Medik8 Anti-Ageing

Onze belangrijkste anti-ageing filosofie is eenvoudig. Vitamine C plus zonnebrandcrème overdag, vitamine A 's nachts. Wij geloven dat dit de ultieme bescherming biedt tegen schadelijke UV-stralen en vrije radicalen door de productie van collageen en elastine te stimuleren; uiteindelijk leidend tot een jonger uitziende huid. Maar daar stopten we niet. Ons volledige anti-ageing assortiment biedt uitgebreide, 360 graden bescherming tegen alle oorzaken van huidveroudering, waarover u hier kunt lezen. In ons Advanced-assortiment pakken we de omgevingsfactoren aan die de oorzaak kunnen zijn van vroegtijdige huidveroudering. In ons uitgebreide assortiment reinigers gebruiken we exfolianten met dubbele werking om huidcellen te stimuleren voor een ultiem gezondere, jeugdiger ogende huid, en in elke vochtinbrengende crème zorgen we voor een optimaal hydratatieniveau om uitdrogingslijntjes tegen te gaan.

ANTI-GLYCATIE TECHNOLOGIE

Glycatie wordt veroorzaakt door opgehoopte suikers uit het dieet die zich binden aan collageen- en elastinevezels, waardoor geavanceerde glycatie-eindproducten (A.G.E.'s) ontstaan. Als gevolg hiervan wordt collageen vervormd en wordt de celvernieuwing verminderd. Dit kan leiden tot een verslapte, verouderde huid. In het Advanced-assortiment gebruiken we carnosine, een anti-glycatie-actieve stof die de binding van suiker aan collageen blokkeert. Het kan zelfs de reeds gemaakte bindingen omkeren, waardoor een jeugdiger ogende huidtextuur wordt hersteld.

ANTI-VERVUILING TECHNOLOGIE

Verontreiniging kan in veel verschillende vormen voorkomen: sigarettenrook, kleine deeltjes in de lucht en ozon. Deze kunnen in de huid sijpelen en de productie van vrije radicalen op gang brengen. De geavanceerde producten van Medik8 gebruiken extract van moringazaad, een krachtige antioxidant die een stedelijk schild op de huid kan vormen om vrije radicalen te verdrijven.

ANTI-BLAUWLICHT TECHNOLOGIE

Hoe eng het ook is, elektronische schermen kunnen voortijdige huidveroudering veroorzaken. Blauwlicht heeft een zeer vergelijkbare golflengte als schadelijk UV-licht en het is aangetoond dat het hyperpigmentatie veroorzaakt en schade door vrije radicalen in de huid stimuleert. In Advanced gebruiken we theobroma-cacaozaadextract, een natuurlijke antioxidant die schadelijke vrije radicalen aanpakt en helpt het collageengehalte in de huid op peil te houden.

ANTI-INFRAROOD TECHNOLOGIE

Infrarood is in staat om collageenmoleculen af te breken, wat leidt tot een ruwe huid met fijne lijntjes en rimpels, het is een ander type zonnestralen dat gevaarlijk kan zijn. Gelukkig kan carnosine in ons Advanced-assortiment het proces remmen dat collageen afbreekt, waardoor een volle en jeugdig ogende huid achterblijft.

AHA'S EN BHA'S

Afschilfering van dode huidcellen is de sleutel tot een stralende, heldere en jeugdig ogende huid. Alfahydroxyzuren (AHA's), zoals melkzuur en amandelzuur, werken om de 'lijm' tussen dode huidcellen af te breken, zodat ze gemakkelijk kunnen worden verwijderd. Dit helpt de celvernieuwing te versnellen, een gezondere huid te bevorderen en fijne lijntjes op te vullen. Bèta-hydroxyzuren (BHA's), zoals salicylzuur, zijn in olie oplosbaar, zodat ze in de poriën kunnen werken om verstopte olie en huidcellen af te breken die puistjes kunnen veroorzaken. Dit bevordert een gezonde, evenwichtige huidteint zonder imperfecties. AHA's en BHA's zijn te vinden in ons assortiment exfoliërende reinigers, zoals Surface Radiance Cleanse™.

ULTIEME HYDRATATIE

Tekenen van huidveroudering kunnen zelfs verergeren door uitdroging. Daarom gebruiken veel van onze anti-ageing producten uitzonderlijke hydrators, zoals hyaluronzuur, om de huid gevoed en bloeiend te houden. Onze crèmeformules gebruiken de H.E.O. opzet - ze bevatten elk hydrators, verzachtende ingrediënten en occlusieve ingrediënten (moleculen die voorkomen dat u water verliest via het huidoppervlak). Dit zorgt ervoor dat het vochtgehalte van de huid zorgvuldig wordt aangevuld voor een zachte, veerkrachtige en gehydrateerde huid.