Unieke Technologieën

Bij Medik8 zijn we er trots op pioniers te zijn op het gebied van geavanceerde producttechnologieën in huidverbetering. Onze producten zijn echt op maat gemaakt, ontworpen door onze interne formuleringswetenschappers en onderzoekers die op ingewikkelde wijze de unieke ingrediëntencombinaties samenstellen en ermee experimenteren om de best mogelijke ervaring en resultaten te leveren. Gedurende het hele proces testen we onze formuleringen nauwgezet en verfijnen ze voortdurend om ervoor te zorgen dat ze van de hoogste kwaliteit in huidverbetering zijn. Hier zijn enkele van de belangrijkste technologieën en testen die we doen die Medik8-formuleringen zo effectief maken.

Verbeterde stabiliteit

Sommige actieve ingrediënten in huidverzorging zijn notoir moeilijk om mee te werken vanwege stabiliteitsproblemen, bijvoorbeeld vitamine A, vitamine C en oxyresveratrol (Oxy-R). Deze ingrediënten zijn gevoelig voor zaken als licht, warmte en lucht. Het gebruik van onstabiele actieve stoffen op de huid kan na verloop van tijd irritatie of zelfs huidbeschadiging veroorzaken. Een voorbeeld is ascorbinezuur, de zuiverste vorm van vitamine C, die het moeilijkst te stabiliseren blijft. We hebben uitzonderlijke maatregelen genomen om Pure C15™ te stabiliseren, van het produceren van de formule in een stikstofkamer om te voorkomen dat het fragiele molecuul in contact komt met lucht, tot het samenvoegen van het ascorbinezuur met een oplaadbaar antioxidantnetwerk in de formulering. Innovatieve stabilisatietechnieken zijn de sleutel om het meeste uit onze actieve ingrediënten te halen.

Revolutionaire ingrediënten

Medik8 streeft niet alleen naar stabiliteitsinnovaties en geavanceerde producttechnologieën, we hebben ook exclusieve ingrediënten die u nergens anders in de huidverzorgingsindustrie zult vinden. Het r-Retinoate-assortiment is de thuisbasis van een echte doorbraak in vitamine A-huidverbeteringstechnologie: ingekapseld retinyl-retinoaat. Retinyl-retinoaat combineert op spectaculaire wijze retinol (de klassieke vorm van vitamine A) en retinoïnezuur (de actieve vorm van vitamine A) samen in een uniek supermolecuul. Gepatenteerd over de hele wereld met een schat aan robuust, wetenschappelijk bewijs, retinyl-retinoaat is het eerste molecuul in zijn soort dat wordt gepubliceerd in het British Journal of Dermatology. Het beste gedeelte? Het is exclusief voor Medik8, wat betekent dat je het alleen kunt vinden in ons r-Retinoate-assortiment.

Testen op maat

Alle Medik8-producten ondergaan vele vormen van testen voordat ze klaar zijn om te worden gekocht op de markt. Dit omvat interne stabiliteits- en sensorische tests om de hoge kwaliteit van onze formuleringen te garanderen, consumenten- en klinische studies om de algehele effectiviteit van onze producten te testen, en analytische proeven om nieuw ontdekte, innovatieve producttechnologieën te valideren.

We hebben bijvoorbeeld een unieke analytische stabiliteitsproef uitgevoerd op onze revolutionaire Crystal Retinal™-formulering om de doeltreffendheid van ons stabilisatiecomplex, waarvoor patent is aangevraagd, te testen. Het complex is ontworpen om ervoor te zorgen dat retinal gedurende zijn hele levenscyclus wordt gestabiliseerd - van de grondstof tot op onze huid. Een unieke analytische methode is ontwikkeld door wetenschappers van Medik8 en de School of Life and Medical Sciences Division van de University of Hertfordshire om het gedrag van retinal in de loop van de tijd te bestuderen. Analysetechniek UV-Vis werd gebruikt om de stabiliteit van onze uiteindelijke Crystal Retinal-formulering te beoordelen, waarbij de resultaten laten zien hoeveel van een stof daadwerkelijk in een formule aanwezig is. We vergeleken het UV-Vis-spectrum van gestabiliseerd, ingekapseld Crystal Retinal, naast een controle van niet-gestabiliseerd, niet-ingekapseld Crystal Retinal. We ontdekten dat bijna het hele gestabiliseerde, in kristallen ingekapselde retinal na een jaar overbleef, terwijl het niet-gestabiliseerde retinal binnen slechts een maand achteruitging.

360 graden zonbescherming

In onze Advanced dagcrèmes gebruiken we een zorgvuldig gekozen combinatie van hoogwaardige chemische zonnefilters. Deze filters zijn op precieze niveaus gemengd en bieden bescherming op hoog niveau tegen zowel UVA- als UVB-stralen. Uitzonderlijk stabiel in de zon, vriendelijk voor de huid en een hoge bescherming, we hebben de jackpot gewonnen in de perfecte chemische zonnebrandformule. Onze zonnebrandformuleringen zijn ook versterkt met geavanceerde 360-milieubescherming, om de beschermende voordelen voor de huid uit te breiden. De Advanced dagcrèmes bieden bescherming tegen vervuiling, blauw licht, infrarood en anti-glycatie. Advanced Day Ultimate Protect brengt milieubescherming naar nieuwe hoogten van innovatie en bevat zelfs door licht geactiveerde DNA-reparatie-enzymen voor de meest veerkrachtige, unieke beschermende technologie. We hebben veerkrachtige zonbescherming gemakkelijker dan ooit gemaakt om in uw dagelijkse routine te glippen.

Time Release Technology

Alle Medik8 vitamine A-producten bevatten Time Release Technology om irritatiepotentieel te minimaliseren en tegelijkertijd de resultaten te maximaliseren. Ons Intelligent Retinol™-serum beschermt retinol in een polymeerreservoir en werkt in wezen als een beschermend schild tussen retinol en de huid. Het polymeerreservoir vertraagt hoe snel de retinol in de huid kan doordringen. Dit minimaliseert het risico op irritatie aanzienlijk en zorgt ervoor dat de voordelen voor de huid langzaam en gedurende een langere periode worden verkregen. Ervaring staat centraal.

Gepatenteerde doorbraken

De innovaties gaan door buiten onze CSA-kernfilosofie. Bekijk bijvoorbeeld ons assortiment peptiden, met meerdere gepatenteerde formuleringen. Oxy-R Peptides™ beschikt over een uniek, gepatenteerd stabilisatiesysteem om de unieke voordelen van ultrahoge sterkte oxyresveratrol (Oxy-R) te verkrijgen. Hoewel het uitzonderlijk krachtig is, is Oxy-R een ongelooflijk onstabiel ingrediënt. Onze oplossing? De 1% Oxy-R wordt bewaard in een gepatenteerd conserveringsserum in het deksel totdat het bij het eerste gebruik in de rest van de formule wordt gedompeld met behulp van onze door klikken geactiveerde verpakkingstechnologie. Gepatenteerde stabilisatoren in de geactiveerde formule houden de Oxy-R 6 weken lang vers - zodat hij krachtig blijft tot de laatste druppel. Koper-PCA-peptiden zijn ook een ongelooflijk resultaat van het oorspronkelijke onderzoek van Medik8. Koper-PCA-peptiden bevatten koper-PCA, een baanbrekende antioxidant die een breed spectrum aan bescherming biedt tegen een breed scala aan vrije radicalen. Koper-PCA-peptiden werden onafhankelijk getest op antioxiderende activiteit en bleken 5 keer effectiever te zijn dan het volgende toonaangevende merk.* Medik8 gebruikt alleen de meest actieve, chiraal correcte vorm van koper-PCA voor de optimale antioxiderende werking.*Resultaten van onafhankelijke tests van derden ter beoordeling van de antioxiderende werking

Meer over Medik8

Onze CSA Filosofie

Onze ultieme missie is om u te helpen een mooie huid voor het leven te bereiken. Onze aanpak om...

Beautiful Skin for Life

We zijn experts in anti-ageing professional skincare.

De Oprichter

Elliot Isaacs studeerde fysiologie aan de Universiteit van Leeds naast farmacologie en...

Oorspronkelijk Onderzoek

Medik8 is een cosmeceutisch huidverbeteringsmerk. Daarom gebruiken we alleen de beste actieve...