Oorzaak & Preventie

Een vochtarme huid is een probleem waar we allemaal op een bepaald moment in ons leven mee te maken krijgen. Sommigen van ons zijn geboren met een van nature droge huid, velen hebben hun hydratatie verloren door de harde wind van de winter, terwijl anderen hun vocht verliezen door het herstelproces van professionele behandelingen en chemische peelings. Maar in alle gevallen is er een oplossing. De hersteloplossing van Medik8 is speciaal ontworpen om een uitzonderlijk aangetaste huidbarrière te verzorgen en aan te vullen om de ideale niveaus van hydratatie te herstellen voor droge, gecompromitteerde en gedehydrateerde huidtypes.

DROOG VS GEDEHYDRATEERD

Veel mensen denken dat een droge en vochtarme huid één en dezelfde zijn, maar dit is het verschil: een vochtarme huid heeft een tekort aan water, wat essentieel is om de huid er vol en gezond uit te laten zien; terwijl een droge huid een tekort heeft aan natuurlijke huidlipiden (oliën).

DROGE HUID

Een droge huid is een huidtype waarmee je wordt geboren. Dit betekent dat je huid van nature minder talg aanmaakt. Hoewel je je huidtype niet kunt veranderen, kun je wel een voedende huidverzorging gebruiken om je oliepeil aan te vullen.

GEDEHYDRATEERDE HUID

Een uitgedroogde huid is een signaal van een verstoorde huidbarrière: de bovenste huidlaag heeft een natuurlijke beschermende barrière gevormd uit lipiden en huidcellen. Huidcellen zijn verpakt als bakstenen met lipiden die als hun mortel fungeren. Deze structuur helpt voorkomen dat irriterende stoffen en agressors de huid binnendringen en voorkomt ook dat water ontsnapt. Wanneer de huidbarrière beschadigd is, kan het water ontsnappen, waardoor de huidteint uitdroogt.

Een uitgedroogde huid kan door iedereen worden ervaren, zelfs door vette huidtypes. Het kan worden veroorzaakt door de zon, hard water, airconditioning en zelfs veroudering (naarmate we ouder worden, vindt onze huid het moeilijker om water vast te houden). Een uitgedroogde huid ziet er dof uit en voelt trekkerig aan, terwijl een droge huid er schilferig en ruw uitziet.

Soms kan uitdroging worden verergerd door agressieve huidverzorgingsproducten te gebruiken die de huid ontdoen van haar natuurlijke oliën, waardoor de beschermende barrière van de huid wordt aangetast. Professionele behandelingen zoals chemische peelings kunnen ook de huidbarrière aantasten, waardoor deze water verliest en uitdroogt.

HET MEDIK8 VERSCHIL

We pakken zowel droge als uitdrogingssymptomen frontaal aan. We gebruiken een raamwerk genaamd 'H.E.O.' in al onze hydrators en moisturisers. H.E.O. staat voor hydrators, emollienten en occlusieven. Hydratoren bevatten ingrediënten zoals hyaluronzuur en glycerine die een natuurlijke affiniteit hebben voor watermoleculen; H2O naar zich toe trekken om de huid te rehydrateren. Verzachtende middelen zijn lipiden die vergelijkbaar zijn met die welke de natuurlijke beschermende barrière van de huid vormen. Deze helpen de barrière te versterken om te voorkomen dat er water ontsnapt en tevens de huid in een gezonde conditie te houden. Tenslotte zijn occlusieven grote moleculen die de huid niet kunnen binnendringen. Ze zitten bovenop de huid en vormen een fysieke barrière tussen de huid en de omgeving. Dit voorkomt dat de atmosfeer water van de huid steelt.

Een vochtarme huid heeft een tekort aan water, wat van vitaal belang is om de huid er vol en gezond uit te laten zien, terwijl een droge huid een gebrek heeft aan natuurlijke oliën.