Gevoelige vs gesensibiliseerde huid

Terwijl 60% van de bevolking een gevoelige huid ervaart, vergissen velen zich. De meeste gevoelige huidtypes hebben een gevoelige huid. Een irritante huidaandoening die ontstaat als gevolg van externe factoren. Een gevoelige huid ziet er dun of zelfs doorschijnend uit, maar is ook droog en gedehydrateerd. Het kan na het reinigen vaak trekkerig aanvoelen; helder rood en mogelijk brandend of tintelend.

GEERFD OF VERWORVEN

Een echt gevoelige huid is erfelijk en maakt u normaal gesproken vatbaar voor blozen en allergieën. Gevoelige huidtypes hebben een bijzonder dunne huid en vaak minder pigment, wat leidt tot een gemakkelijk doorbroken huidbarrière. Bloedvaten bevinden zich vaak dichter bij het oppervlak en worden gemakkelijk gestimuleerd door irriterende stoffen van buitenaf.

Een gevoelige huid wordt meestal veroorzaakt door keuzes in de omgeving of levensstijl. Factoren zoals vervuiling, stress, medicatie, hormonen, voeding, klimaatveranderingen, huidverzorgingsproducten en roken kunnen allemaal bijdragen aan een verminderde huidbarrière, waardoor externe agressors roodheid of irritatie kunnen veroorzaken.

Aangezien een gevoelige huid genetisch bepaald is, kan er helaas weinig aan worden gedaan om deze te genezen, maar de symptomen kunnen worden gekalmeerd met een gespecialiseerd huidverzorgingsregime. Een gevoelige huid daarentegen kan worden hersteld door de natuurlijke barrière van de huid te verbeteren en de externe factoren te verwijderen die ervoor zorgen dat de huid gevoelig wordt.

“60% van de bevolkingsklasse denkt een gevoelige huid te hebben, maar velen vergissen zich”

MEER OVER ONZE ROODHEID OPLOSSING

OORZAAK & PREVENTIE

Een roodheidgevoelige en gesensibiliseerde huid is een veel voorkomend huidprobleem waar veel...

DE 6 STAPPEN NAAR EEN GEKALMEERDE HUID

6 stappen naar een gekalmeerde huid met Calmwise™ Colour Correct...

ONZE ROODHEID PRODUCTEN

Bij Medik8 is onze benadering van het aanpakken van roodheid anders...