Vitamine C serum kopen? Beste 5 vitamine C serums gezicht✔️

Door Luuk Berendsen op

vitamine c serum

Ben je op zoek naar een vitamine C serum voor je gezicht? Dat snappen we heel goed, want een vitamine C serum is onmisbaar in een goede en gezonde huidverzorgingsroutine! Daarom hebben we voor jou de top 5 vitamine C serums bepaald, getest door échte huidexperts. Na het lezen van deze blog weet je alles over vitamine C serum en welke het beste past bij jouw huid.

Wat is een vitamine C serum?

Een vitamine C serum is een magisch toverdrankje voor je huid. Eén kleine druppel kan al wonderen verrichten voor je huid. Het is een krachtig huidverzorgingsproduct dat een hoge concentratie vitamine C bevat en ontworpen is om je huid te voorzien van antioxidante bescherming, collageenstimulatie en huidverheldering. Vitamine C helpt bij het verminderen van tekenen van veroudering, het oplichten van de teint en het behouden van een stralende en jeugdige huid.

Wat doet vitamine c serum voor je gezicht?

Een vitamine C-serum heeft veel voordelen voor je huid en gezicht. Het beschermt je huid met een antioxidante bescherming tegen vrije radicalen door blootstelling aan UV-straling, vervuiling en andere omgevingsfactoren. Bovendien stimuleert het de aanmaak van collageen, een eiwit dat de stevigheid en elasticiteit van je huid garandeert. Een vitamine C-serum kan helpen bij het verminderen van rimpels en het behouden van een jeugdige look door collageen te stimuleren. Daarnaast staat vitamine C bekend om het vermogen om donkere vlekken en ouderdomsvlekken te verminderen en verbetert het de huidtextuur. En alsof dat nog niet genoeg is, draagt het ook nog eens bij aan het behoud van een gezonde huidbarrière. Genoeg redenen dus om een vitamine C serum aan je huidverzorgingsroutine toe te voegen!

Hoe herken je een goede vitamine C serum?

Een goede vitamine C serum herken je aan de volgende eigenschappen:

• Hoge concentratie vitamine C: De meest effectieve serums bevatten doorgaans tussen de 7% tot 20% vitamine C. Hoe hoger het percentage, des te effectiever de werking. Alle vitamine C serums van Medik8 voldoen aan deze norm en variëren van 7% tot maar liefst 30% vitamine C.
• Verpakking: Vitamine C serums zijn gevoelig voor licht en lucht, wat de stabiliteit van het product kan aantasten. Kies daarom bij voorkeur voor een serum dat is verpakt in een donkere, ondoorzichtige fles om de vitamine C te beschermen tegen de invloeden van buitenaf.
• Schadelijke stoffen: Een goede vitamine C serum is vrij van schadelijke stoffen zoals parabenen, ftalaten, alcohol, synthetische kleurstoffen en kunstmatige geurstoffen.
• Aanvullende ingrediënten: Let op de andere ingrediënten in het serum. Sommige formules bevatten hydraterende stoffen, antioxidanten, peptiden en huidverzachtende middelen die de voordelen van vitamine C kunnen versterken en je huid extra verzorging kunnen bieden. Zo hebben de ingrediënten squalane, maracuja-olie, kurkuma en glutathion bijvoorbeeld een positieve invloed op de opname en werking van vitamine C.
• Geur en textuur: Een goed vitamine C serum heeft meestal een lichte textuur en een subtiele geur. Let op te sterke geuren of een plakkerige textuur, want dit kan wijzen op een minder hoogwaardig product.

Vitamine C serum voor pigmentvlekken

Wat doet een vitamine C serum voor pigmentvlekken? Vitamine C serums verminderen pigmentvlekken door de productie van melanine te verminderen, bestaande vlekken te verhelderen en hun antioxidatieve werking te verbeteren. Bovendien stimuleert het celvernieuwing, wat resulteert in de vervanging van verouderde huidcellen door nieuwe, waardoor pigmentvlekken vervagen. Een vitame C serum is dus ideaal voor mensen met pigmentvlekken!

Wanneer vitamine C serum gebruiken?

Je kunt een vitamine C serum gebruiken op verschillende momenten in je huidverzorgingsroutine, maar de meest effectieve en aanbevolen tijd is 's ochtends. Door in de ochtend een vitamine C serum aan te brengen, creëer je een extra beschermende laag op je huid voordat je de deur uitgaat. Ook profiteert je huid door het serum ’s ochtends aan te brengen gedurende de hele dag van de collageenstimulatie.

Het is ook mogelijk om een vitamine C serum 's avonds te gebruiken als onderdeel van je huidverzorgingsroutine, maar het wordt over het algemeen dus aanbevolen om het 's ochtends te gebruiken vanwege de antioxidante bescherming en collageenstimulatie die het biedt gedurende de dag.

Top 5 vitamine C Serums voor je gezicht

Nu je alles weet over het gebruik en de werking van vitamine C serums, is het tijd voor de top 5 beste vitamine C serums voor je gezicht. Alle vitamine C serums in deze top 5 voldoen aan de eerdergenoemde kenmerken van een goede vitamine C serum en zijn getest door échte huidexperts.

5. C-Tetra Eye

Medik8's C-Tetra Eye is een uitstekende serum met een vitamine C concentratie van 3%, waardoor het uitermate geschikt is voor de gevoelige oogzone. Dit serum behoort tot de zachtste vorm van Vitamine C serums en biedt een krachtige antioxidante bescherming, verheldert het de huid en stimuleert het collageenproductie. Het is klinisch bewezen dat C-Tetra Eye donkere kringen vermindert, vermoeidheid rond de ogen bestrijdt en de huid een jeugdige veerkracht geeft. Voeg deze magische elixer toe aan je huidverzorgingsroutine en laat je ogen stralen als nooit tevoren!

beste vitamine c serum gezicht

4. C-Tetra

Het vitamine C serum C-Tetra is voor algemeen gebruik op het gezicht en bevat een milde concentratie stabiele vitamine C van 7%, waardoor het met name geschikt is voor mensen met een gevoelige huid, weinig rimpels, weinig zonschade of mensen die nieuw zijn met het gebruik van vitamine C en er nog niet aan gewend zijn. Het biedt krachtige antioxidante bescherming tegen vrije radicalen, stimuleert collageenproductie, verheldert de teint en vermindert fijne lijntjes en rimpels. Het is geschikt voor alle huidtypes en dagelijks onderhoud van de huid. Wanneer je geen specifieke huidproblemen hebt en wil profiteren van de antioxidante voordelen van vitamine C, is dit serum meer dan voldoende voor het dagelijks onderhoud van je huid.

beste vitamine c serum gezicht

3. C-Tetra Luxe

Het vitamine C serum C-Tetra Luxe is een luxere versie van de C-Tetra en is dubbel zo sterk. Dit serum heeft dezelfde voordelen als de C-Tetra maar is voornamelijk voor mensen die last hebben van meer tekenen van veroudering. Dit vitamine C serum is voor algemeen gebruik op het gezicht en bevat een hoge concentratie vitamine C van maar liefst 14%, waardoor het zeer effectief is.

Let wel: door de hoge concentratie vitamine C, is dit serum absoluut niet geschikt voor mensen met een gevoelige huid of mensen die nieuw of pas net begonnen zijn met het gebruik van vitamine C. 

beste vitamine c serum gezicht

2. Pure C15

Het vitamine C serum Pure C15  is de meest pure vorm van vitamine C. Dit serum heeft een effectieve werking en zit boordevol met hoge concentraties ascorbinezuur, een krachtige vorm van vitamine C, dat wonderen verricht voor je huid. Pure C15 is het geheime wapen tegen pigmentatieproblemen en helpt de huidtextuur te verbeteren voor een gladde en egale huid. Ook is het serum dankzij de waterbasis uiterst geschikt voor mensen met acne of vettere huidtypes. Door de intensieve anti-aging voordelen krijgt je huid met dit vitamine C serum een jeugdige veerkracht terug.

beste vitamine c serum gezicht

Het beste vitamine C serum voor je gezicht

Wat voor jou het beste vitamine C serum is, hangt vooral af van je huidtype, conditie van je huid en de concentratie vitamine C van het serum. Zo is de C-Tetra Eye specifiek voor de gevoelige huid onder de ogen, de C-Tetra voor de gevoelige huid in het gezicht, de C-Tetra Luxe voor meer tekenen van veroudering in het gezicht en de Pure C15 voor pigmentatieproblemen, acne en vettere huidtypes. Het meest krachtige vitamine C serum uit ons assortiment is de Super C Ferulic. Dit serum is speciaal ontwikkeld voor mensen met veel zonschade en absoluut niet geschikt voor mensen met gevoelige huiden. We stellen 'm aan je voor:

1. Super C Ferulic

De Super C Ferulic is het beste vitamine C serum uit ons assortiment als we kijken naar de kracht van het serum. Het is ons krachtigste serum voor gevorderde tekenen van huidveroudering en de beste oplossing bij veel schade door toedoen van de zon. Ook is het zeer geschikt voor oudere en dikkere huiden. Dankzij de combinatie van de ingrediënten ascorbinezuur, vitamine E en ferulinezuur, wordt de antioxidante werking versterkt en de stabiliteit van de vitamine C verbeterd, waardoor het langer zijn krachtige eigenschappen behoudt en het een maximale antioxidante bescherming heeft. Ook heeft het serum een intensieve anti-aging voordelen en helpt het bij het verminderen van hyperpigmentatie en egaliseert het de huidteint, waardoor de huid stralender en egaler wordt. 

Let wel: dit vitamine C serum is absoluut niet geschikt voor gevoelige huiden!

beste vitamine c serum gezicht

Vitamine C serums vergelijken

Vind je het lastig om te bepalen welke vitamine C serum het beste past bij je huid? Geen zorgen! In de onderstaande tabel worden alle verschillen en kenmerken duidelijk weergeven. Kom je er toch niet helemaal uit? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice en we helpen je graag verder!

Naam

C-Tetra

Pure C15

Super C Ferulic

Wat is het?

Voedend, allround vitamine C-serum

Puurste vorm van vitamine C

Ons krachtigste vitamine C-serum voor gevorderde tekenen van huidveroudering

Vorm van Vitamine C

Tetrahexyldecyl Ascorbaat (7% Original, 14% Luxe)

L-Ascorbinezuur (15%)

Geëthyleerd L-abscorbinezuur (30%)

Wat maakt het speciaal?

Zeer effectief met weinig irritatie

Oplaadbaar antioxidantnetwerk, verbetert de stabiliteit

Medik8's krachtigste vitamine C-serum, verhoogde stabiliteit zonder afnemend effect voor langdurig gebruik

Voor wie?

Iedereen, inclusief gevoelige huiden

Degenen die op zoek zijn naar de meest pure vorm van vitamine C

Geavaneerde tekenen van huidveroudering en rijpe huidtypes

Extra ingrediënten

Vitamine E, squalane, maracuja olie, rode ginseng en vitamine F

Vitamine E & Glutathione

Ferulinezuur, vitamine E & kurkumawortelextract

Vitamine C serum kopen

Heb je een vitamine C serum gevonden die bij je past? Als je een vitamine C serum koopt bij Medik8 geniet je van de volgende voordelen:

• Stabiliteit: We nemen stabiliteit serieus. We gebruiken superstabiele vormen van vitamine C, naast gestabiliseerd ascorbinezuur in onze serums.
• Bewezen: We gebruiken geen vormen van vitamine C waar we niet volledig in geloven. Al onze vitamine C serums zijn gepubliceerd in gerespecteerde tijdschriften.
• Ervaring: We hebben een geschikte vorm voor iedereen. Crèmes, serums op waterbasis & olieserums.
• Schoon: Onze serums zijn vriendelijk voor de huid, veganistisch en milieuvriendelijk.

Overige serums

Bij Medik8 hebben we ook andere serums in ons assortiment, bijvoorbeeld met vitamine A en Hyaluronzuur. Bekijk hier ons volledige assortiment serums. 


Oudere berichten