Mini Cart

cause and prevention blemish

OORZAAK EN PREVENTIE


Of je nu last hebt van af en toe puistjes of van eeuwige uitbraken, de sleutel om acne op afstand te houden, is begrijpen hoe ze in de eerste plaats gevormd zijn.

Wat zijn dus puistjes? Simpel gezegd, een puistje is een verstopte porie veroorzaakt door drie factoren: overmatige talg, de opbouw van dode huidcellen en de opeenhoping van acne-veroorzakende bacteriën, propionibacterium (P. acnes). In theorie zou het verwijderen van slechts één van deze omstandigheden ertoe moeten bijdragen om de acnegevoelige huid te behandelen. Maar de beste behandeling richt zich op alle drie factoren.

Overmatig talg

Overmatige talg veroorzaakt een olieachtige, vette teint. Dit gebeurt wanneer de talgklieren teveel natuurlijke oliën produceren dan de huid vereist. Dit is vrij vaak het gevolg van hormonale veranderingen en komt het meest voor tijdens de puberteit, vóór het hoogtepunt van de menstruatiecyclus en bij vrouwen in de pre-menopauze. Het probleem begint wanneer het overtollige talg de poriën begint te verstoppen in plaats van vrij over het huidoppervlak te bewegen. Dit is de oorsprong van een puistje en het kan weken duren voordat u daadwerkelijk merkt dat er een puistje opduikt.

Wat onze experts aanbevelen

Hoewel overtollig talg normaal gezien te wijten is aan de hormoonspiegels, zijn er nog steeds stappen die u kunt nemen om een vette huid te verbeteren. Van Dioic acid is aangetoond dat het de productie van talg op cellulair niveau vermindert en kaneel helpt de aanwezigheid van insuline te verminderen, een van de belangrijkste hormonen die verantwoordelijk is voor de productie van talg. Met regelmatige toepassing kunnen beide actieve ingrediënten de glans en vettigheid vanaf de allereerste toepassing effectief bestrijden.

This on-the-spot treatment gel harnesses the sebum-regulating properties of dioic acid. It really is your SOS if you need to rapidly reduce that spot - quick sharp!

An antibacterial moisturiser that uses cinnamon extract to help combat oily skin, leaving you with a matte yet hydrated complexion. The perfect pre-makeup step.
Calmwise™ Serum

Dode huidcellen

Je huid vernieuwt zichzelf elke 30-40 dagen. Maar als er overtollige talg in de porie zit, kunnen dode huidcellen in al die extra olie blijven steken, waardoor een luchtdichte verstopping in de porie ontstaat. Op dit punt kan zuurstof niet langer vrij door de porie stromen, hetgeen betekent dat bacteriën - de beruchte P. acnes - beginnen te gedijen.

Onze experts bevelen aan

De beste manier om de opbouw van dode huidcellen aan te pakken, is regelmatig scrubben. Maar het is niet altijd verstandig om de gezichtsscrub te gebruiken. Het gebruik van materialen, zoals exfoliërende parels en gezichtsborsteltjes, kan onvolkomenheden verergeren en verdere ontstekingen veroorzaken. Gebruik in plaats daarvan een chemische exfoliant zoals salicylzuur. Dit bèta-hydroxyzuur (BHA) werkt door het afbreken van de 'lijm' die dode huidcellen aan elkaar bindt, waardoor ze op natuurlijke wijze kunnen afstoten. Nog beter: het dringt diep in de huid door om dode huidcellen en talg te verwijderen aan de binnenkant van de porie en aan het oppervlak van de huid.

This targeted blemish treatment uses salicylic acid for superior exfoliation to help clear dead skin cells from deep within the pore as well as on the surface of the skin.

Soft cotton pads soaked in 2% salicylic acid. Conveniently can be used on the décolletage, back, neck and back of arms where “chicken skin” (aka keratosis pilaris) can reside.
Dark Circles Tinted Primer™

Een puist is een verstopte porië die wordt veroorzaakt door drie factoren: overtollig talg, de opbouw van dode huidcellen en de opeenhoping van acne-veroorzakende bacteriën.

Acneveroorzakende bacteriën (P. acnes)

In een normale, gezonde huid leeft (P. acnes) op de huid zonder problemen te veroorzaken. Dit komt omdat zuurstof uit de lucht ze op relatief lage niveaus houdt. Maar in het midden van een luchtdichte, met olie gevulde porie, vermenigvuldigt (P. acnes) zich snel. Naarmate ze groter worden, voeden ze zich met overtollige talg en worden deze omgezet in irriterende vrije vetzuren. Deze zuren zijn wat het immuunsysteem van het lichaam triggert met als gevolg de rode, pijnlijke ontsteking die we acne noemen.

Onze experts bevelen aan

Vermindering van bacteriën (P. acnes) op de huid kan het risico op een uitbraak aanzienlijk verminderen. Pas op voor antibacteriële actieve ingrediënten zoals lauric acid, tea tree oil en kaneel. Ze werken door bacteriën (P. acnes) te vernietigen en hun groei te remmen. Als alternatief kunnen de niveaus van goede bacteriën op de huid worden verhoogd met behulp van prebiotics and probiotics. Hierdoor kan de huid haar natuurlijke balans herwinnen.

Formulated with tea tree oil, this gentle foaming cleanser fights bacteria while respecting the delicate pH balance of the skin.
Nourishing Body Cream™

Featuring both pre and probiotics plus antibacterial cinnamon extract, this mattifying moisturiser takes a dual-action approach to banishing P. acnes.
Calmwise™ Serum