Reinigingsgel kopen? Top 3 reinigingsgels voor het gezicht✔️

Door Luuk Berendsen op

reinigingsgel

Op zoek naar een reinigingsgel? We got you! Een reinigingsgel verwijdert niet alleen onzuiverheden, maar geeft ook een enorme boost aan je huidverzorgingsroutine. Een reinigingsgel voor het gezicht is belangrijker dan de meesten denken en mag zeker niet worden onderschat. Het is een waardevolle toevoeging aan je huidverzorgingsroutine en laat je huid prettig en glad aanvoelen. Maar wat is een reinigingsgel nou precies, wat doet het en hoe en wanneer gebruik je het? In deze blog vertellen we je er alles over en ontdek je de top 3 beste reinigingsgels voor een schone en stralende huid.

Wat is een reinigingsgel?

Een reinigingsgel is speciaal gemaakt om onzuiverheden, vuil, make-up en overtollige olie van de huid te verwijderen en wordt gebruikt voor het gezicht. Het is vanwege zijn gelachtige consistentie anders dan traditionele zeep en wordt door de meeste mensen gebruikt als onderdeel van hun dagelijkse huidverzorgingsroutine. Een reinigingsgel geeft een diepe en intense reiniging zonder de natuurlijke vochtbalans van de huid te verstoren en zorgt voor een schone, gezonde en stralende huid. Het is geschikt voor verschillende huidtypes en geeft een heerlijk fris en schoon gevoel, waardoor je je na gebruik als herboren voelt.

De voordelen van reinigingsgel

Een reinigingsgel biedt ontzettend veel voordelen voor je huid. De belangrijkste voordelen hebben we overzichtelijk voor je op een rijtje gezet:

1. Diepe Reiniging: Reinigingsgels zijn specifiek geformuleerd om diep in de poriën te dringen en vuil, bacteriën, make-upresten en overtollige oliën effectief te verwijderen. Dit helpt om verstopte poriën te voorkomen en kan bijdragen aan het voorkomen van puistjes en acne.

2. Afschilfering: Sommige reinigingsgels bevatten zachte exfoliërende ingrediënten, zoals zuren of microbeads, die helpen bij het verwijderen van dode huidcellen. Dit draagt bij aan een gladde en heldere huid.

3. Verfrissend & verjongend: De geltextuur van reinigingsgels voelt vaak verfrissend en verjongend aan op de huid. Dit helpt om de huid 's ochtends wakker te maken en 's avonds te laten ontspannen.

4. Goede balans van de huid: Ondanks de grondige reiniging, verstoren reinigingsgels over het algemeen de natuurlijke vochtbalans van de huid niet. Hierdoor zijn ze geschikt voor dagelijks gebruik, omdat ze de huid schoon helpen te houden zonder deze uit te drogen.

5. Make-up verwijdering: Reinigingsgels zijn zeer effectief in het verwijderen van make-up, zelfs waterproof mascara en langhoudende foundation.

6. Goed basis & perfect te combineren: Een schone huid is een perfecte basis voor verdere huidverzorgingsproducten, zoals serums, moisturizers en toners. Reinigingsgels bereiden de huid voor op de opname van deze producten, waardoor ze effectiever kunnen werken. Een reinigingsgel versterkt dus het effect van andere huidverzorgingsproducten!

7. Geschikt voor verschillende huidtypen: Reinigingsgels zijn geschikt voor verschillende huidtypen, zoals een vette, droge of gevoelige huid. Let er goed op of de eigenschappen van de gel passen bij jouw huidtype.

Wat is een goede reinigingsgel?

Als je op het internet zoekt naar een reinigingsgel, word je waarschijnlijk overspoeld met allerlei verschillende gels. En zie dan maar eens te bepalen welke goed is en past bij je huid. Dat kan nog best lastig zijn! Een goede reinigingsgel moet aan een aantal criteria voldoen:

1. Milde formule: Een goede reinigingsgel moet mild genoeg zijn om de huid niet uit te drogen of te irriteren en mag de natuurlijke vochtbalans niet te verstoren.

2. Effectief: De reinigingsgel moet krachtig genoeg zijn om onzuiverheden, vuil, make-up en overtollige oliën grondig te verwijderen, en zo bij te dragen aan het een schone en gezonde huid.

3. Huidtype: Het is belangrijk dat de reinigingsgel past bij jouw specifieke huidtype. Wat voor de een goed is, kan voor jou juist niet goed zijn en andersom. Let er daarom op of de reinigingsgel geschikt is voor een specifiek huidtype.

4. Ingrediënten: Check of de reinigingsgel hoogwaardige en veilige ingrediënten bevat. Vermijd agressieve ingrediënten zoals sulfaten en parabenen als je gevoelig bent voor huidirritatie.

5. Hydraterend: Een goede reinigingsgel hydrateert de huid terwijl het reinigt, waardoor de huid fris én gehydrateerd aanvoelt.

6. Geur en textuur: De geur en textuur van de reinigingsgel zijn ook belangrijk. Je wil natuurlijk niet dat een gel een hele zware of dikke textuur heeft of onaangenaam ruikt. Een frisse geur en fijne textuur zijn belangrijk voor een goede reinigingservaring.

7. Getest: Zoek naar reinigingsgels die zijn getest en worden aanbevolen door experts op het gebied van huidverzorging.

8. Resultaten: Een goede reinigingsgel zou na gebruik moeten resulteren in een schone, frisse en gezonde huid die niet strak aanvoelt, maar juist comfortabel, rustig en in balans.

Wanneer en hoe gebruik je een reinigingsgel?

Een reinigingsgel is voor het gezicht en kun je zowel ’s ochtends als ’s avonds gebruiken. In de ochtend om de dag lekker fris te beginnen, doordat de gel onzuiverheden verwijdert die zich ’s nachts hebben opgebouwd. Of in de avond als onderdeel van je avondroutine om make-up, vuil en andere viezigheden van de hele dag te verwijderen. Volg de volgende stappen voor het gebruik van een reinigingsgel:

1. Maak je gezicht vochtig: Maak je gezicht nat met lauw water. Dit bereidt je huid voor op het reinigen en zorgt ervoor dat de gel goed kan schuimen.

2. Breng de gel aan: Gebruik de aanbevolen hoeveelheid reinigingsgel (meestal een kleine hoeveelheid) en verdeel het tussen je handpalmen. Breng de gel vervolgens aan op je gezicht.

3. Masseer zachtjes: Masseerde gel in met zachte cirkelvormige bewegingen. Vermijd hierbij de gevoelige huid rondom je ogen.

4. Spoel grondig af: Spoel de reinigingsgel grondig af met lauw water. Zorg ervoor dat er geen resten achterblijven op je huid.

5. Dep je gezicht droog: Dep je gezicht voorzichtig droog met een schone handdoek. Wrijf niet, omdat dit ervoor kan zorgen dat je huid geïrriteerd raakt.

6. Vervolg je huidverzorgingsroutine: Breng na het reinigen je volgende huidverzorgingsproducten aan, zoals een toner, serum en moisturizer.

Top 3 beste reinigingsgels

Zo! Je weet nu waar een goede reinigingsgel aan moet voldoen. Graag presenteren we je de top 3 beste reinigingsgels voor je gezicht. Alle reinigingsgels in deze top 3 voldoen aan de eerder genoemde criteria. Ze bestaan uit ingrediënten die veilig en prettig zijn voor je huid, hebben een krachtige en effectieve werking, zijn geschikt voor verschillende huidtypen, reinigen én hydrateren, beschikken over een aangename geur en textuur, zijn getest door huidexperts én leveren bewezen resultaten onderbouwd door de wetenschap.

3. Surface Radiance Cleanse

Surface Radiance Cleanse is speciaal ontworpen om de huid diep en intens te reinigen en te verjongen. Het zorgt voor een zichtbaar gladde en heldere huid en is een ideale toevoeging aan je huidverzorgingsroutine. Het verwijdert grondig dode huidcellen, onzuiverheden en overtollig talg, waardoor je huid fris en stralend aanvoelt. De formule helpt bij het verhelderen van je teint en het verbeteren van de huidtextuur. Surface Radiance Cleanse transformeert de huid naar een jeugdig ogende huid en levert snelle resultaten. Kortom: ontzettend veel voordelen voor je huid, waardoor het absoluut een plekje verdient in de top 3 beste reinigingsgels. 

reinigingsgel gezicht

2. Blemish SOS

Blemish SOS is speciaal ontworpen om individuele puistjes effectief te verminderen. Dankzij de krachtige werking reinigt het verstopte poriën, worden ontstekingen verminderd en helpt het de huid er egaler en helderder uit te zien, waardoor je geniet van een jong ogende en stralende huid. Met deze effectieve reinigingsgel zijn onzuiverheden verleden tijd en transformeert je huid in een vlekkeloze, gezonde en egale huid. De gel helpt niet alleen bij acne, maar helpt ook roodheid te verminderen. Deze reinigingsgel is dus ideaal voor mensen die last hebben van specifieke huidproblemen of daar gevoelig voor zijn.

reinigingsgel gezicht

1. Pore Cleanse Gel Intense

Maak kennis met de verjongende reinigingsgel Pore Cleanse Gel Intens. Deze gel is de ultieme oplossing voor een zuivere en stralende huid. Dankzij de krachtige werking en hoogwaardige ingrediënten als salicylzuur en amandelzuur, richt het zich op hardnekkige onzuiverheden en verstopte poriën voor een verfijnde teint. Met Pore Cleanse Gel Intense ervaar je diepgaande reiniging zonder vochtverlies, terwijl je huid straalt van vitaliteit.

reinigingsgel gezicht

De beste reinigingsgel

Laat je niet alleen leiden door de rangschikking van de top 3 reinigingsgels, maar kijk vooral goed of de eigenschappen van de gel passen bij je huid en behoeften. De gels in deze top 3 zijn in zijn algemeenheid de beste reinigingsgels, maar welke het beste bij jou past, hangt af van je huidtype en persoonlijke behoeften. Surface Radiance Cleanse is voor algemene verheldering en revitalisatie, Pore Cleanse Gel Intense voor diepe reiniging van poriën en Blemish SOS voor gerichte behandeling van onzuiverheden. Let er dus goed op of de eigenschappen van de gel goed aansluiten op hetgeen wat je zoekt!

Anti onzuiverheden reinigingsgel

Ben je specifiek op zoek naar een reinigingsgel voor het verwijderen van onzuiverheden? Als je last hebt van onzuiverheden, is het belangrijk om te kiezen voor een reinigingsgel die speciaal is ontworpen om onzuiverheden grondig aan te pakken. Blemish SOS is de beste anti onzuiverheden reinigingsgel. Deze gel zorgt voor een grondige en intense reiniging van de huid, waardoor het onzuiverheden geen kans geeft en je huid laat stralen als nooit tevoren.

Schuimende reinigingsgel

Ben je specifiek op zoek naar een schuimende reinigingsgel? Als je Surface Radiance Cleanse aanbrengt op een vochtige huid, verandert deze in een hydraterend schuim, waarbij er een verfrissende citrusgeur wordt vrijgegeven. Dit zorgt voor een heerlijke reinigingservaring!

Reinigingsgel kopen

Heb je een reinigingsgel gezien die perfect past bij je huid? Als je een reinigingsgel bestelt bij Medik8, geniet je de volgende werkdag al van een schone huid. Heb je een vraag over één van onze reinigingsgels? Neem dan gerust contact op met één van onze huidexperts en we helpen je graag verder.

Waarom kiezen voor reinigingsgel van Medik8

• Ervaring: Kennis & persoonlijk advies van échte professionals en experts.
• Resultaten: Zichtbare & snelle resultaten onderbouwd door de wetenschap.
• Kwaliteit: Hoogwaardige ingrediënten & professionele sterktes.
• Schoon: Vriendelijk voor de huid en het milieu en vrij van schadelijke stoffen.

Reinigingsolie i.p.v. Reinigingsgel?

Wil je graag je gezicht reinigen, maar heb je liever een reinigingsolie in plaats van een reinigingsgel? Het kan natuurlijk zo zijn dat je de textuur van een reinigingsolie net wat fijner vindt dan die van een reinigingsgel. Zo heeft iedereen persoonlijke voorkeuren, waar we natuurlijk allemaal rekening mee houden! Mocht je voorkeur uitgaan naar een olie, bekijk dan onze Lipid Balance Cleansing Oil


Oudere berichten Nieuwere berichten