SPF 30 & SPF 50 voor je gezicht? Dit is de beste SPF crème✔️

Door Luuk Berendsen op

spf-30-spf-50-gezicht

Met een SPF crème voor je gezicht sla je twee vliegen in één klap. Je beschermt je huid én hydrateert je gezicht tegelijkertijd! Of het nou bewolkt is of de zon fel schijnt, UV-stralen en andere omgevingsfactoren zoals vrije radicalen, zijn eigenlijk altijd aanwezig. Er wordt daarom geadviseerd om het hele jaar door een SPF crème te gebruiken, zodat je huid stralend en gezond blijft. Maar wat is nou de beste SPF 30 en SPF 50 crème voor je gezicht? Ontdek in deze blog wat de beste SPF crème voor jouw gezicht is.

Wat is een SPF crème?

Een SPF crème is een crème die speciaal is ontwikkeld om je huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon en gaat vroegtijdige veroudering van de huid tegen. Een SPF crème biedt een beschermende barrière voor je huid die UV-stralen weerkaatst of absorbeert voordat deze schade kunnen toebrengen aan je huid. De SPF waarde van een crème geeft de mate van bescherming aan. Een SPF 50 crème biedt dus meer bescherming dan een SPF 30 crème. Een SPF crème moet elke dag worden aangebracht, omdat je huid dagelijks, zelfs op bewolkte dagen, wordt blootgesteld aan UV-stralen.

Waarom een gezichtscrème met SPF?

Een gezichtscrème met SPF is belangrijk omdat UV-stralen de voornaamste oorzaak zijn van zowel huidkanker als vroegtijdige huidveroudering. Het is daarom van groot belang om dagelijks voor je huid te zorgen door gebruik te maken van een SPF crème. Een minimale SPF 30 is aan te raden, maar een gezichtscrème met SPF 50 biedt nóg meer bescherming. Een SPF 50 crème wordt voornamelijk aanbevolen voor mensen die een extreem gevoelige huid hebben die bijvoorbeeld dun is of snel pigmentvlekken ontwikkelt. In deze gevallen biedt een gezichtscrème met SPF 50 extra veiligheid en bescherming voor de huid.

Hoe gebruik je een SPF crème voor je gezicht?

Het op een goede manier aanbrengen van een SPF crème op je gezicht is een belangrijke stap in je dagelijkse huidverzorgingsroutine, en het kan een groot verschil maken als het gaat om het behoud van een gezonde en jeugdige huid. Volg de onderstaande stappen om een SPF crème op de juiste manier aan te brengen op je gezicht:

Stap 1: Reinig je gezicht

Begin altijd met een schone basis. Gebruik een milde gezichtsreiniger om viezigheden als vuil, talg en make-up te verwijderen. Een schone huid zorgt ervoor dat de SPF crème goed kan hechten en effectief kan werken.

Stap 2: Breng je huidverzorgingsproducten aan

Als onderdeel van je ochtendroutine kun je eerst je gebruikelijke huidverzorgingsproducten aanbrengen, zoals een dagcrème of een serum. Laat deze producten even intrekken voordat je de SPF crème aanbrengt.

Stap 3: Kies de juiste hoeveelheid SPF-crème

Het is belangrijk om voldoende SPF crème te gebruiken. Over het algemeen wordt aanbevolen om ongeveer een theelepel voor je gezicht en hals te gebruiken. Als je te weinig gebruikt, kan dit de bescherming verminderen.

Stap 4: Breng de SPF crème gelijkmatig aan

Verdeel de SPF crème gelijkmatig over je gezicht en hals. Begin in het midden van je gezicht en werk naar buiten toe. Zorg ervoor dat je alle blootgestelde gebieden bedekt, inclusief je voorhoofd, wangen, neus en kin.

Stap 5: Vermijd de ogen, maar vergeet de oren niet

Houd er rekening mee dat de huid rond je ogen meestal gevoeliger is, dus vermijd direct contact met de ogen. Gebruik indien nodig een aparte oogcrème met SPF. Vergeet ook niet je oren, omdat deze vaak worden blootgesteld aan de zon.

Stap 6: Laat het even intrekken

Laat de SPF crème enkele minuten intrekken voordat je make-up aanbrengt. Dit geeft de crème de tijd om effectief te hechten en een beschermende barrière te vormen.

Stap 7: Herhaal gedurende de dag

Als je langere tijd in de zon verblijft, is het belangrijk om de toepassing van SPF crème gedurende de dag te herhalen, vooral na zwemmen, zweten of afdrogen. De meeste SPF crèmes hebben een beperkte werkingsduur, dus herhaling is cruciaal voor een blijvende bescherming.

Stap 8: Vergeet je lippen niet

Je lippen zijn ook gevoelig voor de zon, dus gebruik een lippenbalsem om ze te beschermen.

Het gebruik van SPF crème op je gezicht moet een dagelijkse gewoonte zijn, ongeacht het weer. UV-straling kan je huid bereiken, zelfs op bewolkte dagen en tijdens de wintermaanden. Door deze stappen te volgen, zorg je ervoor dat je huid de bescherming krijgt die ze verdient, en kun je genieten van een gezonde en stralende teint, terwijl je tegelijkertijd de schadelijke effecten van de zon beperkt.

Voor wie is gezichtscrème met SPF geschikt?

Een gezichtscrème met SPF is geschikt voor iedereen, ongeacht je huidtype, leeftijd of huidskleur. Het biedt bescherming tegen zonnebrand, vroegtijdige huidveroudering en huidkanker. Of je nu een lichte, donkere, jonge of oudere huid hebt, het is een belangrijk onderdeel van een goede huidverzorgingsroutine. Zelfs mensen met huidproblemen kunnen er baat bij hebben. Het is vooral aan te raden voor mensen met een actieve levensstijl die veel tijd buiten doorbrengen. Kortom, het gebruik van gezichtscrème met SPF is voor iedereen van belang om de huid gezond en beschermd te houden.

SPF 30 of SPF 50 voor je gezicht?

De keuze tussen SPF 30 en SPF 50 voor je gezicht is afhankelijk van je huidtype en blootstelling aan UV-stralen. Als je een lichte huid hebt, gevoelig bent voor zonnebrand, of langdurig in de zon bent, is SPF 50 wellicht geschikter. Een SPF 30 kan voldoende zijn voor dagelijks gebruik en voor mensen met minder gevoelige huidtypen. Het is belangrijk dat je SPF consistent gebruikt en regelmatig opnieuw aanbrengt voor een effectieve bescherming. Vergeet hierbij niet dat andere beschermingsmaatregelen, zoals kleding en schaduw, ook bijdragen aan je bescherming tegen UV-straling.

De beste SPF 30 crème voor je gezicht

Advanced Day Total Protect is absoluut de beste SPF 30 crème voor je gezicht. Deze SPF 30 dagcrème biedt de ultieme bescherming tegen omgevingsstressoren, zoals vervuiling en UV-stralen. De crème is licht in gewicht en heeft een onzichtbare ‘finish’ op de huid, waardoor het de ideale dagelijkse crème is.

beste spf 30 crème gezicht

✔️Geavanceerde zonbescherming

Beschermt tegen schade door de zon (UVA/UVB) met SPF 30 en ultrahoge 5* UVA-bescherming.

✔️Bescherming tegen omgeving

Advanced Day Total Protect vormt een beschermende laag over de huid ter verdediging tegen vervuiling, infrarood, blauw licht en glycatie.

✔️Lichtgewicht

Lichtgewicht met een onzichtbare finish, Advanced Day Total Protect is een perfecte basis voor make-up.

De beste SPF 50 crème voor je gezicht

Advanced Day Ultimate Protect is de beste SPF 50 crème voor je gezicht en biedt de hoogst mogelijke UV bescherming om door de zon veroorzaakte vroegtijdige tekenen van huidveroudering tegen te gaan. De crème biedt de huid bescherming tegen het milieu, blauw licht, infrarood licht, glycatie én vervuiling. Doordrenkt met voedende squalane zorgt de crème voor een optimale dagelijkse hydratatie van de huid.

beste spf 50 crème gezicht

✔️Ultieme UV bescherming

Om onze ultieme zonnebrandcrème te maken, gebruiken we het hoogste niveau van bescherming tegen de zon: SPF 50+ PA++++, om door de zon veroorzaakte vroegtijdige tekenen van huidveroudering te voorkomen.

✔️DNA Herstel Enzymen

Ingekapselde fotolyase, een door licht geactiveerd DNA herstel-enzym, helpt de natuurlijke herstelmechanismen van de huid na blootstelling aan UV te ondersteunen.

✔️Meest geavanceerde bescherming tegen milieu-invloeden

De zonnebrandcrème biedt de huid de ultieme bescherming tegen het milieu en biedt bescherming tegen blauw licht, infrarood licht, glycatie en vervuiling.

✔️Voor het hele jaar

Advanced Day Ultimate Protect biedt veerkrachtige bescherming in elke situatie, seizoen of locatie. Ultieme bescherming in de heetste zomerzon, voedend voor de huid in de koudste winter. Het is ontworpen om 365 dagen per jaar een steunpilaar te zijn in uw huidverzorgingsroutine.

✔️Dagelijkse hydratatie

Doordrenkt met voedende squalane en hydraterende multi-gewicht hyaluronzuur om de huidteint dagelijks te hydrateren.

SPF 30 & SPF 50 crème voor je gezicht kopen

Heb je een SPF 30 of SPF 50 crème gezien die past bij je huid? Als je een crème bestelt bij Medik8, geniet je de volgende werkdag al van een stralende en gezonde huid. Heb je een vraag over één van onze crèmes? Neem dan gerust contact met ons op en we helpen je graag verder.


Oudere berichten Nieuwere berichten