Mini Cart

medik8 routes to calming

De 6 kalmerende stappen


Bij Medik8 houden we het graag simpel. Hoewel de gesensibiliseerde huid een gecompliceerd huidprobleem is, bieden wij uw huid alle middelen die nodig zijn om zichtbare roodheid met 6 verschillende benaderingen te verminderen. Ontdek onze 6 stappen in Calmwise™ Colour Correct, een alles-in-een oplossing voor een roodheid-gevoelige huid.

1. Ontstekingsremmend

Rode en pijnlijke ontstekingen kunnen de huid geïrriteerd, oncomfortabel en warm maken. Medik8 gebruikt bisabolol, een extract van de kamillebloem, dat ontstekingssignalen remt om irritatie en roodheid onder controle te houden. Aloë vera wordt ook gebruikt om de huid te kalmeren en te verzachten.

2. Huidversterking

De natuurlijke barrière van de huid speelt een belangrijke rol bij het voorkomen van vochtverlies en het stoppen van allergenen en irriterende stoffen die een ontsteking in de huid kunnen veroorzaken. Niacinamide helpt de productie van ceramiden, een belangrijk lipide in de natuurlijke barrière van de huid, te stimuleren om de teint beschermd te houden.

3. Beperken van roodheid

Ontsteking kan de verwijding van de bloedvaten veroorzaken, hetgeen uiteindelijk de bloedstroom onder het huidoppervlak doet toenemen en de teint rood en ontstoken laat. Cafeïne werkt als een vernauwer van de bloedvaten, waardoor het volume en de bloedstroom door de huid worden gereguleerd en roodheid vermindert.

4. Gezonde haarvaten

Nieuwe bloedcapillairen die worden gevormd, zijn een bijwerking van chronische ontstekingen en dit kan ertoe leiden dat roodheid zichtbaar wordt vanaf het huidoppervlak. Perfluordecaline is een zuurstofdrager die de vorming van nieuwe bloedcapillairen kan onderdrukken, waardoor de teint egaal en bloosvrij blijft.

5. Kalmerende reactie

Ontsteking in de huid activeert witte bloedcellen en andere immuunreacties. Aloë vera en bakuchiol van Indiase babchi-zaden helpen de activering van de immuunreactie die roodheid kan veroorzaken te blokkeren, waardoor de huid stressvrij en gekalmeerd blijft.

6. Directe dekking

Complementaire kleurentheorie is gebruikt in Calmwise™ Colour Correct. Rood en groen zitten tegenover elkaar op het kleurenwiel, zodat de minerale groene pigmenten roodheid in de huid helpen verspreiden en de huidteint in balans brengen. Dit vormt een ideale basis voor make-up.

colour wheel