EEN BLIK ACHTER DE SCHERMEN:

elliot-isaacs-medik8DE GRONDLEGGER

Elliot Isaacs begon in de huidverzorgingsindustrie op een zeer bijzonder moment. Precies aan het begin van de ‘cosmeceutical’ revolutie en met de opkomst van de natuurlijke/organische beweging.

Als geslaagd student van de Universiteit van Leeds had Elliot een uitgesproken interesse in wetenschappelijke onderwerpen als: fysiologie, farmacy, biochemie en microbiologie. Waarschijnlijk omdat zijn vader farmaceut is en er in het gezin veel gesproken werd over de wetenschap.

Na het behalen van zijn diploma is Elliot vier jaar gaan reizen over de hele wereld. Bij terugkomst stelde hij zich als doel om een op wetenschap gebaseerd en milieubewust huidverzorgingsmerk te gaan ontwikkelen. Er was al een aanbod van natuurlijke huidverzorgingsproducten met deze insteek maar zonder daadwerkelijke effectiviteit. Enkele hoog aangeschreven potentiële cosmeceuticals gaven Elliot inspiratie, echter, volgens Elliot ontbraken hierbij een aantal zaken zoals finesse in de verpakking, textuur, geur en samenstelling. Het idee van Medik8 was om te voorzien in huidverzorging met bewezen resultaten.

Elliot is meer dan 12 jaar ervaren in het ontwikkelen van professionele huidverzorgingsproducten. Hierdoor is Elliot lid van de Sociëteit van Cosmetisch Wetenschappers.

Vandaag de dag is Elliot nog steeds nauw betrokken bij onderzoek en ontwikkeling van Medik8. Daarnaast geeft hij regelmatig lezingen op medisch/cosmetische conferenties over de hele wereld. Zijn passie en interesse in de technologie van huidverbetering is nog even groot als vroeger. In het laboratorium met een team van wetenschappers wordt gewerkt met behulp van de meest moderne apparatuur; alle benodigdheden om de beste kwaliteit te vervaardigen.

ONDERZOEK & ONTWIKKELING

Onze belofte voor innovatie en resultaat

medik8-researchWerkelijke innovatie is zeldzaam maar staat gelijk aan onderzoek en ontwikkeling bij Medik8. Medik8 zorgt voor het vervaardigen van hoogwaardige producten en blijft hierin nooit stilstaan. Ons team van biochemisten en formulewetenschappers gaat verder met het ontwikkelen van formules om het hoogst haalbare resultaat te blijven bereiken.

Elk project begint met aan te nemen dat alles mogelijk is en dat alle gestelde doelen te bereiken zijn. Veel besproken innovaties zijn te vinden in de producten van Medik8.

Medik8 heeft een aantal exclusieve combinaties van ingrediënten en gepatenteerde technologieën. Om de meest voortreffelijke en herhaalde resultaten te garanderen, heeft elke werkstof van Medik8 een uitgebreid testrapport en worden in alle formules de juiste concentraties toegepast. Er wordt niet gekozen voor werkstoffen die een trend zijn; er wordt gekozen voor werkstoffen die werken. De combinatie van nieuwe, verbeterde ingrediënten zorgt voor meer stabiliteit van het product en het minimaliseren van irritaties.

Onze producten worden volledig getest, uiteraard niet op dieren. Medik8 maakt gebruik van de meest uitgebreide meetapparatuur om te meten welke resultaten er ontstaan.

Conserveermiddelen zijn niet alleen belangrijk, ze zijn essentieel voor veiligheid. Medik8 zorgt voor het minimaal mogelijke van conserveermiddelen in haar producten. Elke geproduceerde serie crème, gel en vloeistof is microbiologisch getest volgens EU-wetgeving. Medik8 laat alle testen hiervoor uitvoeren door een goedgekeurd en onafhankelijk testlaboratorium. Ook dan wordt er gekeken naar verbetering om de hoogste kwaliteit en puurheid te garanderen. Onze visie is om open te staan voor nieuwe onderzoeken en literatuur, om scherp te blijven en kansen te zien met als doel vernieuwende producten te ontwikkelen met bewezen werkstoffen.

OPERATIONS & PRODUCTIE

manufacturing-medik8

Elliot Isaacs begon in de huidverzorgingsindustrie op een zeer bijzonder moment. Precies aan het begin van de ‘cosmeceutical’ revolutie en met de opkomst van de natuurlijke/organische beweging.

Effectief -samen met u- werken aan huidverbetering, zo kunnen we iedereen een mooie huid bieden! Medik8 is een innoverend bedrijf, gericht op klinisch bewezen technologieën van farmaceutische kwaliteitsingrediënten, zonder te bezuinigen op concentraties of het aantal gemeenschappelijk werkende ingrediënten.

Medik8 producten worden gemaakt zonder parabenen, SLS en parfum. Hoe een werkzaam bestandsdeel wordt toegebracht op de huid, is van het allergrootste belang. De stoffen in Medik8 producten zijn nanosomen. Dit zijn simpele kleinere liposomen met dezelfde eigenschappen. Ondanks het kleine formaat, kunnen ze via de porie doordringen in de celmembraan zonder vervorming, hetgeen resulteert in een snelle en effectieve levering in de huid.