Mini Cart

Sensitive skin

GEVOELIGE VERSUS LICHTGEVOELIGE HUID


Hoewel 60% van de bevolking zijn huid als een gevoelige huid beschouwt, hebben velen het bij het verkeerde eind.1 De meeste gevoelige huidtypes hebben zelfs een gesensibiliseerde huid; een irriterende huidaandoening die ontstaat als gevolg van externe factoren. Gevoelige huid is dun of zelfs doorschijnend, terwijl het ook droog en uitgedroogd is. Het kan vaak strak aanvoelen na het reinigen; helder rood en mogelijk brandend of tintelend.

Echt gevoelige huid wordt overgeërfd en laat u normaal gesproken blootstellen aan blozen en allergieën. Gevoelige huidtypes hebben een bijzonder dunne huid en vaak minder pigment hetgeen leidt tot een gemakkelijk te beschadigen huidbarrière. Bloedvaten zijn vaak dichter bij het oppervlak en worden gemakkelijk gestimuleerd door irriterende stoffen van buitenaf.

Gesensibiliseerde huid wordt meestal veroorzaakt door omgevingfactoren of levensstijl. Factoren zoals vervuiling, stress, medicatie, hormonen, voeding, klimaatveranderingen, huidverzorgingsproducten en roken kunnen allemaal bijdragen aan een verstoorde huidbarrière, waardoor roodheid of irritatie wordt veroorzaakt.

Helaas, aangezien een gevoelige huid genetisch is, kan er weinig worden gedaan om het te genezen, maar de symptomen ervan kunnen worden gekalmeerd en gecontroleerd met een gespecialiseerd huidverbeteringsregime. De gevoelige huid daarentegen kan worden hersteld door de natuurlijke barrière van de huid te verbeteren en de externe factoren te verwijderen die ervoor zorgen dat de huid wordt gesensibiliseerd.

“60% van de bevolking klasseert zichzelf met een gevoelige huid, maar velen vergissen zich”

Hoe te behandelen

Gevoelige huid

Een gevoelige huid reageert op iets dat is veranderd in uw omgeving of in uw levensstijl. Houd uw huidverbeteringsroutine eenvoudig en verwijder alles wat irritatie zou kunnen veroorzaken. Rehydratie en herstel van de natuurlijke barrière van de huid is de belangrijkste manier om de gevoelige huid te behandelen.

Calmwise™ Serum bevat teprenone, een gepatenteerde actieve stof die effectief is in het verminderen van de roodheid in slechts 1 maand.2 Onze huidcellen bevatten een keten aminozuren die telomeren worden genoemd. Deze keten wordt steeds korter naarmate we ouder worden; uiteindelijk werken de cellen niet meer. Teprenone helpt de telomeren te stabiliseren, waardoor het de levensduur van een cel verlengt en de barrière van de huid verbetert.

Gebruik Calmwise™ Colour Correct voor dagelijks kalmerend resultaat. Dit geavanceerde serum heeft 6 gerichte acties om de gesensibiliseerde huid te normaliseren. Verpakt met vervagende groene pigmenten die vakkundig opgaan in je huidskleur, is het ideaal voor het camoufleren van roodheid van de gevoelige huid, terwijl de oorzaken ervan voorzichtig worden behandeld. Niacinamide stimuleert de synthese van ceramiden (natuurlijke lipiden die in de huid worden aangetroffen) om de barrière van de huid te herstellen, terwijl kalmerende kamille de ontsteking wegneemt.

Een breed spectrum, hoge SPF Physical Sunscreen™ is ook van vitaal belang om een frisse huidbarrière te beschermen.
Calmwise™ Serum
Calmwise™ Colour Correct

Gevoelige huid

De symptomen van een gevoelige huid kunnen worden aangepakt door een specifieke huidverbeteringsroutine te gebruiken die de huid helpt kalmeren en verzachten. Onderga geen behandelingen die de huid verder kunnen uitdunnen, zoals zuren of peelings. Richt u in plaats daarvan liever op hydraterende, kalmerende producten die de huidbarrière niet beschadigen. Gebruik Calmwise ™ Soothing Cleanser om de onzuiverheden van de dag te verwijderen. De zorgvuldig pH-gebalanceerde formule kalmeert de huid en beschermt de natuurlijke barrière van de huid. De milde reiniger bevat natuurlijk groen chlorofyl en helpt ontgiften en het evenwicht in de huid te herstellen.

1 C. Willis et al., British Journal of Dermatology, 2001, 145, pp 258-63
2 Independent trial by Sederma

Calmwise™ Soothing Cleanser
Physical Sunscreen™
Niet op voorraad