor een vette huid, hebben een glanzend uiterlijk en een vettig gevoel op de huid.
De poriegrootte is meestal verhoogd. De combinatie van overtollige olie productie en uitgebreide poriën kan leiden tot meeëters en vlekken.

Probleem huid, zoals een vette huid, produceert teveel olie en heeft ook vergrote poriën. De poriën worden verstopt met overtollige olie, dode huidcellen en bacteriën, die leiden tot meeëters en whiteheads.
   
Droog

Droge huid kan strak aanvoelen, met vlokkerige of schilferige delen. De huid is mat van uiterlijk, met zeer kleine poriën en onregelmatige vlekken. Droge huid kan vaak gevoelig zijn voor temperatuurschommelingen en wordt vaak geassocieerd met seizoensgebonden veranderingen.
   
Probleem/Acne

Probleem huid, zoals een vette huid, produceert teveel olie en heeft ook vergrote poriën. De poriën worden verstopt met overtollige olie, dode huidcellen en bacteriën, die leiden tot meeëters en puisten.
   
Gevoelig/rood

Sensitive skin is more susceptible to a reaction from a facial product than normal skin.Reactions can cause a rash, redness, dryness and skin sore to the touch.
Skin prone to redness (erythema) can often be suffering with facial thread veins or rosacea.  The skin has the appearance of a high density of red pigment, which leads to a ‘flushed’ look.

Bekijk ook Draad aderen en Rosacea voor relevante informatie over roodheid gevoelige huid.

Ga terug naar de vorige pagina

   
 
 
  UVA (denk aan A voor Ageing = veroudering)

Golflengte 320 - 400 nm
- veroorzaakt het vrijgeven van bestaande melanine
- veroorzaakt veel huidveroudering
- veroorzaakt minder algemene kanker dan UVB, maar
- veroorzaakt melanomen , een erg gevaarlijke vorm van huidkanker
- niet gefilterd door vele zonnebrandmiddelen s
- gefilterd tot op zekere hoogte door kleding
- is meer gelijkmatig aanwezig over de hele dag en door de seizoenen heen dan UVB
 
 

UVB (denk B voor Burning = verbranden)

Golflengte 290 to 320 nm
-
brengt het ontstaan en secretie van nieuwe melanine te weeg
- sterke verstoring en beschadiging van DNA-strengen
- veroorzaakt de vorming van pigmentvlekken
- veroorzaakt soorten van huidkanker maar geen melanoom)
- veroorzaakt huidveroudering (maar veel trager dan UVA)
- stimuleert de productie van vitamine D, welke ironisch genoeg huidkanker vermindert
- komt meestal voor in de zomer op lagere golflengtes en tijdens het middaguur
- geeft een grotere kans op zonverbranding dan UVA
- zeer goed gefilterd door goede zonnebrandmiddelen

 
  UVC

- om nagenoeg geen zorgen over te maken
- meestal geabsorbeerd door de ozonlaag
- alleen risicovol op zeer grote hoogte (zoals in een hete lucht ballon of vliegtuig hoogte)
- hoge kankerverwekkende golven
- geen van de cosmetische beschermers hebben bewezen UVC te blokkeren



Ga terug naar de vorige pagina
   
SPF

SPF (Sun Protection factoren) hebben betrekking op de UVB-stralen van de zon, SPF meet hoe lang het duurt voordat de zon begint te branden door de zonnecrème heen. b.v. Het duurt 25x langer om te verbranden bij het gebruik van SPF 25 dan zonder gebruik van zonnecrème. t.

SPF heeft alleen betrekking op UVB-stralen. Een zonbeschermingsproduct kan u beschermen tegen verbranding, maar heeft geen bescherming tegen de schadelijke UVA-stralen en veroudering.

Fysische of chemische grens - zonnebrandmiddelen kunnen zowel een fysieke en / of een chemische grens hebben om de verbranding van de huid te vertragen (denk er wel aan dat, zonnebrandmiddelen u niet behoeden voor verbranding). Fysieke belemmeringen komen in vormen zoals titaandioxide, zinkoxide en gemicroniseerde zinkoxide en werken door de zon fysiek te blokkeren. Chemische grenzen zoals butyl methoxydibenzoylmethane, ethylhexyl methoxycinnamaat en benzofenon-3 worden gebruikt in plaats van of als aanvulling op het fysieke vlak, maar hebben hetzelfde anti-brand effect. Verschillende zonnebrand chemicaliën absorberen verschillende golflengtes van het spectrum van de zon, dus een combinatie is het beste gebruik om te zorgen voor een dekking van de maximale golflengte.

Ga terug naar de vorige pagina
Hydr8 zonnebrandmiddelen

Hydr8 SPF 25 is een breed spectrum zonnebrand hydrator bevattende verschillende zon blokkerende ingrediënten voor de bescherming van de huid van verschillende golflengten. Butyl Methoxydibenzoylmethane wordt gebruikt in onze Hydr8 producten toe te schrijven aan zijn vermogen om het volledige spectrum van UVA-stralen te absorberen, welke verantwoordelijk zijn voor de veroudering van de huid. Butyl Methoxydibenzoylmethane is een van de weinige chemische barrières die UVA-stralen zal absorberen




Ethylhexyl Methoxycinnamate, ook wel bekend als octylmethoxycinnamaat, is een UVB barriere welke golflengtes van 290nm tot 320nm. Absorbeert.

Benzofenon-3, absorbeert het volledige spectrum van UVA-en UVB-stralen, maar wordt vaker gebruikt voor UVA golflengte bescherming.

Ten slotte, de formule is verrijkt met onze uniekepre-SPF complex met Ectoin, welke de huid beschermt tegen de schade van de zon zonder UV. Medik8

 
 


Overzicht

L-ascorbinezuur, beter bekend als in water oplosbare vitamine C, heeft vele biologische functies in het menselijk lichaam. De meest belangrijke rol van Vitamine C is haar betrokkenheid bij de productie van het bindweefsel-eiwit - collageen; toevoeging van vitamine C aan een cultuur van huidcellen (fibroblasten) verhoogt drastisch de aanmaak van collageen. Vitamine C fungeert ook als een antioxidant en beschermt de cellen van vrije radicalen, die kunnen leiden tot oxidatieve schade (vrije radicalen worden gevormd uit externe factoren, zoals UV-straling, vervuiling, sigarettenrook en kunnen zelfs worden gevormd door metaboliserende bepaalde levensmiddelen). Vitamine C kan niet worden opgeslagen in het lichaam en wordt continu uitgescheiden, dus geen kwestie van hoeveel we consumeren, alleen kleine hoeveelheden bereiken onze huid cellen, teneinde hen te helpen bij de functie met de synthese van collageen of de vrije radicalen te helpen.De meeste studies tonen aan dat de concentraties van 10% of meer ascorbinezuur is vereist voor actueel belang van anti-verouderings voordelen zoals collageen productie.

Collageen is het meest overvloedige eiwit in de huid en vitamine C speelt een vitale rol in het onderhoud en de voortdurende groei van een gezonde huid. Als de juiste niveaus van vitamine C kan worden geleverd aan de vereisten voor de huid, dan kan ze bijdragen en steun bieden aan de reparatie van UV-straling geïnduceerde beschadiging van de huid, het voorkomen van oxidatieve schade veroorzaakt door vrije radicalen en kan wondgenezing bevorderen door de synthese van collageen te helpen. De lokale toediening van vitamine C kan ook helpen om de voortijdige veroudering en kreuken van de huid te voorkomen, zoals haar mogelijkheid om de synthese van collageen te handhaven, dit zal resulteren in een huid die stevig, maar soepel en flexibel is.

Er zijn echter enkele nadelen aan vitamine C in de L-Ascorbinezuur vorm. Het is zuur en kan irriterend zijn voor mensen met een gevoelige huid, speciaal bij de hoge concentraties die nodig zijn voor de synthese van collageen (10%) en het is zeer onstabiel. Onstabiele vitamine C is niet alleen waardeloos in termen van anti-veroudering voordelen, maar kan daadwerkelijk bijdragen aan het verouderingsproces door een pro-oxidant te worden als het afbreekt,inhoudende het verhogen van de vorming van vrije radicalen. In slecht voorbereid of opgeslagen producten van het vitamine C-gehalte kan reeds worden geoxideerd gedurende de tijd van aanbreng op uw huid. Pas op voor getint vochtinbrengende vitamine C, die vaak gemaakt wordt om te voorkomen dat consumenten getuige zijn van de gelige tint van oxiderende vitamine C. Het is de moeite waard om er aan toe te voegen dat de kleur verandert enige tijd na het begin van oxidatie dus zelfs witte crème kan zijn in het proces van oxidatie.

Er zijn alternatieven voor de traditionele water oplosbare vorm van vitamine C, die meer stabiel zijn en huidirritatie minimaliseren.. Medik8 heeft gepionierd C-Tetra

Tetrahexyldecyl Ascorbate (C-Tetra) is gerelateerd aan ascorbylpalmitaat, maar heeft vier keer meer hydrofobe lipide oplosbaar (vet-liefhebbend) palmitinezuur moleculen, wat betekent dat het molecuul gemakkelijker kan doordringen in het celmembraan. Tetrahexyldecyl Ascorbate is de meest krachtige synthesizer van collageen van alle derivaten en is ook het meest stabiel, waardoor het de ideale keuze is voor Medik8 producten. Het is ook stabieler dan vitamine C of een andere van zijn derivaten en is niet-irriterend. Volledige studies zijn beschikbaar voor de professionele huid verzorging in de beroepswereld van de website.

Tetrasubstituted lipofiele Ascorbates zijn de heilige graal van vitamine C en C-derivaten en C-Tetra (tetrahexyldecyl ascorbaat) is de leider in de klasse. Medik8 biedt tetrahexyldecyl ascorbaat in een zeer eenvoudig middel om de afwezigheid van storingen door andere ingrediënten te verzekeren die zouden aanwezig kunnen zijn in een gewone emulsie crème of gel. C-Tetra is een handelsmerk van Medik8 en C-Tetra is daarom alleen verkrijgbaar via Medik8


Interactie met vitamine C


Vitamine E kan ook gebruikt worden om vitamine C stabiel te houden, zoals vitamine E zich gedraagt als een anti-oxidant voor het herstel van vitamine C en vitamine C voor het herstel van vitamine E in return. Zij heten netwerk antioxidanten. Vitamine E biedt niet veel bescherming aan vitamine C omdat het geoxideerd wordt in een oplossing van water welke een probleem is voor crème en gel formules, maar sinds Medik8 vitamine C serums allemaal gebaseerd zijn op lipiden, bestaat vitamine E in dezelfde fase. Dienovereenkomstig, C-Tetra met vitamine E voordelen van antioxidant bescherming, zowel in de verpakking en op de huid

Ga terug naar de vorige pagina
   
 
Overview

Vitamine E kan worden opgedeeld in acht varianten: vier tocoferols (d-alfa-tocoferol, d-bèta-tocoferol, d-gamma-tocoferol, en d-delta-tocoferol) en vier tocotrienols (d-alfa-tocotrienol, d-bèta -tocotrienol, d-gamma-tocotrienol, d-delta-tocotrienol). Alfa-tocoferol is de vorm van vitamine E hetgeen we gebruiken in onze lichamen. Bèta, gamma en delta tocoferolen, bekend als' gemengd 'tocoferols, zijn andere vormen van vitamine E welke bestaan in de natuur samen met alfa-tocoferol. Alfa-tocoferol kan zijn in beide in D of L vorm; alleen D-alfa-tocoferol werkt in het menselijk lichaam. Hoewel de L-vorm antioxiderende eigenschappen heeft is het bedacht om de D vorm te remmen bij het binnendringen van de celmembranen, waar het nodig is om te functioneren binnen het lichaam.

Wanneer de synthetische vitamine E wordt gemaakt is het een mengsel van D-en L-vormen, die bekend staan als DL-alfa-tocoferol, die niet kunnen worden gescheiden. Deze vorm van vitamine E, al hoewel veel minder duur, is niet biologisch actief zoals D-alfa-tocoferol, en blijft niet in het lichaam zo lang als het bedoeld is, het is een veel minder effectieve beschermer tegen vrije radicalen. Wanneer onnatuurlijke vitamine E wordt geproduceerd is het synthetisch vervaardigd uit teer of industrieel gestript van maïsolie.

Medik8 zorgt ervoor dat het alleen gebruik maakt van natuurlijke, gestabiliseerde vitamine E, beter bekend als d-Alpha Tocoferol (of natuurlijke vitamine E). .


Interactie met vitamine C


De functie van vitamine E is dat van een antioxidant. Antioxidanten beschermen de cel structuur door het neutraliseren van vrije radicalen, die op zoek zijn naar een vrij elektron. Als deze vrije radicalen worden overgelaten un-geneutraliseerd zij bijdragen aan de huid verouderingsproces. De toepassing van een actueel vitamine E product heeft aangetoond te beschikken over een scala van voordelen voor de huid. Studies hebben aangetoond vitamine E kunnen afname van de effecten van psoriasis, erytheem en kan helpen bij het verminderen van het risico van huidkanker. Vitamine E heeft ook litteken-reducerende effecten, alsmede het verminderen van de verschijning van stretch merken op de huid. Aangezien vitamine E is lipide oplosbaar is, kan een directe antioxidans effect op de celwanden.

Ga terug naar de vorige pagina
   
   
   
   
   
   
   



Medik8 is een innoverend bedrijf dat zich bezighoudt met huidonderzoek en actief is op het gebied van groene farmaceutische cosmetica (dermaceuticals) voor de gevoelige huid. Wel resultaten, geen irritatie! Het is een fabel dat een product dat ontwikkeld is voor de gevoelige huid, minder effectief zou zijn. Uit recent onafhankelijk onderzoek blijkt zelfs het tegenovergestelde. De meeste huid is gevoelig; alleen de mate waarin onderscheidt de ene huid van de andere. Het gebruik van een ander waspoeder kan al tot een grotere of geringere gevoeligheid leiden. Mensen van alle leeftijden kunnen, ongeacht hun huidtype, zo nu en dan last hebben van een gevoelige huid, waardoor ze extra gevoelig zijn voor bepaalde irriterende bestanddelen van farmaceutische cosmetica. In feite hebben mensen met acne, rosacea of psoriasis meestal een gevoeligere huid dan gemiddeld. Verder erkent Medik8 dat mensen met een gevoelige huid die snel rood wordt, ook een vette, droge of gecombineerde huid kunnen hebben. Daarom omvat onze serie voor de gevoelige huid alle huidtypes in plaats van slechts een variant voor de gevoelige huid. De uitdaging voor Medik8 is effectieve professionele huidverzorgingformules minder agressief te maken zonder de krachtige werking ervan te verminderen. We doen dit op allerlei manieren, bijvoorbeeld met behulp van filminkapseling, chiraal correcte actieve stoffen, niet-zure derivaten en gepatenteerde anti erytheemtechnologieën.