H.E.O.® Framework

Onze eenvoudige theorie voor het creëren van ultieme vochtinbrengende crèmes heet H.E.O. We pakken zowel de vochtarme als de droge huid frontaal aan met onze slimme formuleringen; de huid voeden met vocht en waterverlies blokkeren. Je zou denken dat alle bases hetzelfde zijn als het gaat om hydratatie, maar dit is niet correct. Bij Medik8 gebruiken we ons handelsmerk H.E.O. raamwerk om de juiste verhoudingen van deze belangrijke bouwstenen te definiëren.

Hydratoren

Met een natuurlijke affiniteit voor watermoleculen werken hydratoren als een magneet die H2O naar zich toe trekken. Ze kunnen niet alleen water van de onderste huidlagen naar boven trekken naar de uitgedroogde bovenste lagen, maar ze kunnen ook watermoleculen uit de lucht vastgrijpen en stevig in de huid opsluiten. Water is essentieel in alle functies van de huid; het bemiddelt reacties, helpt met enzymen en speelt een grote rol bij wondgenezing. Let op uitstekende hydratoren zoals hyaluronzuur en glycerine in onze formules. Deze actieve stoffen hechten zich aan watermoleculen en houden ze stevig vast. Best verkopende Hydr8 B5™ zit boordevol watermagneet hyaluronzuur om diep te hydrateren en te voeden in alle lagen van de huid.

Emollienten

De bovenste lagen van onze huid bestaan uit huidcellen in een zee van lipiden – in olie oplosbare moleculen die onze huid helpen beschermen tegen irriterende stoffen en vochtverlies. Een tekort aan huidlipiden kan een verminderde barrière veroorzaken, wat leidt tot een groot aantal problemen, waaronder een droge, schilferige huid. Verzachtende middelen zoals squalaan en ceramiden zijn huididentieke lipiden, wat betekent dat ze van nature in de huid voorkomen. Daarom kunnen ze rechtstreeks in de beschermende barrière van de huid glijden om deze te versterken. Hierdoor kan er minder water uit de huid ontsnappen en wordt de conditie van de huid enorm verbeterd. Advanced Night Restore bevat veel verzachtende middelen en ceramiden om de lipidenbalans te herstellen voor een gezonde huid.

Occlusieven

De beschermende barrière van de huid heeft soms een extra laag versteviging nodig. Dat is waar occlusieven binnenkomen. Grote moleculen die de huid niet kunnen binnendringen, zitten bovenop de teint en vormen een fysieke barrière tussen de huid en de omgeving. Dit helpt waterverlies te blokkeren en houdt dat vocht stevig vast. Grotere hoeveelheden hyaluronzuur kunnen werken als een occlusief middel (daarom maakt Hydr8 B5 ™ gebruik van multi-gewicht hyaluronzuur). Ze vormen een waterreservoir op het huidoppervlak om niet alleen waterverlies te blokkeren, maar ook de huid te voeden met hydratatie.