WIJ GELOVEN IN
  • Resultaatgerichte producten

  • Bewezen resultaat

  • Professionele sterktes

  • Hoog stabiele producten en origineel onderzoek

  • Anti-ageing filosofie voor elk individu

  • Huidvriendelijke ingrediënten met zo min mogelijk irritatie

  • Laboratoriumkwaliteit “handgemaakt in kleine batches”

  • Groene chemie & ecovriendelijke verpakking

Medik8 Key Ingredients

De 100% professionele productenlijn werd gelanceerd in 2009. De naam Medik8 werd ontleend aan ons zeer populaire eerste product; Red Alert, een anti-roodheid crème met 0,8% vitamine K.

Het doel van Medik8 is het verstrekken van de beste oplossingen voor specifieke huidproblemen, het streven naar uitmuntendheid in kwaliteit, het leveren van onze belofte en ultiem expert zijn op het gebied van huidgezondheid.

CHIRAAL CORRECTE MOLECULEN

Waarom de vorm en de samenstelling van moleculen zo belangrijk is

chirality-iconHet hoofdthema van chiraliteit is om ervoor te zorgen dat de huid wordt gevoed met de meest actieve ingrediënten zonder onnodige irritatie. Een chiraal molecuul heeft een spiegelbeeldvorm en is dus asymmetrisch.

Een molecuul kan chiraal of niet-chiraal zijn. Het fenomeen chiraliteit (Griekse woord voor hand) is van groot belang in een productformule.

Twee handschoenen zien er precies hetzelfde uit maar het is onmogelijk om je rechterhand in de linker handschoen te doen. Stel je voor dat je hand een biologische receptor is (t.b.v. cel-collageenproductie) en dat een volle doos handschoenen een volle doos actieve ingrediënten voorstelt, waarbij als we een handschoen aantrekken, de gewenste activiteit zal plaatsvinden. Aangezien de helft van de doos handschoenen bevat die de hand niet zal passen, is slechts de helft van de doos in gebruik (het werkzame bestanddeel) ookal lijkt dit volledig te zijn.

Er zijn twee redenen waarom juist chiraliteit zo belangrijk is.

Ten eerste, als het bestanddeel irriterend is voor de huid, bijvoorbeeld melkzuur, heeft het weinig zin om een dubbel percentage van de D/L bestanddelen (een mengsel van de “linkse” en “rechtse” vorm) te gebruiken om hetzelfde resultaat te bereiken met een halve juiste L-isomeer bestandsdeel.

Ten tweede, het gebeurt opmerkelijk vaak dat de verkeerde isomeer daadwerkelijk een negatieve invloed of gewoon inactief is in het product.

Het nadeel van ”chirale correctheid” is dat de kosten van moleculaire zuivering enorm hoog zijn. Chiraal gezuiverde ingrediënten kunnen tot 20 keer meer kosten. Veel fabrikanten gebruiken vaak de verkeerde isomeer van een chiraal molecuul omdat ze zich niet bewust zijn van het belang van de stereochemie bij het formuleren hun cosmetica.

Wanneer Medik8 een ingrediënt gebruikt, kiezen we altijd de juiste chirale formule.

GREEN COSMECEUTICALS

Hoe ‘groen’ Medik8 heeft geholpen om producten beter te laten presteren

green-cosmeceuticalsWe zijn toegewijd om de impact op het milieu te minimaliseren. Dit wordt meegenomen in elk stadium van de ontwikkeling van onze producten, vanaf het eerste onderzoek tot de uiteindelijke productie.

Wij geloven in groene chemie (de wetenschap van de productie en het formuleren van producten met behulp van een energie-efficiënt proces) omdat het beter is voor het milieu en tevens omdat het een stabielere formulering geeft die meer compatibel is met de huid.

‘Koude verwerking’: veel van onze producten zijn ontworpen om te kunnen mengen bij kamertemperatuur, zonder behulp van dure emulgatoren. De kans dat poriën verstoppen, wordt zo verminderd. Het eco-neveneffect is dat we geen water hoeven te verwarmen tot een emulsie, waardoor een enorme hoeveelheid CO2-uitstoot vermeden wordt. Het ‘groen’ zijn mag echter niet ons primaire doel belemmeren, namelijk het produceren van effectieve producten.

De Medik8 producten worden verpakt in een eco-vriendelijke verpakking die voorkomt dat papier verspild wordt.

KLEINE PARTIJPRODUCTIE

Waarom Medik8 wetenschappers aandringen op kleine laboratorium productie

small-batch-productionMedik8 produceert in kleine hoeveelheden om zo de stabiliteit, versheid en potentie van het product te garanderen.

We verzekeren de klant ervan dat zodra de Medik8 producten worden ontvangen, deze nog net zo krachtig en effectief zijn als net na het vervaardigingsproces. Veel van de meest actieve moleculen die gebruikt zijn in cosmetische en in huidverzorgingsproducten, zijn helaas erg instabiel.

Dit betekent dat de activiteit van het product op natuurlijke wijze zal afnemen, tenzij de formule geoptimaliseerd is voor stabiliteit.

Het op de markt zetten van verse producten, is slechts een van de vele acties om ervoor te zorgen dat Medik8 producten zo krachtig mogelijk zijn wanneer ze de klant bereiken.

TIME-RELEASE TECHNOLOGIE

Hoe Medik8 de gevoeligheid verlaagt van krachtige ingrediënten

Medik8 heeft samen met haar technologiepartners een uniek ingekapseld systeem voor vitamine A (retinol) producten ontwikkeld.

Door het inkapselen van moleculen zoals bij retinol heeft deze technologie een dubbel effect. Zo wordt de stabiliteit en versheid van het product bevordert, maar tevens worden de retinolmoleculen langzamer in de huid losgelaten.

Het Medik8 time-release systeem kan voorkomen dat de huid geïrriteerd raakt waardoor we een zo hoog mogelijke concentratie retinol kunnen gebruiken. Tevens wordt er een langzame maar continue afgifte van het werkzame bestanddeel retinol aan de huid afgegeven waardoor en geen piek- en dalactiviteit is maar een constante werking.

LIPOSOMEN EN MICRO-EMULSIES

Hoe verhoogt Medik8 de penetratie van de werkzame bestanddelen

liposome-technologyMedik8 gebruikt hoogwaardig geraffineerde oliën als dragers voor veel van de werkzame bestanddelen. Olie kan beter in de huid doordringen dan andere stoffen.

Medik8 gebruikt micro-emulsie of liposomen om de actieve ingrediënten te beschermen en om betere penetratie in de huid te bewerkstelligen.

Liposomen is een effectief technologisch antwoord op het transport van watergedragen stoffen. Ze worden vaak vergeleken met een microscopische zeepbel met daarin actieve ingrediënten. De vorm van deze zeepbel kan zichzelf vervormen waardoor het makkelijker langs bijvoorbeeld huidcellen glijdt. Dit is de reden waarom liposomen vaak ‘elastisch blaasjes’ worden genoemd.

UV EN DE HUID

Waarom is zonlicht de grootste oorzaak van huidveroudering

medik8-uv-philosophyPhoto-ageing is een overkoepelende term die verwijst naar de nadelige effecten op de huid hetgeen een direct gevolg is van langdurige blootstelling aan UV. Photo-ageing wordt beschouwd als een van de voornaamste oorzaken van huidveroudering.

De meest voorkomende huidproblemen als gevolg van photo-ageing zijn ouderdomsvlekken, hyperpigmentatie, vroegtijdige rimpels en lijnen, roodheid, ongelijkmatige huidtextuur en een doffe huid.

Wat zijn de schadelijke gevolgen van UV-blootstelling?

1. ZONNEBRAND

Zonnebrand is de populaire term voor erytheem (rode kleurverandering van de huid) en de pijn die vaak volgt door onvoorzichtige blootstelling aan de zon.

Ultraviolette straling veroorzaakt cellulaire schade. Het lichaam reageert op deze schade door een verhoogde bloedtoevoer naar de capillaire laag van de huid aan te wenden om celschade te herstellen. Dit extra bloed in de haarvaten veroorzaakt de roodheid.

Erytheem is het gevolg van mislukte bescherming tegen de zon en is een marker voor ernstige UV-schade.

2. HUIDVEROUDERING

De kwetsbaarheid voor photo-ageing van de huid is afhankelijk van de huidskleur. Over het algemeen kan worden gezegd, hoe lichter en minder natuurlijk gepigmenteerd de huid is, hoe groter het risico van photo-ageing en de bijbehorende huidproblemen.

Wat zijn vrije radicalen?

Vrije radicalen worden meestal gedefinieerd in de context van huidverzorging als hoogenergetische deeltjes die collageen en elastine in de huid beschadigen. Ze breken de beschermende muur van de huidcellen af, hetgeen leidt tot de vorming van fijne lijntjes en rimpels.

Wat genereert vrije radicalen in de huid?

‘Interne’ vrije radicalen zijn een natuurlijk bijproduct van het verbranden van voedsel omgezet naar energie in het lichaam. Het lichaam heeft zijn eigen mechanismen voor het omgaan met deze vrije radicalen die het gevolg zijn van antioxidantrijke voedingsmiddelen.

‘Externe’, ofwel milieuvrije radicalen, kunnen zeer gevaarlijk zijn en worden verondersteld de belangrijkste oorzaak van vroegtijdige huidveroudering te zijn. In het algemeen wordt men blootgesteld aan externe vrije radicalen zoals roken, zonnebaden en een vervuilde omgeving (bijv. stedelijke luchtkwaliteit en uitlaatgassen).

Wat is een antioxidant?

In het kader van huidverzorging zijn antioxidanten de aartsvijanden van vrije radicalen. Naast bescherming tegen de zon zijn antioxidanten van het grootste belang in een anti-ageing huidverzorgingsprogramma.

Er is een aanzienlijke hoeveelheid bewijs* om aan te tonen dat de actuele antioxidanten kunnen helpen om huidveroudering tegen te gaan. Ze werken door ‘het opzuigen van’ vrije radicalen die extern worden gegenereerd (UV-blootstelling en verontreinigende stoffen) en intern (bij producten van celstofwisseling). Antioxidanten beëindigen dus de schadelijke kettingreacties veroorzaakt door vrije radicalen voordat ze celschade kunnen toebrengen.

Bovendien kan vitamine C en andere antioxidanten brede bescherming bieden tegen stress aan de huid.

*(Thiele, 2001; Thiele et al, 2001; Podda et al, 2001; Fitzpatrick and Rostan, 2002; Traikovich, 1999; Humbert et al, 2003)

Enkele van onze antioxidant, vrije radicalen bestrijdende producten