Oorzaak & Preventie

Bij Medik8 begrijpen we de ingewikkelde, onderling verbonden oorzaken van huidveroudering. Wij vinden het belangrijk om ouder worden te omarmen als een natuurlijk onderdeel van het leven. Maar het goede nieuws is dat we ook weten hoe je met slechts een paar eenvoudige stappen een mooie huid voor het leven kunt krijgen.

OORZAKEN VAN HUIDVEROUDERING

Hoewel het natuurlijke verouderingsproces genetisch bepaald is en helaas niet kan worden gestopt, kunnen we invloed uitoefenen op de externe factoren die het verouderingsproces versnellen en ervoor zorgen dat we er voor onze tijd ouder uitzien. Onze levensstijl en omgeving zijn grote factoren in hoe we eruit zien en zijn enkele van de belangrijkste oorzaken van vroegtijdige huidveroudering. De kernfilosofie van Medik8 helpt niet alleen fijne lijntjes en rimpels te voorkomen, maar pakt ook de bestaande tekenen van huidveroudering aan, waardoor u een jeugdig ogende huid krijgt.

DE ZON

Ultraviolette (UV) stralen van zonlicht veroorzaken tot 80% van de zichtbare tekenen van huidveroudering die we ervaren.* UVA-stralen (die de huid verouderen) en UVB-stralen (die de huid verbranden) kunnen diep in de huid doordringen, waardoor DNA-schade ontstaat en schadelijke vrije radicalen worden gecreëerd die collageen afbreken. Het resultaat is cellen die niet meer in staat zijn zichzelf te regenereren en te beschermen. Dit leidt tot de vorming van fijne lijntjes en rimpels, een ongelijkmatige huidteint en textuur en een slappe huid.*F. Flament et al., Clinical, Cosmetic and Investigational Dermatology, 2013, 6, pp 221-232

MILIEU & VRIJE RADICALEN SCHADE

Vrije radicalen zijn zeer reactieve moleculen die een ongepaard elektron hebben. Beroofd van een elektron, proberen ze hun paar te voltooien door een elektron van andere moleculen te stelen. Ons lichaam heeft een natuurlijk afweersysteem van antioxidanten, dat vrije radicalen een reserve-elektron geeft om te voorkomen dat ze onze huidcellen beschadigen. Wanneer er meer vrije radicalen zijn dan antioxidanten, raakt de huid overweldigd door een proces dat oxidatieve stress wordt genoemd, waarbij het zichzelf niet volledig kan beschermen tegen schade door vrije radicalen. De radicalen kunnen collageenmoleculen, cellulair DNA en celmembranen aanvallen om ze te verzwakken. Dit maakt cellulaire regeneratie moeilijk; leidend tot slappe en gerimpelde huid. Veel factoren dragen bij aan de niveaus van vrije radicalen in uw huid, met name vervuiling en UV. Vervuiling is er in veel verschillende vormen en maten: sigarettenrook, uitlaatgassen, kleine deeltjes in de lucht en ozon kunnen in de huid sijpelen en de productie van vrije radicalen in gang zetten. Blauw licht van schermen lijkt qua golflengte sterk op schadelijk UV-licht en veroorzaakt hyperpigmentatie en schade door vrije radicalen. IR (infrarood) straling afgeleid van zonlicht dringt ook door de huid en veroorzaakt de productie van vrije radicalen en zelfs collageenafbraak.

GLYCATIE

Een van de minst erkende factoren bij huidveroudering, glycatie, wordt veroorzaakt door opgehoopte suikers uit de voeding. Overtollige suikermoleculen binden zich aan collageen- en elastinevezels en creëren geavanceerde glycatie-eindproducten (afgekort A.G.E.'s). Als gevolg hiervan wordt het collageen vervormd en wordt de celvernieuwing verminderd, wat leidt tot een slappe, verslapte huid.

LIFESTYLE

Roken veroorzaakt een opstand van vrije radicalen die buitensporige schade aanrichten. Ze versterken de effecten van blootstelling aan de zon, wat leidt tot vroegtijdige huidveroudering. Zelfs stress kan cellulaire veroudering versnellen. Levensstijlkeuze kan een grote invloed hebben op de huid en bewust leven is een belangrijke factor om rekening mee te houden om vroegtijdige huidveroudering te voorkomen.

ONTSTEKING

Ontsteking is een reactie van uw lichaam op verwonding, infectie of irritatie, en kan chronisch en langdurig zijn. Vaak niet zichtbaar op het huidoppervlak, kunnen ontstekingen worden veroorzaakt door UV, rook, vervuiling, irriterende stoffen, gifstoffen, alcohol en een hele reeks andere stimulerende middelen. Ontsteking leidt uiteindelijk tot de productie van vrije radicalen die cascades van schade aan huidcellen veroorzaken.

Het voorkomen van huidveroudering kan een zware strijd zijn, maar de kernfilosofie van Medik8 biedt u een strategie om alle tekenen ervan te bestrijden...


VITAMINE C

Ontwaak en breng je vitamine C aan. Vitamine C is in staat om de collageenproductie te stimuleren, de productie van pigment te blokkeren en een stedelijk schild te bieden tegen vrije radicalen; het voorziet in al uw behoeften op het gebied van anti-aging, pigmentatie en bescherming. C-Tetra® levert superstabiele vitamine C in ons hydraterende, voedende serum – de perfecte start van je ochtend. Ons uitgebreide assortiment vitamine C's dekt een breed scala aan formules, texturen en krachtniveaus. Vind hier de juiste vitamine C voor jou.

ZONBESCHERMING

Als een van de grootste factoren in het huidverouderingsproces is het dagelijks dragen van een zonnebrandcrème met hoge bescherming de belangrijkste preventieve maatregel tegen vroegtijdige huidveroudering. Zonnebrandmiddelen bieden een schild tussen uw tere huid en schadelijke UV-stralen; het voorkomen van de schade aan huidcellen. Alle Medik8-zonnebrandmiddelen voor het gezicht bieden een minimaal breed spectrum, SPF 30-bescherming in prachtige, lichtgewicht texturen. Voeg SPF 30 Physical Sunscreen toe aan het einde van je ochtendroutine, of bekijk onze zonnebrandgids om een zonnebrandcrème te kiezen die bij je past.

VITAMINE A

De gouden standaard in anti-ageing, een huidverzorgingsroutine is niet compleet zonder de toevoeging van vitamine A in de avond. Vitamine A werkt om de huid te herstellen van dagelijkse schade, versnelt de celvernieuwing, verbetert de collageensynthese en helpt hyperpigmentatie voorkomen. Als meest effectieve anti-ageing ingrediënt hebben we een schat aan vitamine A's ontwikkeld - we zijn tenslotte de 'experts in vitamine A'. Al onze vitamine A-producten hebben geavanceerde, intelligente formules die perfect passen in uw nachtelijke routine. Onze gloednieuwe Crystal Retinal 6™ biedt u het nieuwste op het gebied van vitamine A-technologie, of Retinol 3TR™ zou het klassieke vitamine A-serum kunnen zijn waarnaar u op zoek was. Bekijk onze vitamine A-gids om er zeker van te zijn dat u de perfecte voor u kiest.

GEAVANCEERDE MOISTURISERS

Ons geavanceerde assortiment vochtinbrengende crèmes biedt 360 graden dagelijkse bescherming om uw huidverzorgingsroutine aan te vullen. Glycatie, blauw licht, infrarood, vervuiling - wij hebben het voor u. Lees hier meer.