Mini Cart

Skin Recovery

OORZAAK EN PREVENTIE


Een uitgedroogde huid is een probleem waarmee we allemaal op een bepaald moment in ons leven worden geconfronteerd. Sommigen zijn geboren met een van nature droge huid, velen hebben hun hydratatie beschadigd door de harde winden van de winter, terwijl anderen hun vocht verliezen aan het herstelproces van professionele behandelingen en chemische peelings. Maar in alle gevallen is er een oplossing. De Herstel oplossing van Medik8 is speciaal ontwikkeld om een uitzonderlijk beschadigde huidbarrière te verzorgen en aan te vullen om de ideale niveaus van hydratatie voor droge, aangetaste en uitgedroogde huidtypen te herstellen.

Droog versus gedehydrateerd

Veel mensen geloven dat een droge en vochtarme huid hetzelfde is, maar hier is het verschil: een uitgedroogde huid mist vocht, wat van vitaal belang is om de huid er vol en gezond uit te laten zien; terwijl de droge huid een tekort heeft aan natuurlijke huidlipiden (oliën).

Droge huid

Droge huid is een huidtype waarmee u wordt geboren. Dit betekent dat uw huid van nature minder olie produceert. Hoewel u uw huidtype niet kunt veranderen, kunt u een voedende huidroutine gebruiken om uw oliepeil te verhogen.

Uitgedroogde huid

Gedehydrateerde huid is een signaal van een verminderde huidbarrière: de bovenste laag van de huid heeft een natuurlijke beschermende barrière gevormd uit lipiden en huidcellen. Huidcellen zijn als bakstenen opgebouwd met lipiden. Deze structuur helpt irriterende en agressieve stoffen in de huid te weren en voorkomt ook dat vocht ontsnapt. Wanneer de barrière van de huid wordt aangetast, laat het vocht ontsnappen, waardoor de teint wordt uitgedroogd.

Gedehydrateerde huid kan worden ervaren door iedereen, zelfs vette huidtypes. Het kan worden veroorzaakt door de zon, hard water, airconditioning en zelfs ouder worden. Een uitgedroogde huid ziet er dof en strak uit, terwijl de droge huid schilferig en ruw lijkt.

Soms kan uitdroging worden verergerd door het gebruik van ruwe huidproducten die de huid van zijn natuurlijke oliën ontdoen, waardoor de beschermende barrière van de huid wordt aangetast. Professionele behandelingen zoals chemische peelings kunnen ook de barrière van de huid aantasten, waardoor deze vocht verliest en uitdroogt.

Het Medik8 Verschil

We pakken zowel de droge als dehydratiesymptomen aan. We gebruiken een principe met de naam ‘H.E.O.’ in al onze hydrators en vochtinbrengende crèmes. H.E.O. staat voor hydrators, verzachtende middelen en vocht vasthoudende ingrediënten. Hydrators omvatten ingrediënten zoals hyaluronzuur en glycerine die een natuurlijke affiniteit hebben voor watermoleculen; H2O naar zichzelf toetrekken om de huid te hydrateren. Verzachtende middelen zijn lipiden die lijken op die van de natuurlijke beschermende barrière van de huid. Deze helpen om de barrière te versterken om te voorkomen dat vocht ontsnapt om de huid in een gezonde toestand te houden. Tenslotte zijn occlusieven grote moleculen die niet door de huid kunnen dringen. Ze bevinden zich op de huid en vormen een fysieke barrière tussen de huid en de omgeving. Dit voorkomt dat de atmosfeer vocht van de huid verwijdert.

Hydr8 B5

Als uw huid meer uitgedroogd dan droog is, kunt u overwegen om Hydr8™ B5 te gebruiken. Dit is een serum boordevol multi-weight hyaluronzuur, die de huid hydrateert op elk niveau. Hydr8 B5 kan andere opvolgende huidverbeteringsproducten versterken.

Ultimate Recovery Intense

Voor de uitzonderlijk droge, aangetaste huid, probeer Ultimate Recovery™ Intense: een intensieve, rijke crème die speciaal voor deze aandoening is ontwikkeld. Ultimate Recovery Intense vormt een beschermende barrière en helpt het natuurlijke herstelproces van de huid te versnellen.

CSA

Voor oudere huidtypes die van nature snel vocht verliezen, raden wij aan om onze Skin Aging filosofie van vitamine C ’s morgens, gevolgd door zonnebrandcrème en vitamine A’ s nachts, te volgen. Dit zal helpen de natuurlijke barrière van de huid te regenereren, terwijl ook fijne lijntjes en rimpels worden gevuld.

In de gedehydrateerde huid ontbreekt vocht, wat van vitaal belang is om de teint er vol en gezond uit te laten zien, terwijl in een droge huid natuurlijke oliën ontbreken.