medik8-science-1Medik8 is een bedrijf met wetenschappelijke achtergrond. Technologie is van cruciaal belang in het ontwikkelen, produceren en presenteren van onze producten aan onze afnemers. Medik8 is een organisatie die blijft leren en die constant op zoek is om de hoge kwaliteit nog weer te upgraden. Er zijn duizenden ingrediënten beschikbaar om uit te kiezen.

In de anti-ageing categorie worden de meest excellente werkstoffen toegepast. Deze werkstoffen zijn afkomstig uit pure grondstof.

medik8-science-2Een bekende werkstof is vitamine C, welke in de vorm van L-ascorbinezuur zeer effectief maar ook ontzettend instabiel is. Als van vitamine C de stabiliteit terugloopt, wordt deze in plaats van inactief een pro-oxidant (terwijl het stabiel een antioxidant is hetgeen gewenst is) en genereert het vrije-radicalen.

Medik8 verzekert zich ervan dat het gebruikte L-ascorbinezuur stabiel is en blijft en tevens na opening stabiel blijft. Onze technieken zijn gebaseerd op solide chemische principes. Daarnaast worden er zorgvuldige testen uitgevoerd in onze speciale 47°C test-oven.

 

Voorafgaand aan de lancering van CE-Thione in 2013 (15% L-ascorbinezuur) heeft Medik8 tijdens de onderzoeksfase dermatologen, artsen en schoonheidsspecialisten betrokken bij het ontwikkellingsproces om de formule stabiliteit te kunnen geven. Uiteindelijk is de CE-Thione van Medik8 marktleider geworden op dit gebied.

De belangrijkste werkzame stoffen in het anti-ageingregiem van Medik8 zijn: vitamine C, vitamine A, hydroxyzuur en SPF. Tevens werkt Medik8 met cel-geschikte moleculen zoals peptiden en groeifactoren.

Ook voor de behandeling van pigmentatie, acne, droge huid en roodheid worden speciale ingrediënten geselecteerd die met dezelfde zorgvuldigheid, testen en kennis worden toegepast.