Patch Testen

We raden aan een patchtest uit te voeren voordat u een nieuw product in uw routine opneemt. Ze zijn een snelle en gemakkelijke manier om te beoordelen of u mogelijk negatief reageert op een nieuw huidverzorgingsproduct.

Waarom heb ik een patchtest nodig? Hoewel het relatief zeldzaam is, kunnen reacties van allergieën en overgevoeligheid voor bepaalde ingrediënten in elk huidverzorgingsproduct optreden. Met een toename van het aantal producten dat mensen gebruiken in hun huidverzorgingsroutines, vinden we het een goede gewoonte om een product te testen voordat het volledig wordt gebruikt, om te helpen bepalen of u een bepaalde gevoeligheid heeft voor een of meer van de ingrediënten. Natuurlijk kunnen we niet alleen op patchtests vertrouwen, dus het is belangrijk dat u de gebruiksaanwijzing en voorzorgsmaatregelen van alle producten zorgvuldig opvolgt, inclusief het stopzetten van het gebruik als u irritatie heeft. Dat gezegd hebbende, zijn patchtests een handig hulpmiddel om te voorspellen of u mogelijk negatief reageert op een nieuw product.

Hoe voer ik een patchtest uit? 1) Breng een kleine hoeveelheid product aan op een schoon deel van de huid op de bovenarm. Laat het gebied 5 minuten drogen voordat u zich aankleedt of het gebied aanraakt. 2) Houd het gebied droog. 3) Spoel het gebied na 24 uur af met water. 4) Als er op enig moment tijdens de patchtest branderig gevoel, overmatige roodheid, blaarvorming, jeuk of irritatie wordt waargenomen, gebruik het product dan niet.

Belangrijk: De patchtestprocedure test de eerste reacties op producten. Het garandeert niet dat vergelijkbare resultaten worden waargenomen wanneer het product wordt aangebracht op andere delen van het lichaam (bijvoorbeeld het gezicht) en na continu gebruik van het product. De patchtest houdt geen rekening met onderliggende aandoeningen. Het mag niet worden gebruikt om overgevoeligheid of allergische contactdermatitis te diagnosticeren, tenzij onder toezicht van een arts. Als u zich zorgen maakt, neem dan contact op met uw arts of dermatoloog voor advies.