Last van een droge huid? Beste 5 crèmes voor een droge huid

Door Luuk Berendsen op

crème voor droge huid

Een droge huid is pijnlijk en kan jeuk, irritatie en veroudering versnellen. Dit probleem wordt verergerd door zonlicht, zee en parfum in cosmetische producten, zelfs in de zomer. Hydrateren is dus noodzakelijk voor een gezonde huid. Deze blog geeft je een overzicht van de beste crèmes voor een droge huid die beschermen, verzachten én hydrateren. Laat de zoektocht naar een stralende, gehydrateerde huid beginnen!

Oorzaken van een droge huid

Voordat we beginnen met de beste crèmes voor een droge huid, is het belangrijk om te weten wat de oorzaak is van je droge huid. Een droge huid kan verschillende oorzaken hebben, en soms kunnen meerdere factoren tegelijkertijd bijdragen aan het probleem. De meest voor de hand liggende oorzaak is een tekort aan vocht in de huid, wat kan worden veroorzaakt door onvoldoende hydratie van binnenuit door onvoldoende water te drinken. Ook kan overmatig wassen of te heet douchen leiden tot een droge huid. Hier kun je natuurlijk makkelijk zelf iets aan doen zonder allerlei crèmes aan te hoeven schaffen. Wordt je droge huid echter veroorzaakt door oorzaken waar je geen invloed op hebt, zoals weersomstandigheden, veroudering of een medische aandoening? Dan kan een crème voor je droge huid wél een uitkomst bieden!

Tips tegen een droge huid

Als je last hebt van een droge huid, is het dus beter om toch iets minder lang onder die hete douche te staan. Zorg er ook voor dat je minimaal 2 liter water per dag drinkt, zodat je huid goed gehydrateerd blijft. Is dit nog niet voldoende om van je droge huid af te komen? Gebruik dan een hydraterende crème voor een droge huid zonder schadelijke toevoegingen als alcohol, parabenen en kunstmatige geurstoffen. Alle crèmes voor een droge huid in onze top 5 zijn vrij van schadelijke stoffen en bevatten natuurlijke ingrediënten.

Beste 5 crèmes voor een droge huid

Dan zijn we nu aangekomen bij de beste 5 crèmes voor een droge huid. Alle crèmes in deze top 5 zijn getest door échte huidexperts en bestaan uit natuurlijke ingrediënten die ervoor zorgen dat de huid gronding wordt gehydrateerd. Dit zijn de beste 5 crèmes voor een droge huid, waarvan de resultaten klinisch zijn bewezen:

5. Nourishing Body Cream

De Nourishing Body Cream is een ideale crème voor een droge huid. Deze bodycrème is namelijk doordrenkt hydraterende ingrediënten zoals sheaboter, jojoba-olie en camelia-olie, die diep in de huid doordringen om intense hydratatie te bieden. Voor mensen met een droge huid is het essentieel om vocht vast te houden en te voeden, en laat de rijke textuur van deze crème dat nou precies bieden! Bovendien is deze hydraterende crème speciaal ontworpen om droge plekjes op de huid onmiddellijk te verzachten en kalmeren en dragen de voedende ingrediënten bij aan het herstel van de huidbarrière, waardoor de huid zachter en gladder aanvoelt.

beste crème voor droge huid

4. Ultimate Recovery

Met de Ultimate Recovery huidcrème ervaar je diepe hydratatie, geruststelling en een beschermende barrière tegen dagelijkse irriterende stoffen. De rijke formule dringt diep door in de huid, intensief hydraterend en voedend. Het helpt de huid te herstellen, verzachten en versnelt het herstelproces van beschadigde huid. Deze crème bevat krachtige herstellende en kalmerende ingrediënten zoals squalaan, hyaluronzuur en bisabolol, die helpen bij het herstel van beschadigde huidbarrières en het verminderen van irritatie. Deze ultrarijke crème is speciaal ontworpen voor de aangetaste huid en de huid na de behandeling en zorgt de hele dag voor hydratatie en comfort. Perfect voor mensen met een zeer droge huid en voor gebruik na esthetische procedures.

crème voor droge huid

3. C-Tetra Cream

Ook de C-Tetra Cream is een uitermate geschikte crème voor een droge huid. De C-Tetra Cream bevat een combinatie van hydraterende ingrediënten zoals glycerine en natuurlijke oliën, die de huid intens hydrateren en vocht vasthouden. Dit helpt om droogheid en schilfering te verminderen en de huid een gezonde uitstraling te geven. Deze hydraterende crème bevat een stabiele vorm van vitamine C, een krachtige antioxidant die de huid beschermt tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen. Het is ideaal voor mensen die willen profiteren van de beschermende eigenschappen van vitamine C om hun huid te versterken en vroegtijdige veroudering te bestrijden.

crème voor droge huid

2. Advanced Night Restore

De Advanced Night Restore is de ultieme nachtcrème voor een droge huid. Deze geavanceerde formule is ontworpen om je huid 's nachts te voeden en herstellen, zodat je elke ochtend ontwaakt met een stralende teint. Advanced Night Restore is doordrenkt met een complex van antioxidanten die 's nachts werkt om schade door vrije radicalen die zich in de loop van de dag heeft opgehoopt, te voorkomen, voor een stevigere, jeugdig ogende huid. De voedende nachtcrème helpt de huid er steviger en voller uit te laten zien en bevordert een jeugdig ogende huid. Fijne lijntjes en rimpels zijn tegen de ochtend zichtbaar verzacht, zodat je heerlijk fris aan je nieuwe dag kunt beginnen!

crème voor droge huid

1. Daily Radiance Vitamin C

Met de Daily Radiance Vitamin C straalt je huid als nooit tevoren! Deze hydraterende crème met vitamine C smelt bij het aanbrengen in de huid en biedt krachtige antioxiderende bescherming dankzij de aanwezige concentratie vitamine C. De Daily Radiance Vitamin C is dé ultieme crème voor een droge huid en biedt de volgende voordelen:

✔️Alles in één (bescherming, hydratatie én anti-aging)
✔️Voorkomt vroegtijdige huidveroudering
✔️Jeugdig ogende huidteint (verzacht fijne lijntjes en rimpels)
✔️Moisturising (houdt vocht vast in de huid)
✔️Gezonde gloed

crème voor droge huid

Welke crème past het beste bij mijn droge huid?

Zo! Je weet nu wat de top 5 beste crèmes voor een droge huid zijn en welke werking ze allemaal hebben. Maar dat is nog niet genoeg om te bepalen wat de beste crème voor jouw droge huid is. Het kan namelijk zo zijn, dat je last hebt van een droge huid op een specifieke plek op het lichaam en daarom dus ook op zoek bent naar een specifieke crème, zoals bijvoorbeeld een gezichtscrème. Of je hebt vooral last van een droge huid op een bepaald moment op de dag, bijvoorbeeld na het slapen, omdat je huid gedurende de nacht geen vocht binnenkrijgt en je daarom specifiek op zoek bent naar een nachtcrème. Ook speelt de mate van de droogheid een belangrijke rol in het bepalen wat voor jou de beste crème is. Waar de een slechts last heeft van een lichte droogheid, heeft de ander last van een extreem droge huid. Het kan dus zijn dat een lichte hydraterende crème voor jou voldoende is, of dat je juist baat hebt bij een intensief hydraterende crème.

Beste dagcrème droge huid

Ben je specifiek op zoek naar een dagcrème voor je droge huid? Zoek niet verder! De Advanced Day Ultimate Protect is absoluut de beste dagcrème voor een droge huid én biedt bescherming tegen de zon. De crème biedt een combinatie van intensieve hydratatie, zonbescherming met SPF 50, krachtige antioxidanten en een beschermende barrière die de huid voedt, beschermt en herstelt. De rijke ingrediënten, zoals squalaan, glycerine en hyaluronzuur, dringen diep door in de huid om vocht vast te houden en droogheid te verminderen. Het helpt de huid te beschermen tegen vrije radicalen en schade veroorzaakt door de zon en milieuverontreinigende stoffen, terwijl het tegelijkertijd een comfortabele textuur heeft die gemakkelijk wordt geabsorbeerd zonder een vettig gevoel achter te laten. De Advanced Day Ultimate Protect biedt een complete huidverzorgingsoplossing voor mensen met een droge huid, waardoor het een ideale dagcrème is voor een om de huid gezond, gehydrateerd en stralend te houden.


Beste nachtcrème droge huid

Als je op zoek bent naar de beste nachtcrème voor een droge huid, moet je bij de Advanced Night Restore wezen. Deze nachtcrème is doordrenkt met intensieve hydratatie, en de rijke formule is speciaal ontworpen om droogheid aan te pakken en de huid diep te voeden terwijl je slaapt. De actieve ingrediënten, zoals ceramiden en peptiden, werken samen om de huidbarrière te versterken en vocht vast te houden, waardoor uitdroging en schilfering worden verminderd. Terwijl je rust, werkt de Advanced Night Restore aan het bevorderen van celvernieuwing en herstel van de huid, waardoor de huid opnieuw wordt opgebouwd en versterkt. Kortom: de beste nachtcrème voor een droge huid!

Crème voor droge huid in het gezicht

Ook voor een droge huid in het gezicht hebben we een oplossing, namelijk de Daily Radiance Vitamin C. Deze speciale crème voor een droge huid in het gezicht, is speciaal ontworpen om te voldoen aan de behoeften van een droge gezichtshuid. Het biedt intensieve hydratatie met hyaluronzuur en glycerine, terwijl krachtige vitamine C de huid verjongt en een stralende gloed bevordert. De lichte textuur wordt snel geabsorbeerd zonder een vettig gevoel achter te laten.

Crème voor een licht droge huid

Heb je last van een licht droge huid? Dan hoef je echt niet de portemonnee te trekken om een dure intensief hydraterende crème te kopen. De Nourishing Body Cream is de ideale crème voor mensen met een licht droge huid. De hydraterende crème helpt de huidteint en elasticiteit te verbeteren, droge, ruwe plekken te egaliseren en de natuurlijke beschermende barrière van de huid te herstellen. Zeg maar dag tegen die droogheid en hallo tegen een heerlijk zachte huid en stralende tint!

Crème voor een hele droge huid

Heb je last van een hele droge huid en al van alles geprobeerd om er vanaf te komen zonder resultaat? Dan is er zwaarder geschut nodig om de strijd te winnen! De Retinoate Day & Night is speciale crème voor een hele droge huid. Een nieuw product gemaakt via een exclusieve samenwerking met een Koreaans superlab, waar we hun ongelooflijke actieve stof hebben gebruikt en er een buitengewoon goed presterende serumcrème van hebben gemaakt voor de ultieme hydratatie. Zo prestigieus dat deze actieve stof de presidentiële onderscheiding heeft gekregen van het Koreaanse ministerie van Volksgezondheid.

Crème voor een extreem droge huid

Heb je last van een extreem droge huid? Dan stellen we je graag voor aan de krachtigste hydraterende crème die we ooit hebben gemaakt. De R-Retinoate Intense is de beste crème voor een extreem droge huid. Met de dagelijkse toepassing van deze crème zul je al snel de magie ervaren die het teweegbrengt op je huid. Fijne lijntjes en rimpels worden zichtbaar verminderd, waardoor je huid er jonger en gladder uitziet. De formule is doordrenkt met actieve ingrediënten die werken als een krachtige stimulans voor de stevigheid en elasticiteit van je huid, waardoor het zijn veerkrachtige en jeugdige uitstraling herwint.

Crème voor een droge huid kopen

Heb je een crème gevonden die bij je past bij je droge huid? Als je een crème bestelt bij Medik8, geniet je al de volgende werkdag van een stralende huid. Heb je een vraag over één van onze crèmes? Neem dan gerust contact op met een van onze huidexperts.


Oudere berichten Nieuwere berichten