Leiders in vitamine C

Geprezen als een superster tegen huidveroudering en een kernonderdeel van het Medik8-regime, is vitamine C een must-have in elke ochtend huidverzorgingsroutine. Onze collectie vitamine C-producten is vakkundig gemaakt met alleen wetenschappelijk bewezen vormen van vitamine C in gestabiliseerde formuleringen. Voor iedereen hebben we een format; voedende crèmes, krachtige serums en SPF-combinaties.

SHOP HIER

Meer over Vitamine C

Er zijn veel verschillende vormen van vitamine C. Ze werken echter allemaal aan hetzelfde einddoel: een stralende, jeugdige en beschermde huid. Vitamine C werkt samen met je huidcellen om de collageenproductie te stimuleren en helpt ook om het enzym dat pigmentatie veroorzaakt te blokkeren. Vitamine C wordt beschouwd als een van de beste antioxidanten in huidverzorging en is in staat vrije radicalen te bestrijden die vroegtijdige huidveroudering kunnen veroorzaken. Vrije radicalen zijn zeer reactieve moleculen met een ongepaard elektron. Beroofd van een elektron, proberen ze hun paar te voltooien door een elektron van andere moleculen te stelen.

SHOP VITAMINE C PRODUCTEN

Ons lichaam heeft een natuurlijk afweersysteem van antioxidanten, die de vrije radicalen een reserve-elektron geven om te voorkomen dat ze onze huidcellen beschadigen. Wanneer er meer vrije radicalen zijn dan antioxidanten, raakt de huid overweldigd door een proces dat oxidatieve stress wordt genoemd, waarbij het zichzelf niet volledig kan beschermen tegen schade door vrije radicalen. De radicalen kunnen collageenmoleculen, cellulair DNA en celmembranen aanvallen om ze te verzwakken. Dit belemmert de celregeneratie, wat leidt tot een slappe en gerimpelde huid. Vitamine C geeft het natuurlijke antioxidantsysteem van het lichaam een boost om het te helpen vrije radicalen te bestrijden; de huid beschermen tegen hun schadelijke effecten. Antioxidanten zijn uitzonderlijk belangrijk in onze ochtendroutine om de hele dag bescherming te bieden tegen de omgeving.

Vitamine C geeft het natuurlijke antioxidantsysteem van het lichaam een boost om het te helpen vrije radicalen te bestrijden; de huid beschermen tegen hun schadelijke effecten. Antioxidanten zijn uitzonderlijk belangrijk in onze ochtendroutine om de hele dag bescherming te bieden tegen de omgeving. Hoewel vitamine C uitstekend is in het aanpakken van tekenen van huidveroudering, is er een kleine uitdaging. Pure vitamine C (L-ascorbinezuur) is belachelijk instabiel in formuleringen op waterbasis. In water wordt vitamine C geoxideerd en veroorzaakt een cascade van reacties waarbij het zijn kracht verliest en zelfs een pro-oxidant kan worden - wat betekent dat het zelf vrije radicalen kan vormen. Hierdoor raken veel klanten gefrustreerd en ontevreden. Maar niet bij Medik8. Wij geloven niet dat je compromissen hoeft te sluiten - het perfecte vitamine C-serum is stabiel, voelt geweldig aan op de huid en biedt uitzonderlijke huidbescherming tegen antioxidanten. We hebben 3 verschillende, bewezen vormen van vitamine C samengesteld.

Onze Vitamine C productlijn

L-ASCORBINEZUUR

Dit is de vitamine C voor puristen die op zoek zijn naar resultaat. We hebben uitzonderlijke maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat onze Pure C15™, die 15% ascorbinezuur bevat, zeer stabiel is voordat het wordt geopend en dat het na opening minstens 8 weken goed blijft. Geleverd in twee afzonderlijke flessen, krijgt u 2 x 8 weken vitamine C.

We hebben de pH van onze formule geoptimaliseerd om ervoor te zorgen dat ascorbinezuur het meeste effect heeft, maar met minimale irritatie. We produceren de formule in een kamer die verzadigd is met stikstof in plaats van met lucht, om te voorkomen dat ascorbinezuur in contact met zuurstof komt en instabiel wordt. Ascorbinezuur wordt gecombineerd met vitamine E en glutathione, twee andere antioxidanten die van nature in het lichaam voorkomen.

Dit antioxidantencomplex bootst het natuurlijke afweersysteem van de huid na en vormt een oplaadbaar antioxidantennetwerk. De antioxidanten werken synergetisch om hun algehele antioxiderende kracht te versterken, terwijl ze elkaar regenereren voor langdurige kracht. Dit betekent dat de vitamine C ononderbroken aanwezig is om de collageenproductie te stimuleren en de vorming van hyperpigmentatie zal helpen remmen, voor een helderdere, jonger uitziende huid.

TETRAHEXYLDECYL ASCORBAAT

Een in olie oplosbaar derivaat van vitamine C, tetrahexyldecyl ascorbaat heeft een lange naam en een lange houdbaarheidstermijn. Superstabiel en ideaal om diep in de lipidenbarrière van de huid door te dringen, dit derivaat biedt een gemakkelijke toegang tot het vitamine C-assortiment, met zeer weinig irritatie. Inbegrepen in ons C-Tetra®-assortiment samen met heilzame verzachtende oliën; tetrahexyldecyl ascorbaat is perfect voor het aanpakken van lijntjes en rimpels terwijl de huid wordt gevoed en verzorgd.

GEETHYLEERD L-ASCORBINEZUUR

Last but not least introduceren we onze krachtigste vorm van vitamine C in Super C Ferulic™. Het molecuul is gebaseerd op ascorbinezuur maar heeft een koolstofketen bevestigd aan het meest reactieve deel van de molecuul, waardoor het niet wordt geoxideerd. Dit betekent dat geëthyleerd ascorbinezuur alle werkzaamheid van pure vitamine C behoudt zonder de stabiliteitsproblemen. Verwacht een lichte tinteling als je dit aanbrengt vanwege de potentie, die binnen een paar minuten zal verdwijnen. We gebruiken alleen chiraal correcte vitamine C in al onze producten om ervoor te zorgen dat het zijn volledige potentieel bereikt op de huid.

Ontdek CSA

Wil je je resultaten verbeteren met vitamine C? Het is eenvoudig om CSA te ontdekken.

In 2009 hebben we de CSA-filosofie uitgevonden. Ongelooflijk eenvoudig en gebaseerd op wetenschap - het werkt gewoon. Deze CSA-methode wordt met de dag meer en meer mainstream en we kunnen niet gelukkiger zijn. Gebruik gewoon een vitamine C plus zonnebrandcrème overdag, vitamine A 's nachts. Dat is het.

Als je goed voor je huid zorgt en ons eenvoudige advies opvolgt, geloven we dat je er als 40-jarige uit kunt zien als je 50 bent.

LEES MEER