Ingredient Overzicht

Zoek ingrediënten hieronder om alles te weten te komen over de ingrediënten die we gebruiken en wat ze doen.

A

ACAIBES

Acai-extract is een paarsrode bes afkomstig van de acai-palmboom afkomstig uit Zuid-Amerika. Acai-bes bezit hoge concentraties van veel essentiële vetzuren en vitamines. Acaibes lijkt qua uiterlijk op bosbessen en zit ook boordevol anthocyanen, waarvan bekend is dat ze de bloedcirculatie stimuleren en ontstekingen verminderen, terwijl ze de huid beschermen tegen schade door vrije radicalen.


ACETYL GLYCYL BETA-ALANINE

Een verhelderende peptide-oplossing die werkt om de overproductie van melanine in de huid te remmen. Een teveel aan melanine kan ervoor zorgen dat gelokaliseerde delen van de huid donkerder worden, waardoor hyperpigmentatie en een ongelijkmatige huidteint ontstaan. Acetylglycyl beta-alanine helpt het transport van melanine van de melanocyt, waar het wordt geproduceerd, naar de huidcel te blokkeren, waar de overproductie van pigment zichtbaar wordt op de huid. Dientengevolge kan acetylglycyl beta-alanine helpen om een gelijkmatige, stralende huid te bevorderen.


ALLANTOINE

Allantoïne is een botanisch extract dat van nature voorkomt in smeerwortel, een oud kruid dat bekend staat om zijn therapeutische eigenschappen. Het extract is gevestigd als een verzachtende wondgenezer en huidbeschermer. Het verbetert ook de celvernieuwing om een glad en egaal huidoppervlak te bevorderen. Dit voorkomt verstopping van poriën wat kan leiden tot onvolkomenheden. Allantoïne is ideaal voor gebruik op een onzuivere huid of mensen met vergrote poriën.

ALOE VERA EXTRACT

Inheems in Oost- en Zuid-Afrikaanse woestijnen, behoort de aloë vera-plant tot de leliefamilie. De dikke en vlezige bladeren bieden een scherpe bescherming tegen roofdieren. Bij het oogsten produceren de bladeren een dikke, stroperige gel - aloë vera-extract. Een van de oudste genezende middelen, het gerucht ging dat zelfs Cleopatra het gebruikte als een verzachtende huidbehandeling. Nu essentieel voor het kalmeren van de huid, laat aloë vera de huid glanzend en verzorgd.

ALPHA-LIPOIC ACID (ALA)

ALA is een krachtige antioxidant en kan de huid beschermen tegen de omgeving en UV-stralen, die schade door vrije radicalen in de huidcellen kunnen veroorzaken. Door de vrije radicalen te neutraliseren, beschermt ALA de huidcellen tegen DNA-schade en de afbraak van collageen, waardoor de delicate structuur van de huid intact blijft. Dit helpt de vorming van fijne lijntjes en rimpels te stoppen, terwijl de natuurlijke elasticiteit van de huid behouden blijft. Dit is ideaal voor het verkleinen en verkleinen van poriën.

ALPHA-ARBUTINE

Van nature voorkomend in de berendruif, een eetbare vrucht die inheems is in arctische klimaten, is arbutine een krachtig verhelderend actief. In staat om tyrosinase te blokkeren, het enzym dat melanine vormt, remt arbutine het proces dat pigment in de huid aanmaakt. Dit helpt de huidteint te verhelderen en een ongelijkmatige teint in evenwicht te brengen.

ARGININE

Arginine, een aminozuur dat van nature in het lichaam voorkomt, is een belangrijke bouwsteen voor eiwitten. Arginine maakt de huid steviger en kan zelfs de natuurlijke herstelprocessen van de huid versterken. Het kan ook huidcellen stimuleren om zich te delen; helpt om de dikte van de huid te vergroten voor een jongere, gezonder uitziende huid. Arginine werkt als een antioxidant tegen schade door vrije radicalen die vroegtijdige huidveroudering kan veroorzaken, terwijl het zich bindt aan hydratatie om de huid zacht en soepel te maken.

ARNICA

Arnica komt van nature voor uit de zeldzame wilde bloem Arnica montana die groeit in bergachtige streken van Europa. De felgele bloem wordt ook wel de vloek van een luipaard genoemd. In folkloristische verhalen maakten mensen gebruik van de kracht van arnica nadat ze gewonde berggeiten hadden gezien die op zoek waren naar de arnica-bloem nadat ze waren omgevallen. Ideaal voor gebruik als ontstekingsremmer, arnica helpt blauwe plekken te verminderen en een pijnlijke huid te verlichten.

ASCORBIC ACID

Zuivere, chiraal correcte vitamine C is ascorbinezuur. In de huid kan het de collageenproductie stimuleren, het proces om melanine te vormen blokkeren en fungeren als een antioxidant om onze cellen te beschermen tegen vrije radicalen. Vitamine C is absoluut essentieel in je ochtendroutine om de milieuschade van de dag tegen te gaan, fijne lijntjes en rimpels aan te pakken en de hujid te laten stralen. Hoewel ascorbinezuur uitstekend is in het bestrijden van tekenen van huidveroudering, heeft het één klein probleem. Pure vitamine C is extreem instabiel. In water wordt ascorbinezuur geoxideerd, wat een cascade van reacties veroorzaakt. Het ascorbinezuur wordt machteloos en kan zelfs een pro-oxidant worden – wat betekent dat het zelf schadelijke vrije radicalen kan vormen. Wanneer ascorbinezuur onstabiel wordt, kan het producten vaak geel maken, wat een zeker teken is dat u moet stoppen met het gebruik van het product. Sommige merken zullen zelfs kunstmatige kleuren bevatten om te verdoezelen wanneer de vitamine C zijn werking verliest. Maar niet bij Medik8. We hebben ons pure ascorbinezuurserum Pure C15™ geformuleerd met een ondersteunend antioxidantnetwerk van vitamine E en glutathion. Dit complex bootst het natuurlijke antioxidantnetwerk van de huid na, waarbij elk ingrediënt helpt de andere te regenereren; het verhogen van de stabiliteit van het serum. Pure C15 is de keuze voor vitamine C voor puristen die op zoek zijn naar uitzonderlijke resultaten. Het bevat 15% puur ascorbinezuur, dat volledig stabiel is voor opening en minstens 8 weken houdbaar is na opening (je krijgt twee voorraadflessen van 8 weken). We gebruiken alleen chiraal correct L-ascorbinezuur om een optimale potentie in al onze producten te garanderen.

AZELAIC ACID

Met drie belangrijke werkingsmechanismen is azelaïnezuur ideaal voor een onzuivere huid. Ten eerste is het in staat om de groei van P. acnes te stoppen, de bacterie die onzuiverheden veroorzaakt en onvolkomenheden verergert. Bovendien kan het de huidafscheidingscyclus normaliseren. Dit helpt om de verstopping van een porie te stoppen, wat tot puistjes kan leiden. Ten slotte is azelaïnezuur een krachtige ontstekingsremmer die de roodheid vermindert die gepaard gaat met pijnlijke en ontstoken puistjes. Azelaïnezuur kan zich zelfs richten op overactieve melanocyten, de huidcellen die pigmenten produceren, om post-inflammatoire hyperpigmentatie te verminderen nadat puistjes zijn genezen.

B

BAMBOO MICRO-EXFOLIATORS

Van nature afgeleide en
ultrafijne, bamboe micro-exfoliatoren zijn in staat om de dode huidcellen zachtjes
weg te wrijven om een frissere, meer stralende huidteint te onthullen. 

BENTONITE

Super absorberende kleisoort
met diep zuiverende eigenschappen door het verwijderen van vervuilde stoffen, oliën en verontreinigingen die houtskool niet kan opnemen.

BETA-GLUCAN

Ondersteunt het herstelproces en vermindert het risico op infectie.

BIO-CELLULOSE

Natuurlijke vezels passend
in fijne lijntjes en rimpels, hierdoor ontstaat optimale opname en afgifte van bestanddelen.

BIOSACCHARIDE GUM

Biosaccharide is een natuurlijke suiker met een lange, lineaire structuur die een ademend laagje
over de huid vormt, in combinatie met hyaluronzuur om vocht in de huid te houden.

BLUE SEA KALE

Een in water oplosbaar zeeplantenextract afgeleid van Crambe maritima, ook bekend als blauwe zeekool, het helpt de synthese van ceramide en hyaluronzuur te stimuleren. Blauwe zeekool is ook een krachtige antioxidant en heeft daarom het vermogen om te beschermen tegen omgevings-stress op de huid, zoals UV of vervuiling. De huid wordt beschermd tegen schade door vrije radicalen, waardoor fotoveroudering wordt vertraagd en in plaats daarvan wordt de aanmaak van collageen gestimuleerd.

BLUEBERRY SEED OIL

Bosbessenzaadolie is duurzaam gewonnen uit 800.000 bosbessen (per 1 kg materiaal). Bosbessenzaadolie is een natuurlijk schild tegen blauw licht en werkt om de huid te beschermen tegen blootstelling aan blauw licht van de zon. De actieve olie is rijk aan beta-caroteen dat blauw licht kan absorberen voordat het de huid raakt. Dit kan worden gezien als een chemische zonnebrandcrème voor blauw licht, in plaats van UV.

C

CAFFEINE

Revitalisering van cafeïne helpt om de grootte van bloedvaten te verminderen om de verschijning van roodheid van de huid te verspreiden.

CARNOSINE

Een beschermende peptide die
van nature in het lichaam wordt geproduceerd. Carnosine blokkeert
huidschadelijke suikers van binding aan collageen in de huid, waardoor vorming van rimpels wordt voorkomen. Tevens beschermt het de huid tegen infraroodschade.

CHAMOMILE EXTRACT

Het hoofdextract van kamille, bisabolol, kalmeert en vermindert ontstekingen voor een zachte en kalmerende huid; beschermt met antioxiderende kracht.

CERAMIDE COMPLEX

Cocktail van ceramiden die bijna ‘huid-identiek’ is waardoor deze ceramiden de huid gemakkelijk kunnen voeden en de natuurlijke beschermende laag van de huid
kunnen beschermen.

CHARCOAL

Afgeleid van de bamboeplanten
in Azië. Vereerd om zijn helende, zuiverende en ontgiftende effecten op de huid. Geactiveerde houtskool is geformuleerd uit miljoenen kleine gaatjes. Het neemt gifstoffen en chemicaliën op waardoor de huid wordt gezuiverd.

CHLOROPHYLL

Een natuurlijk groen pigment dat dient als de belangrijkste energiebron in planten. In de natuur absorbeert het pigment de zonnestralen; worden ze omgezet in voedsel en voedsel voor planten om te overleven. Chlorofyl herstelt de balans van de huid en stimuleert de natuurlijke regeneratieve cyclus. Hierdoor blijft de huidteint glanzend en gezond. Intussen neutraliseren de antioxiderende eigenschappen van chlorofyl zachtaardige vrije radicalen voor een beschermde huid. Chlorofyl blijkt de natuurlijke genezingsprocessen van de huid te stimuleren, terwijl de poriën diep worden gezuiverd.

CINNAMON EXTRACT

Bevordert een heldere huidteint, reguleert het talgniveau en helpt puistjes in de toekomst te voorkomen.

CLIMBAZOLE

Versterkt de retinoïdeactiviteit in de
huid en het bekrachtigt het percentage zonder de irritatie.

COPPER PCA

Een gepatenteerd en revolutionair ingrediënt met 40x betere antioxiderende eigenschappen dan vitamine C. Dit helpt om ontstekingen te verzachten en de
huid te beschermen tegen toekomstige puistjes.

CRYSTALIDE

Crystalide is een peptide van de volgende generatie dat helpt de natuurlijke reflectie en helderheid van de huid te verbeteren. Elke dag bouwen onze huidcellen afvaleiwitten op; eiwitten die zijn gedenatureerd of hun functie hebben verloren. Deze afvaleiwitten hebben de neiging zich in groepen in de huid te verzamelen, wat de manier waarop uw huid licht weerkaatst kan beïnvloeden en een doffe huidteint kan veroorzaken. Crystalide-peptiden kunnen helpen bij het uit elkaar trekken van de afvaleiwitten die in klonten zitten. Deze klonten dissociëren vervolgens om te worden verwijderd; de huid is vrij om het licht weer beter te reflecteren. De peptiden helpen om een 'glazen huid'-effect te creëren; zichtbaar helder, glad en egaal met een stralende gloed.

CERAMIDES

Cocktail van ceramiden die bijna
‘huid-identiek’ is waardoor deze ceramiden de huid gemakkelijk kunnen voeden en de natuurlijke beschermende laag van de huid kunnen beschermen.

D

DIOINEZUUR

Vermindert voor een langere termijn de talgproductie, helpt bij het
verminderen van de bacterie die acne veroorzaakt en heeft een
ontstekingsremmende werking.

DRAGON FRUIT EXTRACT

Afgeleid van de nacht bloeiende cactus van Mexico, biedt dragon fruit extract een uitzonderlijke bescherming tegen antioxidanten terwijl het de huid lift en verstevigt.

DRONE-TARGETED COPPER PEPTIDE

Werkend als een drone naar een
specifieke receptorcel, wordt het peptide in de loop van de tijd vrijgegeven voor optimale resultaten. Stimuleert collageen en elastine voor een vollere, jeugdig ogende huid.

DIMETHICONE

In staat om een ​​breed spectrum aan vrije radicalen te neutraliseren, is dimethyl methoxychromanol een krachtige antioxidant die uitgebreide bescherming biedt voor de huid.

E

ETHYLATED ASCORBIC ACID

Een zeer krachtige, ongelooflijk stabiele vorm van vitamine C, die uitzonderlijke antioxidante bescherming biedt tegen schadelijke vrije radicalen, en de collageen-productie stimuleert voor een jeugdige huid.

ENCAPSULATED PHOTOLYASE

Fotolyase, afgeleid van planktonextract, is een door licht geactiveerd DNA herstel-enzym dat kan helpen bij het herkennen en corrigeren van schade aan huidcel-DNA, veroorzaakt door blootstelling aan UV-licht of vrije radicalen. Fotolyase kan de door deze factoren veroorzaakte onregelmatigheden in het cel-DNA verwijderen en de natuurlijke herstelmechanismen in de huid helpen stimuleren. Dit helpt de zichtbare tekenen van DNA-schade, waaronder fijne lijntjes, rimpels en hyperpigmentatie, te verminderen. Fotolyase is ingekapseld om de penetratie in de huid te optimaliseren en levert anti-verouderingsresultaten van de volgende generatie, waaronder een veerkrachtige huid met een natuurlijke glans.

EXPRESSION LINE PEPTIDE

Een goed presterende peptide genaamd Acetyl Hexapeptide-8, dit werkt om expressierimpels te bestrijden door spiercontractie te minimaliseren. Het is in staat om te voorkomen dat zenuwen signalen naar de spieren sturen om samen te trekken. Dit voorkomt dat de spieren samentrekken, waardoor expressielijnen zichtbaar worden geminimaliseerd voor een zichtbaar gladdere huid.

F

FERULIC ACID

Een supercharged anti-oxidant op plantaardige basis. Ferulazuur kan schade door vrije radicalen afweren en een jeugdig ogende huid bevorderen.

G

GLUCONOLACTONE

Een polyhydroxyzuur dat
helpt om de bovenste huidlagen zichtbaar weer te geven en te exfoliëren, hardnekkig pigment afbreekt en een heldere huidteint achterlaat.

GLUTATHIONE

Een natuurlijke antioxidant die in het lichaam aanwezig is, glutathion is uitzonderlijk bij het regenereren van vitamine C om de huid te beschermen tegen schade door vrije radicalen.

GLYCERIN

Een natuurlijke vochtinbrenger.
Glycerine neemt vocht op in de huid waardoor deze zacht en soepel blijft. Ondersteunt de huidbarrièrefunctie en verbetert de huidtextuur.

GLYCERAL GLUCOSIDE

De huid heeft natuurlijke kanalen waardoor water en glycerine kunnen reizen. Deze kanalen worden aquaporines genoemd en helpen om de juiste waterbalans in alle verschillende huidlagen te behouden. Het is bewezen dat glycerylglucoside de vorming van aquaporinekanalen in de huid stimuleert. Hierdoor kunnen water en glycerine vrij door de huid reizen en elke laag hydrateren voor een zachte en soepele huid.

GLYCOLIC ACID

Een krachtige AHA; glycolzuur helpt om zichtbaar de buitenste lagen van de huid te vernieuwen en te exfoliëren, om een ​​helderdere en egale huidteint achter te laten.

H

HESPERIDIN

Van nature gevonden in citrusvruchten; hesperidin verbetert de bloedcirculatie en versterkt de capillaire wanden voor een helderder gezichtsvermogen.

HYALURONIC ACID

Met een uniek vermogen om meer dan 1000 keer zijn eigen gewicht in vocht aan te trekken en vast te houden, kan hyaluronzuur vocht uit de omringende atmosfeer en lagere
huidlagen naar het bovenste niveau van de epidermis trekken. Hierdoor blijft de huid zowel gevoed als soepel. 

I

J

JOJOBA MICRO-EXFOLIATORS

Jojoba is een botanische ingrediënt uit de Sonorawoestijn in Noord-Amerika. Onze jojoba-korrels zijn perfect bolvormig voor zachte maar effectieve afschilfering, zonder enige beschadiging op de huid. Zowel biologisch afbreekbaar als duurzaam geproduceerd, bevatten deze micro-exfoliatoren geen schadelijke microplastics.

K

KAOLIN

Super absorberende kleisoort
met diep zuiverende eigenschappen door het verwijderen van vervuilde stoffen, oliën en verontreinigingen die houtskool niet kan opnemen.

KOJIC ACID

Van nature aanwezig in paddenstoelen, verandert kojiczuur een doffe, ongelijke huidteint door de aanmaak van melanine te blokkeren en de huid helder en stralend te maken.

KOREAN CLOVER EXTRACT

Koreaans klaverextract wordt gewonnen uit Lespedeza capitata dat wordt geoogst in Zuid-Korea. De plant heeft ook een vorm van circadiaans ritme - de bladeren en bloemen gaan overdag open en sluiten 's nachts. In de huid helpt extract van Koreaanse klaver bij het reguleren van belangrijke biologische factoren zoals hydratatie en reiniging. Koreaans klaver-extract helpt het natuurlijke circadiane ritme van de huid opnieuw te synchroniseren, dat wordt verminderd door verschillende externe stressfactoren zoals blauw licht en stress. Het resultaat is een zichtbaar helderdere, gezonder uitziende huid.

L

LACTIC ACID

Een zachte AHA die de bovenste laag van de huid licht exfolieert terwijl het tevens diep hydrateert voor een gevoede en verzorgde huid.

LIQUORICE EXTRACT

Afgeleid van de wortels van de plant Glycyrrhiz glabra, is zoethoutextract inheems in Europa en delen van Azië. Van nature in staat om tyrosinase, het enzym dat melanine vormt, te remmen, helpt zoethoutextract de huidteint op te fleuren en hyperpigmentatie aan te pakken. Zoethoutextract bevat krachtige antioxidanten en helpt de huid te beschermen tegen schade door vrije radicalen terwijl het een stralende gloed bevordert.

M

MANGOSTEEN EXTRACT

Rijk aan natuurlijke antioxidanten beschermt mangosteen de huid tegen aanvallen door vrije radicalen die vroegtijdige huidveroudering kunnen veroorzaken.

MANDELIC ACID

Een zacht exfoliërende AHA met BHA kracht. Het chiraal correcte amandelzuur is in staat om aan het oppervlak van de huid te werken alsmede binnen de poriën voor
een diepe maar zachte exfoliatie.

MARACUJA OIL

Van nature rijk aan voedingsstoffen, voedt maracuja-olie de huid met vetzuren en biedt een antioxidant beschermend schild.

MARRUBIUM VULGARE EXTRACT

Afgeleid van de White Horehound-plant, wordt deze plant gevonden in Amerika, het Middellandse Zeegebied en West-Azië. Marrubium vulgare-extract is een krachtige antioxidant die essentiële bescherming biedt om de tere huid te beschermen tegen door vervuiling veroorzaakte schade. Het werkt op vier manieren om de huid te beschermen: door de huidcellen te beschermen tegen het binnendringen van verontreinigende stoffen, door giftige vrije radicalen te verwijderen en te neutraliseren, door de huidbarrière te helpen versterken en door het herstel van het celmetabolisme te stimuleren.

MATRIXYL 3000®

Een combinatie van peptiden die de
collageenproductie stimuleert om de huid te verstevigen voor een jeugdig ogende huid.

MOISTURE MAGNETS™

De kenmerkende hydrators van Medik8 binden zich aan huidcellen en grijpen op water om vocht vast te houden waar het het hardst nodig is.

MORINGA EXTRACT

Rijk aan oliezuur; een essentieel vetzuur bekend om zijn hydraterende en voedende
eigenschappen. Het vormt ook een filmlaagje over de huid om het te beschermen tegen vervuilende stoffen in de lucht.

MULBERRY EXTRACT

Natuurlijk maar krachtige huidverbeteringsingrediënten
die ook werken als antioxidanten om de balans van de huid 's nachts te herstellen. 

N

NATURAL MOISTURISING FACTORS

De bovenste lagen van de huid bevatten veel verschillende soorten moleculen die vocht binden en vasthouden. Ze houden de huid flexibel en zacht en helpen de juiste functie van huidenzymen te behouden terwijl ze de natuurlijke pH in evenwicht houden. De natuurlijke vochtinbrengende factoren van de huid bestaan uit natrium-PCA, glycerine, ureum, eiwitten, suikers, aminozuren, melkzuur, hyaluronzuur, creatine en meer.

N-ACETYL GLUCOSAMINE (NAG)

Natuurlijk voorkomend in het lichaam helpt N-acetyl-glucosamine de aanmaak van pigmenten in de huid te blokkeren, waardoor een meer egale teint ontstaat.

NIACINAMIDE

Een van de krachtigste
ontstekingsremmers in huidverzorging; niacinamide kalmeert en herstelt effectief de geïrriteerde, roodheid-gevoelige huid. 

O

OPTIMISED RED GINSENG

Dit natuurlijke extract, gewonnen uit de wortel van rode ginseng, wordt gefermenteerd om zijn krachten te versterken. In staat om het proces dat melaninepigment vormt te remmen, helpt rode ginseng de huid op te fleuren en een gelijkmatige, gezonde huidskleur te bevorderen. Het is in staat om de huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van UVB-stralen door de vrije radicalen te blokkeren die collageen en elastine afbreken om lijntjes en rimpels te vormen. Het stimuleert ook de collageenproductie om een sterkere, gezondere huid te bevorderen. Gefermenteerde rode ginseng heeft een verhoogde antirimpel- en verhelderende activiteit dan normale rode ginseng, en van componenten van het extract is zelfs vastgesteld dat ze het hyaluronzuur gehalte verhogen voor een zachte en gehydrateerde huid.

OXYRESVERATROL

Een gepatenteerd ingrediënt dat van
nature voorkomt in moerbeiboompjes. Het transformeert een doffe, ongelijke huidteint door de aanmaak van pigment te blokkeren voor een verlichte, stralende huid. 

P

PREBIOTICS

Helpt om de huid te genezen en vermindert littekens, jeuk, ontstekingen en roodheid. Helpt ook om de normale bacteriële flora van de huid te herstellen.

PRICKLY PEAR EXTRACT

Prickly Pear Extract, ook bekend als de Nopal Cactus, is een natuurlijke enzymactivator. Naarmate we ouder worden, beginnen onze belangrijkste natuurlijke exfoliatie-enzymen in de huid af te nemen, waardoor de snelheid van huidcelvernieuwing afneemt, wat leidt tot een droge, doffe en ongelijkmatige huid. Vijgcactus-extract stimuleert deze exfoliatie-enzymen en stimuleert de huid om terug te keren naar het natuurlijke ritme van exfoliatie. Het helpt de zichtbare helderheid van de huid te verbeteren en verzacht fijne lijntjes en rimpels.

POSTBIOTICS

Levende bacteriën kunnen postbiotica produceren; dit zijn de bijproducten van fermentatie van bacteriën en helpen bij het creëren van een evenwichtige en bloeiende microflora. Postbiotica kunnen de vorm hebben van fermenten of extracten en kunnen heilzame actieve stoffen bevatten, zoals vetzuren, antioxidanten en antimicrobiële peptiden. Ze helpen de natuurlijke pH van de huid in evenwicht te houden en de groei van slechte bacteriën te onderdrukken. Ze kunnen met name nuttig zijn voor het onderdrukken van bacteriën die onzuiverheden veroorzaken, zoals P. acnes, en om de natuurlijke flora van de huid te stimuleren voor een gezonde huid.

Q

R

RED CLOVER EXTRACT

Een uitzonderlijke botanische
porieverfijner. Rode klaver-extract helpt talgproductie te verminderen,
stimuleert de celvernieuwing en minimaliseert de verschijning van poriën.

RED GINSENG EXTRACT

Geëxtraheerd uit de wortel van de Aziatische inheemse plant Panax ginseng, heeft rode ginseng krachtige verhelderende krachten. Is in staat om tyrosinase te remmen. Rode ginseng blokkeert het proces om pigmentatie te maken voor een verlichte, egale huidteint. Het is ook bewezen dat het de collageensynthese bevordert en beschermt tegen fotoveroudering. Het fermenteren van rode ginseng verbetert de verhelderende krachten door de bioactieve inhoud te verhogen.

RETINALDEHYDE

11 keer sneller dan retinol. Dit is een
volgende generatie vitamine A die de celvernieuwing verhoogt en fijne lijntjes en rimpels vermindert voor een geheel jeugdiger uiterlijk.

RETINOL

Pure vitamine A verhoogt het
collageenniveau en verbetert de natuurlijke herstellende cyclus van de huid waardoor de huid er egaal en jeugdig uitziet.

RETINYL RETINOATE

8 keer krachtiger dan retinol en
stabiel zowel overdag als ’s nachts. Deze niet-irriterende vitamine A
stimuleert collageensynthese en helpt regeneratie van de huidcellen.

S

SAFFLOWER OIL

Deze olie, gewonnen uit het zaad van de saffloer, is rijk aan essentiële vetzuren. Saffloerolie bevat ~70% linolzuur (ook bekend als omega-6 of vitamine F), een van de hoogste niveaus van het vetzuur dat in de handel verkrijgbaar is. Essentiële vetzuren zijn essentieel voor het functioneren van normale, gezonde cellen. Tekorten kunnen leiden tot een droge huid, verminderde huidcelregeneratie en slechte wondgenezing. Een onzuivere huid heeft vaak een tekort aan omega-6, dus vitamine F is ideaal om het evenwicht te herstellen voor een helderdere teint. Saffloerolie is ook rijk aan vitamine E, ideaal voor huidconditionering en antioxiderende bescherming.

SALICYLIC ACID

Zorgt voor een diepe reiniging van de poriën en verwijdert overtollig talg en vuil. Remt de ontstekingen.

SASKATOON BERRY

Gevonden in de wilde open bossen van West-Canada, zijn bessen van Saskatoon gevuld met wonder-antioxidanten, genaamd anthocyanins. Saskatoon kan het enzym blokkeren dat hyaluronzuur afbreekt, waardoor een reservoir van hyaluronzuur achterblijft in de bovenste niveaus van de huid.

SHEA BUTTER

Karitéboter wordt gewonnen uit de zaden van de Afrikaanse Shea Tree, afkomstig uit de regio West Savannah. Sheaboter is 100% natuurlijk en wordt al vele jaren gebruikt als natuurlijke vochtinbrengende crème. Het is vast bij kamertemperatuur met een smeltpunt van ongeveer 28 graden Celsius en smelt daarom bij contact met de huid. Karitéboter, een krachtig verzachtend middel dat bestaat uit vetzuren, trekt moeiteloos in de huid om de teint zacht en zijdeachtig te maken. Karitéboter is ook rijk aan vitamine E en micronutriënten, en helpt de huid te beschermen tegen schade door vrije radicalen die zich heeft opgehoopt tijdens contact met de buitenwereld.

SOY EXTRACT

Natuurlijk soja-extract bevat bioactieve moleculen, isoflavonen genaamd, die helpen de natuurlijke aanmaak van hyaluronzuur door de huid te stimuleren. Soja-extract kan ook helpen de collageensynthese in collageenproducerende huidcellen te stimuleren. Met ondersteund collageen en hyaluronzuur ziet de huid er vol en fris uit.

SQUALANE

Een natuurlijk verzachtend ingrediënt dat de natuurlijke huidbarrière herstelt
terwijl het de huid diep hydrateert.

T

TEA TREE OIL

Antibacteriële en ontstekingsremmende
werking, tea tree olie helpt om de huid helder en egaal te houden.

TEPRENONE

Een gepatenteerde anti-roodheid actief ingrediënt die helpt de levensduur van de huidcellen te verlengen, de beschermende barrière van de huid te versterken en de gevoeligheid te verminderen.

TETRAHEXYLDECYL ASCORBATE

Een lipide-oplosbare vorm van vitamine C die uitzonderlijke antioxidante bescherming biedt tegen schadelijke vrije radicalen, terwijl het de productie van collageen stimuleert voor een jeugdige huid.

TETRAPEPTIDE-30

Tetrapeptide-30 is een verhelderend peptide dat helpt de productie van tyrosinase te minimaliseren, het belangrijkste enzym dat verantwoordelijk is voor het omzetten van het aminozuur tyrosine in melanine. De overproductie van melanine kan hyperpigmentatie en een ongelijkmatige huidteint veroorzaken. Tetrapeptide-30 remt dit proces in een vroeg stadium, om een zichtbaar gelijkmatige huidteint te behouden en een helderder ogende huid te bevorderen.

THEOBROMA COCOA SEED EXTRACT

Dit krachtige extract is afgeleid van cacao en beschermt de huid tegen de schadelijke effecten van licht, terwijl het gevaarlijke vrije radicalen afschrikt en het collageen stimuleert.

THIOTAINE

Thiotaine, een aminozuur dat van nature in de huid voorkomt, is een krachtige antioxidant die de huidcellen beschermt tegen oxidatieve schade. Het is in staat huidbeschadigende vrije radicalen af te weren en helpt de afbraak van huidcel-DNA en de afbraak van collageen te voorkomen. Dit helpt om de jeugdige uitstraling van de huid te behouden. Thiotaïne kan ook de synthese van vetzuren in de huidcellen verbeteren, waardoor ze energie kunnen maken; wat leidt tot een hogere celvernieuwing en een gladdere, gezondere huid.

TUMERIC ROOT EXTRACT

Derived from Curcuma longa (turmeric) roots, this natural extract is able to block the enzyme that creates melanin in the skin. It has been proven to be almost as effective as kojic acid at inhibiting the enzyme and helps to boost luminosity in the skin while tackling hyperpigmentation. Meanwhile, turmeric root extract also offers exceptional antioxidant protection against harmful, ageing free radicals while acting as a soothing anti-inflammatory for red and sore skin.

U

UREA

Ureum is een integraal onderdeel van de natuurlijke vochtinbrengende factoren (NMF) van de huid, het is een bijproduct dat wordt geproduceerd nadat het lichaam eiwitten heeft gebruikt. Ureum, een bevochtigend ingrediënt, werkt om water in het stratum corneum te trekken, om te rehydrateren en de natuurlijke barrière van de huid te behouden. Het is ook een krachtige exfoliant en heeft het vermogen om dode huidcellen te verwijderen, zonder de natuurlijke huidbarrière te verstoren, waardoor een zichtbaar helderdere, gladdere huid zichtbaar wordt. Onze natuurlijke hoeveelheid ureum in de huid neemt dramatisch af met de leeftijd en in droge omgevingen, dus het aanvullen van de voorraden van de huid is van vitaal belang.

V

VITAMIN B5

Tevens bekend als panthenol, is vitamine B een effectieve hydratator die vocht naar zichzelf trekt om de huid zacht en soepel te laten. Vitamine B5 kan eveneens helpen bij
het synthetiseren van de lipidemoleculen die de beschermende barrière van de
huid vormen, waardoor de huid vocht vasthoudt en gehydrateerd blijft.

VITAMIN E

Een olie-oplosbare antioxidant die van nature in de huid aanwezig is. Vitamine E beschermt de huid tegen vrije radicalen en wordt geregenereerd door vitamine C voor een optimaal vermogen.

VITAMIN F

Ook bekend als ethyl linoleaat of linolzuur, is vitamine F een essentieel omega-6 vetzuur dat de huid diep voedt en hydrateert.

VITAMIN K

Essentieel in het lichaam voor normale bloedstollingsprocessen. Vitamine K helpt het bindweefsel in aders en haarvaten te versterken om de verschijning van roodheid in de huid te verminderen. Helpt ook om de celwanden te verbeteren.

W

WITCH HAZEL

Een natuurlijke samentrekkende, toverhazelaar verstrakt zacht en
verstevigt de huid; laat het liftend en soepel.

X

Y

Z

ZINC PCA

Zink is een essentieel mineraal dat door het lichaam wordt gebruikt. Het is in staat de natuurlijke afweermechanismen van de huidcellen te bevorderen. Zinc PCA is een gespecialiseerde versie van zink gefuseerd met pyrrolidoncarbonzuur. De laatste is een vochtinbrengende molecuul die van nature in de huid aanwezig is. Dit hybride ingrediënt helpt om de huid te hydrateren en te verzorgen. Zink PCA kan zelfs de talgspiegel reguleren, wat helpt om de kans op optredende onvolkomendheden te verminderen.

ZINC OXIDE

Een mineraal zonnebrandfilter, zinkoxide, biedt breedspectrum bescherming tegen UVA- en UVB-stralen. Zinkoxide zit bovenop de huid om schadelijke UV-stralen te weerkaatsen die vroegtijdige huidveroudering kunnen veroorzaken. Het staat bekend als zachtaardig en niet-reactief op de huid en wordt aanbevolen voor extreem gevoelige of nabehandelingshuiden.