Sunscreen Specialisten

Zonnebrandcrème vormt de kern van de CSA-filosofie van Medik8 en daarom werken we onvermoeibaar aan het creëren van innovatieve formuleringen die de allernieuwste wetenschap omarmen. Onze collectie hoogwaardige zonnebrandmiddelen is vakkundig samengesteld met behulp van hoogwaardige UV-filters, in een reeks prachtige texturen die 100% veganistisch zijn. 80% van alle tekenen van huidveroudering wordt veroorzaakt door blootstelling aan de zon. De eerste stap naar elke anti-aging huidverzorgingsroutine zou moeten beginnen met een zonnebrandcrème met hoge bescherming die elke dag wordt aangebracht, zelfs als het bewolkt is. UVB-stralen van de zon richten zich op de bovenste huidlagen en veroorzaken zonnebrand en zelfs huidkanker; terwijl UVA-stralen dieper doordringen, collageen verwoesten en schadelijke vrije radicalen creëren die vroegtijdige huidveroudering veroorzaken.

Classificatie

Alle zonnebrandmiddelen hebben een SPF-classificatie die overeenkomt met hun beschermingsniveau tegen UVB-stralen. Maar SPF is niet de enige beoordeling waar u op uw huidverzorgingslabels naar moet zoeken. Met 'breed spectrum' en het sterbeoordelingssysteem kunt u ook het beschermingsniveau tegen UVA-stralen meten. Een ‘breedspectrum’-classificatie geeft aan dat de UVA-bescherming minimaal een derde is van de UVB-bescherming. Het sterrensysteem geeft verschillende verhoudingen van UVA- tot UVB-bescherming aan. Alle Medik8-zonnebrandmiddelen zijn op zijn minst breedspectrum, waarbij het Advanced-assortiment dagcrèmes allemaal de hoogste 5*-classificatie van Ultra UVA-bescherming haalt.

Chemisch vs fysisch

Er zijn 2 hoofdsoorten zonnebrandcrème: chemisch en fysisch. Zowel chemische als fysische zonnefilters werken door UV-licht te absorberen en om te zetten in warmte. Fysische zonnebrandcrèmes kunnen zelfs tot 95% van de UV-stralen absorberen waar ze je tegen beschermen.[2]

Het enige verschil tussen fysisch en chemisch is dat fysische zonnefilters een klein deel van het UV-spectrum kunnen verstrooien, ongeveer 5%.

Top Tips voor zonbescherming

1. Breng minimaal een ¼ theelepel zonnebrandcrème aan op je gezicht en voeg meer toe voor de hals en het decolleté.

2. Bij sterke zon elke 2 uur opnieuw aanbrengen voor een optimale bescherming.

3. Zweten, lichamelijk contact en water kunnen allemaal van invloed zijn op de mate van bescherming die u krijgt. Regelmatig opnieuw aanbrengen..

4. Zorg ervoor dat u onopvallende plekken zoals de oren en de achterkant van de nek niet over het hoofd ziet.

5. Voor een optimale bescherming, laat je zonnebrandcrème minimaal 20 minuten drogen voordat je de zon in gaat.

Fysische zonnebrandmiddelen

Gebaseerd op fysische, anorganische filters zoals zinkoxide, reflecteren en absorberen fysische zonnefilters UV-stralen. Physical Sunscreen is een voedende, fysische zonnebrandcrème voor dagelijkse bescherming en ondersteuning van de huidbarrière. Gemaakt met niet-nano-zinkoxide en anti-vervuilingstechnologie, biedt Physical Sunscreen dagelijkse bescherming tegen het milieu.

Chemische Zonbeschermers

Chemische zonnebrandmiddelen zijn gebaseerd op organische, chemische UV-filters die UV-licht absorberen. Ze zijn meestal onzichtbaar en licht van gewicht op de huid. In onze chemische zonnefilters gebruiken we een zorgvuldig gekozen drietal chemische filters - Uvinul A Plus, Tinosorb S en Uvinul T 150. Gecombineerd op precieze niveaus bieden deze filters een hoge mate van bescherming tegen zowel UVA- als UVB-stralen. Uitzonderlijk stabiel in de zon, vriendelijk voor de huid en een hoge bescherming biedend, denken we dat we de jackpot hebben gewonnen in de perfecte chemische zonnebrandformule. Vind deze filters in ons Advanced-assortiment en Daily Radiance Vitamin C™.

Hulp nodig bij het kiezen van je zonbescherming?


Bekijk onze handige gids.

Physical Sunscreen (Alleen in salons) Daily Radiance Vitamin C™ Advanced Day Total Protect ™ Advanced Day Eye Protect ™ Advanced Day Ultimate Protect ™
sunscreen logo vitamin-c logosunscreen logo sunscreen logo sunscreen logo sunscreen logo
PHYSICAL OF CHEMICAL Physical Chemical Chemical Chemical Chemical
TYPE PRODUCT Sunscreen Moisturiser Moisturiser Eye Cream Moisturiser
SPF RATING SPF 50 SPF 30 SPF 30 SPF 30 SPF 50
UVA RATING Broad Spectrum Broad Spectrum 5* 5* PA++++
EXTRA VOORDEEL Waterresistant,
Huidbarrière Support,
Anti-vervuiling
Vitamine C,
Hyaluronzuur
Anti-pollution,
Anti-A.G.E,
Anti-infrared,Blue Light Defence
Anti-pollution,
Anti-A.G.E, Anti-infrared,
Blue Light Defence
Encapsulated photolyase,
Anti-pollution,
Anti-A.G.E, Anti-infrared,
Blue Light Shield

References:
[1] F. Flament et al., Clinical, Cosmetic and Investigational Dermatology, 2013, 6, pp 221-232
[2] C. Cole et al, Photodermatology, Photoimmunology & Photomedicine, 2015, 32(1), pp 5-10