Roodheid in het gezicht verminderen? Zo kom je er vanaf!✔️

Door Luuk Berendsen op

roodheid gezicht verminderen

Roodheid in het gezicht komt bij veel mensen voor en is natuurlijk ontzettend vervelend. De een heeft last van rode vlekken in het gezicht, waar de ander in een ongemakkelijke situatie al heel snel rood kleurt op de wangen. Roodheid in het gezicht komt voor in verschillende vormen en hoewel het niet altijd meteen duidelijk is waar roodheid in het gezicht vandaan komt, zijn er gelukkig wel verschillende manieren om roodheid in het gezicht te verminderen. In deze blog ontdek je wat de oorzaak is van roodheid in het gezicht en wat je kunt doen om roodheid in het gezicht te verminderen.

Wat veroorzaakt roodheid in het gezicht?

Roodheid in het gezicht ontstaat door de verwijding van kleine bloedvaten onder de huid. Dit kan worden veroorzaakt door emoties zoals woede, schaamte, opwinding, consumptie van alcohol en gekruide voeding, veranderingen van de temperatuur, huidirritatie, chronische stress, genetica, hormonale schommelingen en aandoeningen zoals rosacea. Ook speelt UV-straling een belangrijke rol, omdat door toedoen van overmatige blootstelling aan de zon, de huid steeds ongelijker wordt en er meer roodheid ontstaat. Het is daarom heel belangrijk om altijd goed met SPF te smeren.

Hoe weet ik wat mijn roodheid in het gezicht veroorzaakt?

Om te bepalen wat bij jou de oorzaak is voor de roodheid in je gezicht, zul je goed moeten observeren en elimineren. Als je gevoelig bent voor roodheid in het gezicht, kun je de volgende stappen doorlopen om de oorzaak van je roodheid te achterhalen.

1. Houd een dagboek bij: Houd bij wanneer de roodheid verschijnt en onder welke omstandigheden. Schrijf op wat je hebt gedronken, gegeten, gedaan en welke emoties je hebt ervaren. Op deze manier kun je patronen die roodheid veroorzaken identificeren.

2. Let op voeding en drank: roodheid in het gezicht kan worden veroorzaakt door bepaalde voeding of drank waar je gevoelig voor bent. Let er daarom op of de roodheid verschijnt na het nuttigen van specifieke voedingsmiddelen of dranken. Gekruide voeding, warme dranken en alcohol kunnen bijvoorbeeld allergische reacties veroorzaken.

3. Observeer je emotionele reacties: Let op of de roodheid in je gezicht verschijnt tijdens emotionele situaties waarin je bijvoorbeeld heel boos of gestrest bent.

4. Omgevingsfactoren: Let op of er bepaalde omgevingsfactoren, zoals zonlicht, droge lucht, wind of extreme temperaturen, je roodheid veroorzaken of verergeren.

5. Huidverzorgingsproducten: Check of je bepaalde huidverzorgingsproducten gebruikt die de roodheid eventueel kunnen veroorzaken of verergeren. Het is belangrijk om huidverzorgingsproducten te gebruiken die vrij zijn van schadelijke stoffen zoals parabenen en ftalaten.

6. Raadpleeg een professional: Als het niet lukt om van je roodheid af te komen, overweeg dan om de hulp in te schakelen van een dermatoloog. De deskundigheid van een dermatoloog kan helpen om de oorzaak vast te stellen, waardoor er een gerichte aanpak mogelijk is.

7. Elimineren: Op het moment dat je het vermoeden hebt dat bepaalde voedingsmiddelen of dranken je roodheid veroorzaken of verergeren, elimineer ze dan uit je dieet. Zo kun je testen of de roodheid na het elimineren afneemt of niet. Je kunt ze daarna weer geleidelijk toevoegen, om te kijken of de roodheid dan weer toeneemt.

8. Levensstijl aanpassen: Als je roodheid mogelijk wordt veroorzaakt door stress, overweeg dan ontspanningsmethodes als meditatie, yoga en ademhalingsoefeningen om stress te verminderen en daarmee ook je roodheid.


Wie is gevoelig voor roodheid in het gezicht?

Over het algemeen hebben mensen met een lichte, gevoelige of dunne huid hebben vaak meer last van roodheid in het gezicht. Een dunnere huid maakt de bloedvaten beter zichtbaar, wat voor een roodachtige uitstraling kan zorgen. Het kan ook zijn dat het genetisch bepaald is en je dus gewoon pech hebt. Ook zijn mensen met rosacea gevoeliger voor roodheid in het gezicht, omdat deze huidaandoening er nou eenmaal voor zorgt dat roodheid wordt gestimuleerd. Je kunt er dus niet altijd wat aan doen dat je last hebt van roodheid, maar toch zijn er wel dingen die je kunt doen om de roodheid in je gezicht te verminderen.

Tips om roodheid in het gezicht te verminderen

Ben je helemaal klaar met die roodheid in je gezicht? Dan snappen we heel goed! Er zijn verschillende tips die je kunt volgen om de roodheid in je gezicht te verminderen:

1. Bescherm je huid iedere dag met een SPF (zonbescherming) product. Een SPF crème beschermt je huid tegen UV-stralen, omgevingsstressoren en vervuiling, waardoor je huid minder vatbaar is voor roodheid.

2. Hydrateer je huid goed om uitdroging te voorkomen. Uitdroging van de huid kan roodheid namelijk behoorlijk verergeren. Gebruik hydraterende crèmes en serums die speciaal zijn gemaakt om roodheid te verminderen.

3. Hanteer een gezonde levensstijl. Rook niet en beperk het nuttigen van pittige voeding en alcohol, omdat deze roodheid kunnen stimuleren.

3. Vermijd overmatige hitte en kou, omdat extreme temperaturen ervoor kunnen zorgen dat de bloedvaten verwijden en roodheid ontstaat. Douche bijvoorbeeld niet te lang en te heet.

4. Verminder stress door technieken als yoga en meditatie uit te oefenen. Dit kan zorgen voor aanzienlijk minder stress, waardoor roodheid in het gezicht afneemt.

5. Vermijd agressieve huidverzorgingsproducten en kies voor een milde huidverzorging. Alle huidverzorgingsproducten van Medik8 zijn vrij van schadelijke stoffen en zijn veilig voor de huid (vegan).

6. Schakel de hulp in van een dermatoloog. Een dermatoloog kan helpen om de oorzaak van je roodheid te achterhalen en je voorzien van deskundig advies om je roodheid in het gezicht te verminderen.


Roodheid gezicht verminderen met Medik8

Bij Medik8 hebben we verschillende huidverzorgingsproducten die kunnen helpen om roodheid in het gezicht te verminderen. Al deze huidverzorgingsproducten zijn getest door echte huidexperts en leveren bewezen resultaten onderbouwd door de wetenschap. De producten zijn vegan, dierproefvrij en vrij van schadelijke stoffen als parabenen, waardoor ze veilig zijn voor je huid en de roodheid snel wordt gekalmeerd. In onze hele anti roodheid collectie vind je crèmes, serums, toners, gezichtsmaskers en reinigers die roodheid in het gezicht verminderen en je huid weer laten stralen.

Roodheid gezicht verminderen met hydraterende crèmes

Als je last hebt van roodheid in het gezicht, is het belangrijk om je huid van binnen en buiten goed te hydrateren. Drink elke dag voldoende water en gebruik een hydraterende crème om de vochtbalans van je huid gezond te houden, zodat roodheid wordt voorkomen of verminderd. Bij Medik8 hebben we 2 hydraterende crèmes die intens hydrateren en speciaal zijn ontworpen om roodheid in het gezicht te verminderen.

Ultimate Recovery – Anti roodheid crème

Met de anti roodheid crème Ultimate Recovery ervaar je een intensieve hydratatie, geruststelling en een beschermende barrière tegen dagelijkse irritatie van de huid. De rijke formule dringt diep door in de huid, waar het intensief hydrateert en de huid voedt. Het helpt de huid te herstellen, verzachten en versnelt het herstelproces van de beschadigde huid.

roodheid gezicht verminderen

Calmwise Colour Correct – De beste anti roodheid crème

Calmwise Colour Correct is de krachtigste anti roodheid crème en een echte doorbraak in de huidverzorging. Deze luxe formule vermindert roodheid in het gezicht en stimuleert een egale teint voor een stralende en kalme huid. Dankzij de kalmerende extracten en antioxidanten versterkt het ook nog eens de huidbarrière. De huidcrème kalmeert binnen enkele seconden na het aanbrengen en trekt snel in om de huid glad en soepel te maken.

roodheid gezicht verminderen

Roodheid gezicht verminderen met een serum

Heb je last van roodheid in het gezicht, maar gebruik je liever een serum in plaats van een crème? Dat kan natuurlijk ook! Een serum heeft tenslotte als doel om specifieke huidproblemen als roodheid aan te pakken. Een serum is een perfect aanvulling op je dagelijkse huidverzorgingsroutine kan huidproblemen verminderen, voorkomen of genezen.

Calmwise Serum – Anti roodheid serum

Ontdek de rustgevende potentie van ons unieke serum, samengesteld met een blend van zeven ingrediënten. Dit serum werkt doortastend om roodheid te verminderen en de gevoelige huid te verlichten. Met Calmwise Serum versterk je de huidbarrière en ervaar je een huid die in balans is en zich comfortabel voelt.

Door de natuurlijke barrièrefunctie van de huid te verbeteren, helpt dit voedende serum alle soorten roodheid te bestrijden, waaronder blozen, veroorzaakt door omgevingsstress, irriterende stoffen en droogheid.

roodheid gezicht verminderen


Oudere berichten Nieuwere berichten