Wat doen zuren voor je huid? Dit zijn de voordelen van zuren✔️

Door Luuk Berendsen op

zuren

Exfoliërende zuren kunnen de superheld van je huid zijn; ze kunnen exfoliëren, egaliseren en vele hardnekkige huidproblemen zichtbaar verhelderen. Als enkele van de meest bewezen ingrediënten in huidverzorging hebben ze het potentieel om de huidskleur en -textuur in slechts een kwestie van weken te transformeren.

Bij Medik8 hebben we 3 categorieën van producten en behandelingen met exfoliërende zuren:

• Dagelijkse Zuur Exfoliatie
• Thuisbehandelingen
• Professionele Peeling

Hoe werken zuren?

Voordat we ingaan op onze verschillende categorieën zuren, laten we eens kijken hoe ze eigenlijk werken. Exfoliërende zuren breken de bindingen tussen huidcellen af ​​om ze gemakkelijker te laten afschilferen, waardoor de omzet van huidcellen wordt gestimuleerd. Als gevolg hiervan kunnen ze helpen om de textuur van de huid te verbeteren en het verschijnen van hyperpigmentatie te verminderen. Ze kunnen zelfs verstopping verminderen en de kans op het ontstaan ​​van onzuiverheden verlagen, terwijl ze tegelijkertijd de verschijning van fijne lijntjes en rimpels verzachten.

Er zijn veel verschillende exfoliërende zuren om uit te kiezen, en het is erg belangrijk om je 'zuurgarderobe', zoals we het graag noemen, af te stemmen op je individuele huidtype en je zorgen.

zuren

AHA vs BHA vs PHA- zuren

Laten we onze 3 soorten exfoliërende zuren ontmoeten: AHAs, BHAs en PHAs. Ze hebben allemaal verschillende manieren van werken op de huid, elk met iets andere eindresultaten.

AHA - Alpha hydroxyzuur. Meestal in water oplosbaar en ze werken om de bovenste lagen van de huid te exfoliëren. Voorbeelden hiervan zijn glycolzuur, melkzuur en amandelzuur - zie Sleep Glycolic, onze echte 10% glycolzuur thuispeeling, Pore Minimising Tonic met een mix van melkzuur en amandelzuur of Glycolic Acid Activator met Glycolzuur. 

BHA - Beta hydroxyzuur. Vet oplosbaar en kan daarom diep in de poriën doordringen, verstoppingen opheffen om puistjes te voorkomen. Voorbeelden hiervan zijn salicylzuur - te vinden in onze Blemish Control Pads en Blemish SOS met een maximale sterkte van 2%.

PHA - Polyhydroxyzuur. Water oplosbaar en bestaat uit grote moleculen, waardoor ze voornamelijk op het bovenste oppervlak van de huid werken. Voorbeelden hiervan zijn gluconolacton - te vinden in onze dagelijkse, tweemaal daagse zuurtoner Press & Glow.

Nu we alle soorten zuren hebben besproken, gaan we in op de verschillende categorieën bij Medik8.

Zuren gids voor dagelijkse exfoliatie

Wanneer exfoliërende zuren met een hoge sterkte dagelijks, meerdere keren per dag worden gebruikt, kan de huid overweldigd raken. Overmatige exfoliatie van de huid kan leiden tot een aangetaste huidbarrière en uiteindelijk tot een gevoelige en droge huid die minder goed in staat is zichzelf te herstellen. Om te voldoen aan de wens voor een dagelijks stralende huid, hebben we meerdere exfoliërende zuurproducten ontwikkeld die geschikt zijn voor dagelijks gebruik.

Laten we beginnen met de alomvattende ster van dagelijkse zuurtoning bij Medik8, laten we Press & Glow ontmoeten. Press & Glow is ontstaan uit de behoefte aan een krachtige exfoliërende zuurtoner die je elke dag, twee keer per dag, kunt gebruiken. Niet uitdrogend en niet plakkerig, dit is de zuurtoner zonder het ongemak: met hydraterend polyhydroxyzuur gluconolacton (op 5,5%) voor een stralende, glanzende huid. Press & Glow is ideaal voor gebruik in combinatie met je dagelijkse CSA-routine.

Of als vergrote poriën je belangrijkste zorg zijn, wil je misschien Pore Minimising Tonic bekijken. Door gebruik te maken van de krachten van AHAs zoals amandelzuur en melkzuur, kan deze verfrissende tonic zowel 's ochtends als 's avonds worden gebruikt om de zichtbare teint en textuur van de huid te verbeteren, waardoor de huid een perfecte basis krijgt voor de volgende stappen van je huidverzorgingsroutine.

Ten slotte hebben we Blemish Control Pads, ontworpen om een zichtbaar heldere, ontspannen teint te onthullen. Doordrenkt met maximale sterkte BHA-salicylzuur (2%), biedt het innovatieve op water gebaseerde serum effectieve exfoliatie terwijl de huid gehydrateerd blijft. Perfect voor de huid die gevoelig is voor onzuiverheden, voor gebruik tot wel twee keer per dag.

Zuren gids voor thuisbehandelingen

Zoals we eerder hebben uitgelegd, kan overmatig gebruik van exfoliërende zuren met een hoge sterkte leiden tot een beschadigde huidbarrière. Je huidbarrière is essentieel voor de algehele gezondheid van je huid. Houd dit in gedachten bij het gebruik van thuisbehandelingen met exfoliërende zuren met een hoge sterkte: behandel je huid 2-3 keer per week in plaats van elke dag. Onthoud dat het een marathon is, geen sprint, om je huiddoelen te bereiken; langetermijn-huidgezondheid is het belangrijkst.

Laten we onze nieuwste toevoeging aan onze Zuren Familie introduceren: Sleep Glycolic. Met een innovatieve benadering van hoogwaardig glycolzuur voor thuisgebruik, levert deze hydraterende leave-on behandeling het krachtige exfoliatiepotentieel van dit AHA op een manier die onze huidbarrière perfect gezond houdt. Aanbevolen voor gebruik 2-3 keer per week, is Sleep Glycolic gemaakt met time-release technologie die gedurende de nacht geleidelijk 10% echt glycolzuur afgeeft, waardoor het risico op irritatie tot een minimum wordt beperkt. Dit is het ultieme glycolzuurvermogen, zonder de nadelen.

Zuren gids voor professionele peelings

Laten we dieper ingaan op onze professionele behandelingen en kijken hoe we exfoliërende zuren in de kliniek gebruiken. Chemische peelings worden wereldwijd snel de nummer één klinische huidbehandeling vanwege hun vermogen om dieper in de huid door te dringen, wat betekent dat ze de meest hardnekkige huidproblemen kunnen aanpakken. Als ultiem resultaat in huidverzorging moeten professionele peelings in een gecontroleerde omgeving worden uitgevoerd en worden ze aanbevolen voor minder frequent gebruik in vergelijking met thuisbehandelingen. Medik8 heeft een uitgebreid assortiment professionele peelings die specifiek zijn geformuleerd om verschillende huidproblemen aan te pakken, zoals hyperpigmentatie of een ongelijkmatige huidskleur, of voor verstopping en een vette huid, of voor zorgen rond fijne lijntjes en rimpels. We leveren zichtbare resultaten met minder ongemak en hersteltijd. We nemen onze klanten mee op een unieke peelingreis, met hoogwaardige peelingresultaten en verminderde sensaties.

Onze Peels-reeks omvat een assortiment exfoliërende zuren; melkzuur, glycolzuur, amandelzuur, gluconolacton, pyrodruivenzuur en lipohydroxyzuren. We houden de zuurconcentraties hoog en de pH van de peeling laag voor optimale penetratie en resultaten, maar met toevoeging van Time Release Technology. In elke peelingformulering hebben we arginine opgenomen - een van nature voorkomend aminozuur dat de penetratie van exfoliërende zuren op de huid vertraagt, waardoor het branderige gevoel geleidelijk wordt opgebouwd en de cliënt een prettige peelingervaring heeft. We compromitteren nooit op ervaring voor resultaten, of andersom.

12 weken → 8 klinische afspraken → 6 professionele peelings

Medik8's "12 Weken naar Wow" introduceert persoonlijke training voor de huid. Een programma van 12 weken met 6 klinische peelings die zijn afgestemd op jouw specifieke zorgen, gecombineerd met een voorgeschreven thuisregime van 'CSA'-producten. Klanten worden toegewezen aan een toegewijde Medik8-professional die hen door de behandeling begeleidt met educatieve tips, gepersonaliseerde thuiszorg en een unieke peelingervaring. Gedurende de 6 behandelingen hebben therapeuten de keuze uit 12 peelings uit ons assortiment om huidproblemen te behandelen, die kunnen worden opgebouwd in sterkte en gelaagdheid voor maximale resultaten. De laatste afspraak is de 'WOW Onthulling', waar klanten hun huidresultaten kunnen meten door foto's te vergelijken die tijdens hun eerste consultatie zijn genomen.

Wil je graag in aanmerking komen voor een professionele peeling? Raadpleeg dan een beautysalon bij jou in de buurt. Vind hier een salon bij jou in de buurt die is aangesloten bij Medik8. 

Het verschil van de zuren van Medik8

Bij Medik8 kun je erop vertrouwen dat we elke stap nemen om onnodig ongemak met exfoliërende zuren te vermijden. Bij het ontwikkelen van onze exfoliërende zuurproducten in ons eigen laboratorium houden we rekening met veel factoren: zorgvuldige selectie van welke exfoliërende zuren we willen gebruiken op basis van uitgebreid onderzoek, het testen van verschillende inclusieniveaus (%) en experimenteren met verschillende manieren om het zuur aan de huid af te geven (zie Time Release Technology in Sleep Glycolic). We zorgen er ook voor dat onze 'gebruiksaanwijzingen' kristalhelder zijn en combineren deze geweldige ingrediënten met hydraterende en voedende actieve stoffen om uitdroging of schilfering tegen te gaan. We geloven dat wanneer het gebruik van exfoliërende zuren op de juiste manier gebeurt, ze comfortabel zijn voor de huid en een gezonde huidbarrière kunnen bevorderen, wat resulteert in een gladde, stralende en veerkrachtige huid.

Zuren advies:

Categorie

Frequentie

Medik8

Waarom

Exfoliërend zuur

Voordelen

Dagelijkse afschilfering

Dagelijks

Press & Glow

Zacht, exfolieert alleen het huidoppervlak

PHA's (Gluconolacton)

Bevordert elke dag een gladde, zichtbaar stralende, gehydrateerde huid zonder ongemak.

Thuisbehandelingen

Af en toe 2-3 keer per week

Sleep Glycolic

Behandeling met hoge concentratie Ideaal om thuis op te waarderen

AHA's Glycolzuur

Zichtbare verhelderende, gladmakende en ontlastende resultaten

 

 

Professionele peelings

Onregelmatig

Medik8 Signature Peels (helderheid, terugspoelen, gelijkmatig)

Alleen in de kliniek, kan krachtige behandelingen leveren om hardnekkige problemen aan te pakken

AHA/BHA/PHA

Ongelooflijke verhelderende, anti-verouderings- en huidverzachtende voordelen Resultaten die u in de kliniek kunt personaliseren

 

Top tips om je huidbarrière gezond te houden bij het gebruik van exfoliërende zuren:

1. Controleer altijd de gebruiksaanwijzing van het product en volg deze op; en geef je huid af en toe een pauze met een hydraterende behandeling om de huidbarrière te versterken. (Zie Ultimate Recovery Bio-Cellulose Masker of Ultimate Recovery)

2. Gebruik een moisturizer! Gebruik na elke toepassing van zuur een moisturizer om de huid comfortabel te houden en de huidbarrière sterk te houden.

3. Zonnebrandcrème (SPF) is een must in elke huidverzorgingsroutine (zie onze CSA-strategie). Het is vooral belangrijk als je zuren gebruikt, omdat sommige zuren de huid gevoeliger kunnen maken voor schade door de zon.

Bekijk hier onze zuren familie in de winkel.

Veelgestelde vragen

Onderstaand geven we antwoord op de meest voorkomende vragen met betrekking tot onze zuren. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice en we helpen je graag verder. 

Hoeveel leave-on zuren kan ik tegelijkertijd gebruiken?

We raden aan om één leave-on zuur (Sleep Glycolic, Press & Glow, Pore Minimising Tonic, Blemish Control Pads, Glycolic Acid Activator) te kiezen om in één routine te gebruiken - ofwel 's ochtends of 's avonds. Als je bijvoorbeeld regelmatig Press & Glow gebruikt, tweemaal per dag zoals aangegeven in onze gebruiksaanwijzing, en je wilt Sleep Glycolic gebruiken, raden we aan om Press & Glow niet te gebruiken in je avondroutine waarin je Sleep Glycolic gebruikt. Eén leave-on zuur per routine zorgt ervoor dat je je huidbarrière niet te veel belast.

Wat gebeurt er als ik zuren te veel gebruik?

Het dagelijks overmatig gebruik van AHA/BHA's met een hoge sterkte kan de huidbarrière beschadigen en leiden tot een gevoelige en droge huid. Als je een zuur wilt introduceren in je dagelijkse routine, raden we onze zuurtoner Press & Glow aan. De hydraterende eigenschappen die de huidbarrière ondersteunen, maken het perfect om de nadelen van overmatig gebruik van zuren te voorkomen.

Kan ik een scrub samen met een zuur gebruiken? Is chemische zuurexfoliatie voldoende?

Opnieuw willen we niet dat je overdrijft. Het behouden van je huidbarrière is essentieel voor de gezondheid van je huid en overmatig exfoliëren is niet goed voor de huid. Daarom zouden we altijd aanraden om op de dagen dat je een fysieke scrub wilt gebruiken, je zuur exfoliant te vervangen.

Kan ik een reiniger met zuren samen met een leave-on zuurproduct (toner, serum, masker) gebruiken?

Ja! Reinigers die worden afgespoeld, kunnen prima samen met een leave-on product worden gebruikt, omdat je geen laag op laag zuren op je huid aanbrengt. Als ze na gebruik goed worden afgespoeld, kunnen ze een uitstekende manier zijn om het gebruik van meerdere zuren in je routine op te nemen. Afspoelbare zuren kunnen de perfecte tussenstap zijn voor degenen die aarzelen om exfoliërende zuren te gaan gebruiken, zie Surface Radiance Cleanse voor een combinatie van AHA/BHA-reiniging die snel een zichtbaar gladdere, helderdere huid onthult.

Natuurlijk, als je merkt dat je huid niet goed reageert op het gebruik van meerdere zuren - onthoud je dan van het gebruik van beide! Top tip: probeer ze eerst afzonderlijk om te controleren of ze individueel geschikt zijn voor je huid voordat je ze samen gebruikt.


Oudere berichten Nieuwere berichten