Duurzame Behandelingen

Je hebt hier gelezen over de toewijding van Medik8 aan het welzijn van het milieu, maar we wilden verder gaan binnen ons professionele kanaal waar we geloven dat we de grootste impact kunnen hebben: 's werelds meest duurzame, door professionals geleide huidverzorgingsmerk worden. Het zou simpel zijn geweest om onze professionele lijn te creëren in dezelfde geest als die van iedereen. Maar we zagen een grote kans om het anders te doen; om ons steentje bij te dragen aan duurzaamheid en de waarden hoog te houden die we delen met jullie allemaal, onze toegewijde klanten. Blader door enkele van de initiatieven waar we momenteel aan werken.

's Werelds meest duurzame behandelingen

Bij Medik8 maken we enorme stappen om onze duurzaamheid op alle mogelijke manieren te verbeteren. We hebben al een aantal initiatieven lopen en er zullen er in de loop van de tijd meer aan worden toegevoegd.

LEIDEND IN GERECYCLED PLASTIC

100% RECYCLEBAAR PROFESSIONEEL PRODUCT

We streven ernaar dat alle professionele Medik8-producten die in onze professionele behandelingen worden gebruikt, 100% recyclebaar zijn; doppen, pompen, flessen, alles. Zoals u zich kunt voorstellen, is dit een grote onderneming, maar iets waar we elke dag aan werken. Dit is een eerlijke toezegging die we nastreven. We hebben al enorme vooruitgang geboekt in de richting van ons doel, met nog een paar producten waarvoor we oplossingen moeten vinden (momenteel beschouwd als 'niet-recyclebaar': maar let op deze ruimte.)

Pompen zijn tot nu toe onze grootste uitdaging geweest. Gewone huidverzorgingspompen zijn gewoon niet recyclebaar. Tot nu. Het probleem met het recyclen ervan ligt in de mix van kunststoffen die zijn gebruikt om ze te maken en de veer in de pomp die ervoor zorgt dat het mechanisme werkt. Alleen bepaalde kunststoffen kunnen samenwerken in het recyclingproces. We hebben dus onvermoeibaar gewerkt om een oplossing te vinden en we zijn blij te kunnen zeggen dat we het eindelijk hebben opgelost. Deze pompen staan sinds september 2019 in salons over de hele wereld. Je merkt ze misschien omdat ze wit zijn in plaats van het gebruikelijke zwart. Maar er is meer...

100% GERECYCLED PLASTIC

Vanaf september 2019 is elk professioneel Medik8-product in een plastic fles gemaakt van 100% Post Consumer Recycled (PCR) materiaal. Dit betekent dat ze niet alleen recyclebaar zijn, maar ook GEMAAKT van 100% gerecycled materiaal. We gebruiken plastic afkomstig van voormalige drankflessen die anders gewoon op de vuilnisbelt zouden zijn beland. Dit PCR-materiaal is voornamelijk afkomstig uit het VK om onze ecologische voetafdruk te minimaliseren.

Met onze toewijding aan deze plastic bron, zult u merken dat de flessen die u in de professionele omgeving ziet, niet smetteloos wit zijn. Je kunt zien dat ze ook niet helemaal precies bij elkaar passen. Dit komt omdat ze zijn afgeleid van verschillende PCR-batches; waar geen 2 batches hetzelfde zijn. Een kleine prijs om te helpen het milieu te redden van tonnen plastic afval, we weten zeker dat u het daarmee eens zult zijn.

OCEAAN PLASTIC

We zijn heel blij met onze overstap naar PCR, maar er was nog iets dat we gewoon moesten onderzoeken. Onze oprichter, Elliot Isaacs, is een groot duikliefhebber (niet minder een PADI Rescue en Master Diver) en heeft een levenslange liefde voor de onderwaterwereld en het zeeleven gehad. Hij was er kapot van toen hij tijdens enkele van zijn meest ongelooflijke duiken drijvend plastic afval zag. Dus onze volgende lange-termijn verbintenis zal zijn om al onze professionele producten te verplaatsen naar van Ocean Plastic afgeleide materialen; plastic afval afkomstig uit onze oceanen, rivieren en zeeën. We werken momenteel samen met een Britse fabrikant om dit te realiseren.


GLAS ALS STANDAARD

We gebruiken veel glazen flessjes bij Medik8 om onze formules fris en krachtig te houden. Velen zijn amberkleurig om UV-penetratie en dus afbraak van de formules binnenin te voorkomen. Al onze glazen flessen zijn gemaakt van 40% gerecycled glas en natuurlijk recyclebaar. 40% is het geaccepteerde 'industriemaximum', maar we proberen dit te verbeteren. We werken samen met lokale fabrikanten om een manier te vinden om nog meer gerecycled glas te gebruiken zonder concessies te doen aan de prestaties.

ACTIE OP PALMOLIE

INGREDIËNTENFOCUS

Sinds 2009 staan we altijd bekend als het merk 'groene chemie'; producten maken met behulp van een energiezuinig proces; van de inkoop van ingrediënten tot het eerste onderzoek en de uiteindelijke productie. Maar we wilden ons 'ingrediëntenpakket' (zoals het wordt genoemd) nader bekijken om 100% zeker te zijn van de oorsprong van elk ingrediënt en de impact op het milieu. Daarom voeren we verschillende 'ingrediënten-audits' uit om onze INCI-lijsten (de formele ingrediëntenlijsten per product) te bekijken op zoek naar verbeteringen. Als zo'n hot topic was palmolie een van de eerste gebieden die we aanpakten.


ZERO PALMOLIE

Dat hoor je vast sinds 2017, Medik8-producten bevatten 0 kg pure palmolie. Dit ondanks de tienduizenden kilo's bulk die jaarlijks worden geproduceerd. We gebruiken echter nog steeds indirect sommige palmoliederivaten (sommige leveranciers waarmee we samenwerken gebruiken ze). Daarom werken we samen met onze partners om ons gebruik ervan te verminderen waar mogelijk en waar dat niet kan, proberen we in plaats daarvan duurzame palmoliederivaten te gebruiken die zijn gecertificeerd door de RSPO (Roundtable on Sustainable Palm Oil - de wereldwijd erkende instantie voor palmolie duurzaamheid in de wereld.)

SLIMME MATERIALEN. MINDER AFVAL

WE HATEN AFVAL

Telkens wanneer we inhoud over het merk maken, denken we er echt over na of het moet worden afgedrukt of niet. We hebben er actief voor gekozen om veel informatie digitaal te bewaren om ons milieu te helpen beschermen. Zo is ons Training Manual voor Therapeuten volledig digitaal; dus geen afdrukken uit grote ordners papier die verouderd zijn zodra ze worden afgedrukt. We hebben ook een uitgebreide website boordevol nuttige informatie, zodat we voor gebruik in de salon net iets minder hoeven te printen. Maar er is meer.


MEER FORMULE. MINDER AFVAL.

Al onze professionele flessen (nu Post Consumer Recycled (PCR)) laten nu ook meer formule toe vanwege de materialen die we gebruiken. We zijn overgestapt van een industriestandaard HDPE-materiaal (polyethyleen met hoge dichtheid) naar PET-materiaal (polyethyleentereftalaat), wat betekent dat crèmes en lotion er gemakkelijker uitglijden, zodat therapeuten er nog meer uit kunnen halen en geen enkele druppel verspillen (verspillingspercentage is verbeterd met 11 % zelfs. Een klein detail, maar wel een die we moesten aanpakken.)

We zijn voortdurend op zoek naar verdere manieren om te verbeteren, dus laat het ons weten als je denkt dat er iets anders is dat we kunnen aanpakken. We zijn open en eerlijk over wat we doen en waarom, zodat we ons steentje kunnen bijdragen om de wereld waar we van houden te behouden zoals die is.

100% VEGAN FORMULES

100% VEGAN

Vanaf juli 2019 is elk product vervaardigd door Medik8 (zowel in de retail- als de professionele reeks) 100% veganistisch. Hoewel het trendy is om veganistische formules te hebben, zagen we gewoon het nut niet in om met iets anders te produceren. We zagen een kans om dingen te verbeteren. Dus dat hebben we gedaan.

Er waren slechts 5 producten in onze portfolio die geherformuleerd moesten worden, zodat Medik8 geschikt zou zijn voor al onze veganistische fans. Het was gewoon een kwestie van het verwijderen van kleine ingrediënten zoals yoghurtextract uit sommige oude producten om totale veganistische vriendelijkheid te bereiken.

PAPIER, DOZEN, ZELFS GERECYCLEDE LINTEN

GERECYCLED, NIET ALLEEN RECYCLEBAAR.

We bekijken voortdurend waar we verbeteringen kunnen aanbrengen. In 2018 hebben we 3 ton plastic uit onze verpakkingen gehaald en vervangen door kleine FSC-kaartinlegvellen. Al onze productkartons, onderpandmaterialen; folders, posters, tassen, dozen, linten en dergelijke worden gedrukt op FSC-gecertificeerde gerecyclede en recyclebare materialen met soja-inkt om het milieu te sparen. We zijn voortdurend op zoek naar manieren om te verbeteren, dus laat het ons weten als u denkt dat er nog iets is dat we kunnen aanpakken.