Een anti-ageing merk dat denkt als een natuurlijk merk

Duurzame behandelingen

Bij Medik8 maken we enorme stappen om onze duurzaamheid op alle mogelijke manieren te verbeteren. Ons uiteindelijke doel? Het meest duurzame, door professionals geleide huidverbeteringsmerk ter wereld zijn. Om dit lange-termijndoel te bereiken, zijn we begonnen bij onze wortels: ons professionele assortiment en de therapeuten die onze behandelingen elke dag over de hele wereld uitvoeren. We hebben Post Consumer Recycled Plastic (PCR) verwerkt in onze professionele flessen, gebruiken 40% gerecycled glas, geen pure palmolie in onze producten, al onze formules zijn 100% veganistisch.

We testen nooit op dieren

Natuurlijk, ethisch, en volgens de strenge eisen van de Europese regelgeving, testen we niet op dieren. We zullen geen ander bedrijf vragen om namens ons te testen. We nemen de kwestie van het controleren van de naleving van onze leveranciers zeer serieus als een integraal onderdeel van ons productontwikkelingsproces. We kijken uit naar de dag dat dierproeven wereldwijd voor altijd verboden zijn.

Schone Oceanen

Als een merk dat geworteld is in wetenschap en natuur, houden we van en respecteren we het zeeleven. Daarom zijn we 100% microbead-vrij en dat zijn we al jaren. In plaats van plastic korrels te gebruiken die schadelijk zijn voor het zeeleven, gebruiken we alleen natuurlijke scrubmiddelen zoals jojoba-korrels die te vinden zijn in Pore Refining Scrub™.

In 2018 hebben we alle plastic inzetstukken uit onze dozen gehaald en vervangen door 100% gerecycled karton, waardoor onze dozen volledig recyclebaar zijn. Dit bespaart jaarlijks meer dan 3 ton plastic.

We werken eraan om in de nabije toekomst plastic flessen uit de oceaan te gebruiken in ons professionele assortiment.

Redden van bossen

Als het gaat om op papier gebaseerde materialen, zijn we niet alleen recyclebaar, we zijn GEMAAKT van grotendeels gerecyclede materialen. Medik8 gebruikt een FSC-gecertificeerde kaart voor al onze dozen, wat betekent dat het afkomstig is uit goed beheerde bossen of gerecyclede bronnen. U zult het FSC-symbool op al onze verpakkingen zien als een teken van toewijding aan de zaak. We proberen papierverspilling in onze dozen tot een minimum te beperken om zo milieuvriendelijk mogelijk te zijn.

Glas

We gebruiken graag glas. Al onze serumflessen zijn gemaakt van glas. Al onze pipetten zijn gemaakt van glas. Sinds 2018 bevatten Medik8 glazen flessen 40% gerecycled glas en we willen dit aantal in de nabije toekomst verhogen.

Gerecycled plastic

Omdat resultaten bij Medik8 altijd op de eerste plaats komen, is het onvermijdelijk dat sommige van onze formules een plastic verpakking nodig hebben om stabiel en actief te blijven. Maar overal waar we milieuvriendelijke verpakkingen kunnen implementeren, zullen we het proberen. Een van onze belangrijkste aandachtspunten is het vergroten van het gebruik van gerecyclede materialen. We zijn begonnen met ons professionele assortiment.

Palmolie

Palmolie is een zeer emotioneel onderwerp en een onderwerp dat ons na aan het hart ligt bij Medik8. Miljoenen hectares palmbos, hun leefgebieden en dieren in het wild zijn verwoest door onze behoefte aan dit kostbare ingrediënt dat in zoveel industrieën wordt gebruikt, waaronder huidverbetering. Bij Medik8 hebben we een enorme audit van al onze ingrediënten uitgevoerd om ervoor te zorgen dat we 100% pure palmolievrij zijn.

Slimme materialen. Minder afval - wij hebben een hekel aan afval

Iedereen heeft het over recycling. En wij ook. De beste manier om ons milieu te helpen is echter niet alleen te recyclen, maar in de eerste plaats door minder te gebruiken. Daarom denken we digitaal. Telkens wanneer we inhoud over het merk maken, denken we er echt over na of het moet worden afgedrukt of niet. We hebben er actief voor gekozen om veel informatie digitaal te bewaren om ons milieu te helpen beschermen. Zo is ons Training Manual voor therapeuten/specialisten volledig digitaal; dus geen afdrukken uit grote ordners papier die verouderd zijn zodra ze worden afgedrukt. We hebben ook een uitgebreide website boordevol nuttige informatie, zodat we voor gebruik in de kliniek net iets minder hoeven te printen. We zijn echt overal aan het bezuinigen: je zult merken dat onze dozen kleiner zijn; zelfs het karton is dunner. We hebben dozen verwijderd voor onze producten waar we ze niet nodig achtten, bijvoorbeeld veel van onze reinigers zijn opzettelijk zonder doos. In veel opzichten is recycling eigenlijk het laatste redmiddel om ons milieu te helpen. Hergebruik of volledig niet-gebruik zijn onze eerste overwegingen.

We houden van veganisten

Veganisme is de afgelopen tien jaar in een stroomversnelling geraakt. Het gaat er niet om 'trendy' te zijn, maar om het besparen van kostbare hulpbronnen en het vinden van alternatieven die de dierenwereld waarin we leven, liefhebben en respecteren. Wist je dat elk product van Medik8 nu 100% veganistisch is?

Groene chemie

Onze gebouwen draaien op 100% hernieuwbare energiebronnen. Groene chemie is de wetenschap van het maken van producten met behulp van een energie-efficiënt proces; van de inkoop van ingrediënten tot het eerste onderzoek en de uiteindelijke productie. Waar mogelijk gebruiken we koude processen tijdens de productie. Dit betekent dat veel van onze formules bij kamertemperatuur gemengd kunnen worden. Het verhitten van grote hoeveelheden product om te blenden kost veel energie, dus we proberen dit zoveel mogelijk te vermijden tijdens het blendproces.

Superieure kwaliteit

We maken alleen producten voor onszelf. Toch kunnen we u met trots vertellen dat we ISO 22716-gecertificeerd zijn voor cosmetische productie, plus ISO 9001:2015 kwaliteitsbeheersystemen, wat onze toewijding aan uitstekende klantenservice omvat.

Dit is volledig vrijwillig en is een grote belasting van onze tijd, maar we denken dat het van vitaal belang is voor elk technologiebedrijf om regelmatig externe audits te laten uitvoeren om de kwaliteit en precisie hoog te houden.

Onze Waarden

Waaruit bestaat Medik8

Met jarenlange formuleringservaring weten we precies wat er in...

Toegewijd aan kwaliteit

Onze formuleringen worden niet alleen gemaakt in onze eigen laboratoria in het VK...

Samenwerking in de kern

Samenwerken met anderen helpt om kennis op te bouwen. Medik8 is trots om te werken...

Wat is professionele huidverbetering?

Medik8 is een professional skincare merk....