Mini Cart

MEdik8 anti-ageing

Het Medik8 Anti-Aging Verschil


Onze belangrijkste antiverouderingsfilosofie is eenvoudig. Vitamine C plus zonbescherming overdag, vitamine A 's nachts. Wij geloven dat dit de ultieme bescherming biedt tegen schadelijke UV-stralen en vrije radicalen door de productie van collageen en elastine te stimuleren; uiteindelijk leidend tot een jonger uitziende huid. Maar daar hielden we niet mee op. Onze volledige anti-ageing productlijn biedt uitgebreide 360 graden bescherming tegen alle oorzaken van huidveroudering, die u hier kunt lezen. In ons geavanceerde assortiment nemen we de omgevingsfactoren op die de oorzaak kunnen zijn van vroegtijdige veroudering. In ons uitgebreide assortiment reinigers gebruiken we dual-action exfolianten om huidcellen te stimuleren voor een uiteindelijk gezondere, meer jeugdig uitziende huid, en in elke moisturiser zorgen we voor een optimale hydratatie om uitdrogingslijntjes tegen te gaan.

Glycatie wordt veroorzaakt door opgehoopte suikers uit het dieet die binden aan collageen- en elastinevezels die geavanceerde glycatie-eindproducten (A.G.E.s) creëren. Dientengevolge, wordt het collageen misvormd en de cellulaire omzet wordt verminderd. Dit kan leiden tot een verzakte, verouderde huid. In onze geavanceerde producten gebruiken we carnosine, een anti-glycatie-actieve stof die voorkomt dat suiker zich aan collageen hecht. Het kan zelfs de reeds gemaakte hechtingen omkeren, waardoor een jonger ogende huidtextuur wordt hersteld.
Vervuiling kan in veel verschillende vormen voorkomen: sigarettenrook, kleine deeltjes in de lucht en ozon. Deze kunnen in de huid dringen en de productie van vrije radicalen activeren. De geavanceerde producten van Medik8 gebruiken moringa-zaadextract, een krachtige antioxidant die een beschermlaag op de huid kan vormen om vrije radicalen te bestrijden.
Elektronische schermen kunnen vroegtijdige huidveroudering veroorzaken. Blauw licht heeft een vergelijkbare golflengte als schadelijk UV-licht en er is aangetoond dat het hyperpigmentatie veroorzaakt en de schade door vrije radicalen in de huid stimuleert. In onze geavanceerde producten, gebruiken we theobroma cacaozaadextract, een natuurlijke antioxidant die schadelijke vrije radicalen aanpakt en helpt om de collageenspiegels in de huid te behouden.
Infrarood is een ander type zonnestralen dat gevaarlijk kan zijn. Het is in staat om collageenmoleculen af te breken die leiden tot een ruwe huid met fijne lijntjes en rimpels. Gelukkig kan carnosine in ons Advanced-assortiment het proces dat collageen afbreekt remmen waardoor een volle en jeugdig uitziende huid achterblijft.
Afschilfering van dode huidcellen is de sleutel tot een heldere, stralende en jeugdig ogende teint. Alfa-hydroxyzuren (AHA's), zoals melkzuur en amandelzuur, werken aan het afbreken van de 'lijm' tussen dode huidcellen, zodat ze gemakkelijk kunnen worden verwijderd. Dit helpt om cellulaire vernieuwing te versnellen, een gezondere huid te bevorderen en fijne lijntjes te vullen. Beta-hydroxyzuren (BHA's), zoals salicylzuur, zijn in olie oplosbaar, zodat ze in de poriën kunnen werken om verstopte olie en huidcellen af te breken die acne kunnen veroorzaken. Dit bevordert een gezonde, uitgebalanceerde teint die vrij is van onvolkomenheden. AHA's en BHA's zijn te vinden in ons assortiment exfoliërende reinigers, zoals Surface Radiance Cleanse™.
Tekenen van veroudering kunnen zelfs verergeren door uitdroging. Dit is de reden waarom veel van onze anti-ageing producten uitzonderlijke hydrators gebruiken, zoals hyaluronzuur, om de huid gevoed en bloeiend te houden. Onze crème-formules gebruiken het H.E.O.-principe – ze bevatten elk hydratoren, verzachtende middelen en occlusieven (moleculen die voorkomen dat je vocht verliest door het huidoppervlak). Dit zorgt ervoor dat de vochtwaarden van de huid zorgvuldig worden bijgevuld voor een zachte, veerkrachtige en gehydrateerde huid.