Vind jouw Vitamine A

Vitamine A is de gouden standaard in anti-ageing.

Als Experts in Vitamine A , hebben we natuurlijk een breed scala aan producten in verschillende sterktes, met verschillende moleculen en in verschillende prijsklassen voor elke portemonnee. Ongeacht het molecuul, wees gerust dat alle Medik8 vitamine A's een time-release hebben, analytisch getest zijn voor stabiliteit, veganistisch en duurzaam zijn, zodat je verzekerd bent van de best mogelijke ervaring, welke je ook kiest. We hebben opties voor het gezicht en de tere huid rond de ogen. We gebruiken alleen die vitamine A-moleculen met sterk bewezen wetenschappelijk bewijs, dus bereid je voor op zichtbare resultaten. Maak kennis met retinol, retinaldehyde en retinyl-retinoaat. Voor welke ga jij?

Geen vitamine A voor jou? Waarom ontdek je ons vitamine A-alternatief niet? Bakuchiol Peptides.

RETINOL

De klassieke vitamine A

Medik8's ‘Intelligent Retinols’ bevatten het wonder ingrediënt, climbazole. Het bootst een hoger % actief vermogen na. Maar verder geen gevoeligheid.

Intelligent Retinol

RETINALDEHYDE

De vitamine A voor iedereen

Retinal is beter en sneller dan retinol. Geniet van resultaten die lijken op vitamine A op recept, zonder irritatie.

Crystal Retinal

RETINYL-RETINOAAT

De ultieme vitamine A

r-Retinoate is de ultieme vorm van vitamine A. Direct biologisch actief. Niet irriterend en kan dag en nacht gebruikt worden.

r-Retinoate

Verhoog de sterkte

Is het tijd om naar een andere sterkte te gaan of het beste om voorlopig te blijven zitten?


Lees hier meer

Beweeg tussen moleculen

Komt u van een ander merk naar ons? Of bent u van retinol naar retinal gegaan?


Lees hier meer

Verschillende vormen van vitamine A

Meest gestelde vragen

Ik heb al eerder vitamine A van een ander merk gebruikt, hoe kan ik met Medik8 starten?

Als algemene regel zeggen we begin met 1 sterkte lager dan je gebruikte van een ander merk. Helaas weten we niet hoe stabiel het retinolserum van het andere merk was; wat werd aangeduid als 1% retinol kan in feite gelijk zijn aan een veel lagere concentratie retinol als het is afgebroken. Om aan de veilige kant te blijven, raden we daarom aan om minder sterk te starten met onze gestabiliseerde vitamine A-serums om irritatie van de huid te voorkomen.

Indien retinol:

Welk percentage retinol gebruikte u in het andere merk?

Weet niet - start met Retinol 3TR

0-0.6% - start met Intelligent Retinol 3TR

0.7-1% - start met Intelligent Retinol 6TR of start met Crystal Retinal 3

Indien retinyl-retinoaat - start met r-Retinoate Day & Night of r-Retinoate Intense

Ik gebruik een Medik8 Intelligent Retinol serum - hoe schakel ik over naar Crystal Retinal?

Over het algemeen raden we nieuwe gebruikers van Crystal Retinal aan te beginnen met Crystal Retinal 3. Dit is een effectieve, maar relatief lagere sterkte van retinaldehyde, om uw huid de kans te geven zich aan te passen aan het nieuwe vitamine A-molecuul. Er zijn een paar uitzonderingen, afhankelijk van het retinolproduct dat u momenteel gebruikt. Hier is onze gids:

Als je een zeer gevoelige huid hebt -> Crystal Retinal 1

Night Ritual Vitamin A -> Crystal Retinal 3

Intelligent Retinol 3TR -> Crystal Retinal 3

Intelligent Retinol 6TR -> Crystal Retinal 3

Intelligent Retinol 10TR -> Crystal Retinal 6

Ik heb nog nooit vitamine A gebruikt - waar moet ik beginnen?

Bij Medik8, gebruiken we drie vormen van vitamine A: retinol, retinaldehyde, retinyl retinoate. Je kunt met elk van deze moleculen beginnen. We raden altijd aan om je vitamine A op te nemen in ons bredere CSA-regime - dus kies ook een vitamine C en zonnebrandcrème voor overdag om de resultaten echt te versterken. Bekijk onze CSA Kit Builder om uw perfecte regime te vinden.

Wanneer moet ik vitamine A faseren in mijn routine?

Elke keer dat je begint met een nieuw molecuul vitamine A (bijv. schakelen tussen Intelligent Retinol en Crystal Retinal). Behalve bij het overschakelen naar r-Retinoate Day & Night, dat zo zacht is dat het niet geleidelijk hoeft te worden ingevoerd. U hoeft niet geleidelijk in te stappen wanneer u op dezelfde vitamine A-ladder sterker wordt (bijv. overstappen van Crystal Retinal 3 naar Crystal Retinal 6).

Voorbeelden:

Als u overstapt van Intelligent Retinol naar Crystal Retinal - faseer in

Als u overstapt van Crystal Retinal 3 naar Crystal Retinal 6 - hoeft u niet in te faseren

As u overstapt van Intelligent Retinol/Crystal Retinal naar r-Retinoate Day & Night - hoeft u niet in te faseren

Als u overstapt van Intelligent Retinol naar r-Retinoate Intense - infaseren (vanwege retinal)

Als u overstapt van Crystal Retinal naar r-Retinoate Intense - hoeft u niet geleidelijk in te stappen (hetzelfde molecuul: retinal)

Waarom kan ik wel beginnen met r-Retinoate Intense maar niet met Crystal Retinal 6?

r-Retinoate Intense is een voedende crèmeformulering die veel verzachtende ingrediënten, squalaan en ceramiden bevat, die de kans op irritatie van de huid minimaliseren, in vergelijking met Crystal Retinal 6, dat een lichter crème-serum is. Het bevat ook 3 soorten Time Release-technologie; polymeer-ingekapseld retinyl-retinoaat, kristal-ingekapseld retinaldehyde en polymeerreservoirtechnologie. Alle drie soorten van Time Release minimaliseren het irritatiepotentieel van r-Retinoate Intense, en we zijn ervan overtuigd dat de meeste huidtypes dit probleemloos in hun huidverzorgingsroutine kunnen opnemen.