Samenwerking in onze kern

Samenwerken met anderen helpt om kennis op te bouwen. Medik8 is er trots op samen te werken met partners over de hele wereld om de beste huidverbeteringstechnologieën te ontdekken en te beheren.

r-Retinoate

Bij de ontwikkeling van baanbrekend vitamine A-serum, r-Retinoate®, werkte Medik8 met een Koreaans superlab. Het Koreaanse lab had een nieuw hybride molecuul gemaakt dat retinol fuseerde met retinoïnezuur voor het geheel nieuwe retinyl-retinoaat-molecuul. Het onderzoek achter dit ingrediënt was zo indrukwekkend dat het meerdere prijzen heeft gewonnen, waaronder de presidentiële prijs van het Koreaanse ministerie van gezondheid. Vervolgens hebben we samengewerkt met analytische chemici in het VK om het molecuul in een stabiele formule te gieten waar klanten dol op zouden zijn. Talrijke technische uitdagingen moesten worden overwonnen om de uiteindelijke formule te creëren. Maar na 8 gecombineerde jaren van toegewijd onderzoek hebben we een wereldwijd bekroond serum geproduceerd dat ongeëvenaard blijft in de anti-ageing markt.

Crystal Retinal

Om de stabiliteit van onze nieuwste doorbraak in vitamine A, Crystal Retinal 6 & 10™ te beoordelen, werkte Medik8 samen met de School of Life Sciences aan de Universiteit van Hertfordshire, een toonaangevend centrum voor actueel onderzoek naar medicijnafgifte.

Het werkzame bestanddeel retinaldehyde is notoir moeilijk te stabiliseren. Na verschillende inkapselingssystemen voor retinaldehyde te hebben onderzocht, hebben we een geniaal systeem van een Amerikaans superlab geselecteerd en vervolgens de kennis en faciliteiten van de universiteit gebruikt om de effectiviteit van deze stabilisatiesystemen in de loop van de tijd te testen, inclusief een extra stabilisatiecomplex waarvoor patent is aangevraagd. Het resultaat was een superstabiele formule waarvan we zeker weten dat deze zelfs een jaar na opening uitzonderlijke resultaten zal opleveren.

Meer over onze waarden

Waaruit bestaat Medik8?

Met jarenlange formuleringservaring weten we precies wat er in...

Toegewijd aan kwaliteit

Onze formules zijn niet alleen gemaakt in onze eigen laboratoria in het Verenigd Koninkrijk...

Wat is Professional Skincare?

Medik8 is een professional huidverbeteringsmerk....