Mini Cart

H.E.O.® PRINCIPEH.E.O.

Onze eenvoudige theorie voor het maken van de ultieme vochtinbrengers heet H.E.O. We pakken zowel een gedehydrateerde als een droge huid aan met onze slimme formules; de huid voeden met vocht en waterverlies blokkeren. Bij Medik8 gebruiken we ons handelsmerk H.E.O. principe om de juiste verhoudingen van deze belangrijkste bouwstenen te definiëren.

Hydratoren

Met een natuurlijke affiniteit voor watermoleculen gedragen hydrators zich als een magneet die H2O naar zich toe trekken. Niet alleen kunnen ze vocht van de onderste lagen van de huid naar de gedehydrateerde bovenlagen trekken, maar ze kunnen ook watermoleculen uit de lucht vastgrijpen en ze stevig in de huid vastzetten. Vocht is essentieel in alle functies van de huid; het bemiddelt reacties, helpt bij enzymen en speelt een grote rol bij wondgenezing. Let op de hydratoren zoals hyaluronzuur en glycerine in onze formules. Deze actieve stoffen klemmen zich vast op watermoleculen en sluiten zich stevig in. Onze best verkopende Hydr8 B5™ zit boordevol vocht-magneet hyaluronzuur om diep te hydrateren en te voeden door de huidlagen heen.

Hydrators

Verzachtende ingrediënten

De bovenste lagen van onze huid zijn opgebouwd uit huidcellen in lipiden - olie-oplosbare moleculen die helpen onze huid te beschermen tegen irriterende stoffen en daarnaast vocht te verliezen. Een gebrek aan huidlipiden kan een verzwakte barrière veroorzaken die tot een groot aantal problemen leidt, waaronder een droge, schilferige huid. Verzachtende middelen zoals squalaan en ceramiden zijn huid-identieke lipiden, hetgeen betekent dat ze van nature in de huid voorkomen. Daarom kunnen ze rechtstreeks in de beschermende barrière van de huid doordringen om deze te versterken. Dit betekent dat er minder vocht uit de huid kan ontsnappen en dat de toestand van de teint wordt verbeterd. Advanced Night Restore bevat een grote hoeveelheid verzachtende middelen, evenals ceramiden om de lipidebalans voor een gezonde huid te herstellen.

Emollients

Vochtvasthoudende ingrediënten

De beschermende barrière van de huid heeft soms een extra laag versterking nodig. Dat is waar de occlusieven binnen komen. De grote moleculen die niet in de huid kunnen doordringen, blijven op het gelaat en verstrekken een fysieke barrière tussen de huid en de omgeving. Dit helpt vochtverlies te voorkomen en zorgt ervoor dat vocht goed wordt opgesloten. Grotere hoeveelheden van hyaluronzuur kunnen optreden als een occlusief (daarom gebruikt Hydr8 B5™ multi-weight hyaluronzuur). Ze vormen een waterreservoir op het oppervlak van de huid om niet alleen vochtverlies te blokkeren, maar voeden de teint ook met hydratatie.

Occlusives

Verhoudingen

H.E.O. draait alles om balans. We optimaliseren elk product afzonderlijk, zodat het de perfecte hydrator, verzachtende, vocht vasthoudende verhouding heeft om de ideale combinatie te leveren.

Neem bijvoorbeeld onze Herstel oplossing. Speciaal ontwikkeld voor een beschadigde huid die een beetje TLC nodig heeft, heeft elk product een enorme hoeveelheid nodig van alle drie H.E.O. componenten, met name verzachtende middelen en vocht vasthoudende middelen die helpen de natuurlijke beschermende barrière van de huid na te bootsen. In onze Blemish oplossing voorzien we een acne-gevoelige huid van hydratatie om deze gevoed en gezond te houden. In onze oogcrèmes blijven we ver weg van te veel occlusieve middelen om hun rol in de vorming van milia te beperken, maar we zorgen ervoor dat onze verzachtende en hydraterende niveaus hoog zijn. In sommige producten richten we ons op elk afzonderlijk onderdeel van H.E.O.

Gecombineerd, voedt een gebalanceerd H.E.O.-trio de huid van binnenuit. De huid blijft gehydrateerd, soepel en beter beschermd tegen de omgeving. We hebben H.E.O. geoptimaliseerd in al onze moisturisers.

Hydrators Emollients Occlusives