Retinol, Retinal & Vitamine A: Het stappenplan & verschil✔️

Door Luuk Berendsen op

Retinol Retinal Vitamine A

Stel je voor dat je huid er langer jong en fris uit kan zien. Dat is precies wat vitamine A voor je huid kan doen. Het is een krachtige bondgenoot in de strijd tegen huidveroudering, met een schat aan voordelen die je huid glanzend en jeugdig houden.

Vitamine A heeft zich keer op keer bewezen in klinische studies, en niets evenaart de effectiviteit ervan. Maar wist je dat er verschillende vormen van vitamine A zijn die je huid kunnen helpen?

Retinol en Retinaldehyde: Twee krachtige vormen van vitamine A

Retinol is een van de meest bekende vormen van vitamine A. Het is een beproefde en populaire keuze in huidverzorging, geliefd om zijn vermogen om de huid er jonger uit te laten zien.

Daarnaast is er ook retinal, een nieuwe generatie vitamine A. Het biedt dezelfde voordelen als retinol, maar met een extra krachtige punch.

Vitamine A: essentieel voor een gezonde huid

De voordelen van vitamine A voor de huid zijn talrijk. Het helpt niet alleen om je huid er jonger uit te laten zien, maar het speelt ook een cruciale rol in het behoud van een gezonde huid. Het is dus geen wonder dat vitamine A zo'n belangrijke rol speelt in onze huidverzorgingsroutines.

Hoe weet je wanneer je klaar bent voor vitamine A?

Elke huid is uniek en heeft zijn eigen specifieke behoeften. Onze vitamine A 'ladders' zijn ontworpen om je te helpen bepalen wanneer je huid klaar is voor de voordelen van vitamine A. Zo kan je de kracht van vitamine A optimaal benutten en je huid er langer jong laten uitzien.

Vitamine A experts

Vitamine A is een ware superheld als het aankomt op huidverzorging. Het is een essentieel ingrediënt in je dagelijkse routine om je huid er jeugdig en stralend uit te laten zien. Maar wat doet Vitamine A precies voor je huid?

De wonderen van Vitamine A

Het geeft je huid een boost door de aanmaak van collageen en elastine te stimuleren. Dit zorgt voor een vollere, jeugdige uitstraling.

Het vernieuwt je huidcellen sneller, wat resulteert in een gladdere huidstructuur.
Het egaliseert je huidskleur door de productie van melanine te verminderen.
Het helpt bij het minimaliseren van onzuiverheden door de talgproductie te verminderen.
En ondanks wat je misschien denkt, helpt het ook bij het herstel van UV-schade aan je huid.

De wetenschap achter Vitamine A

'Retinoïden' is de wetenschappelijke term voor alle vitamine A-moleculen en hun afgeleide vormen. Dit omvat retinol en retinal, of afgeleiden zoals retinylpalmitaat. Bij Medik8 hebben we een breed scala aan vitamine A-producten voor elk huidtype en elke behoefte. We zijn een merk dat zich baseert op wetenschappelijk onderzoek, en daarom richten we ons op de vormen van vitamine A die klinisch bewezen geweldige resultaten leveren. Dit zijn retinol, retinaldehyde en retinylretinoaat.

We begrijpen dat de wereld van huidverzorging soms overweldigend kan zijn. Daarom staan we altijd klaar om je te helpen bij het vinden van de juiste producten voor jouw unieke huid. Laten we samenwerken om jouw huid de zorg te geven die het verdient. Kom je ergens niet uit? Neem dan gerust contact met ons op en één van onze huidexperts helpt je graag verder!

Het vitaminepad

Om echt effectief te zijn, moet vitamine A een transformatie ondergaan. Het begint zijn reis als vitamine A en moet zijn weg vinden naar een biologisch actieve vorm, die we retinoïnezuur noemen. Dit is de vorm die je huid echt kan gebruiken. Dus ongeacht de vorm van vitamine A die je op je huid aanbrengt, het moet eerst retinoïnezuur worden voordat je de voordelen ervan kunt ervaren.

De reis van vitamine A naar retinoïnezuur

Er zijn vier stappen in de transformatie van vitamine A naar retinoïnezuur. Het begint allemaal met retinylesters. Dit is de minst krachtige vorm van vitamine A en daarom gebruiken we deze niet bij Medik8. De volgende stap is retinol, gevolgd door retinaldehyde. De laatste en meest krachtige vorm is retinoïnezuur.

Om het simpel te houden: retinol moet twee stappen ondergaan om retinoïnezuur te worden. Retinaldehyde daarentegen hoeft slechts één stap te maken. Dus hoe minder stappen er nodig zijn, hoe meer voordelen de vitamine A aan je huid kan geven. Het is eigenlijk heel eenvoudig.

De twee favorieten van Medik8

Nu je weet hoe vitamine A werkt en hoe het je huid kan helpen, vertellen we je graag meer over de twee meest populaire vormen die we bij Medik8 gebruiken. Ze lijken misschien erg op elkaar, maar ze zijn eigenlijk heel verschillend.

Ontdek de Slimme Retinol Ladder

De Slimme Retinol Ladder is een methode om je huid aan vitamine A te laten wennen. Je begint met medium sterktes, zoals onze Slimme Retinol 3TR™ (0.3%), om irritatie en roodheid te beperken.

retinol

Wat is het?

De Slimme Retinol Ladder is een gids voor je huid. Het helpt je om nieuwe percentages vitamine A langzaam te introduceren om irritatie te verminderen. Het begeleidt je naar een stralende, gezonde huid.

Hoe werkt het?

Begin met een medium sterkte, zoals onze slimme Retinol 3TR™ (0.3%). Naarmate je huid gewend raakt aan de vitamine A, introduceer je hogere percentages. Het is alsof je je huid traint om sterker en veerkrachtiger te worden.

Waarom proberen?

Vitamine A kan fijne lijntjes en rimpels verminderen, de huidtextuur verbeteren en je teint egaliseren. De Slimme Retinol ladder helpt je om vitamine A veilig en effectief te introduceren.

Met zorg voor je huid: retinol en retinal

Een geleidelijke aanpak is het geheim om je huid niet te overbelasten en gevoeligheid te minimaliseren. Begin de eerste 2 weken met twee keer per week, daarna elke andere avond voor de volgende 2 weken, en uiteindelijk elke avond. En een kleine herinnering: vergeet niet de volgende ochtend je zonnebrandcrème op te doen als je vitamine A gebruikt. Samen houden ze je huid gezond en stralend.

Retinol Retinal Routine

Crystal Retinal Ladder

Medik8 heeft voor jou een speciaal assortiment met vier verschillende sterktes van retinaldehyde. Van de subtiele 0.01% in onze Crystal Retinal 1™ tot de krachtige 0.03% in Crystal Retinal 3™ en nog hoger in Crystal Retinal 6™ en 10. Speciaal voor jou, met een gevoelige huid, hebben we een lagere sterkte om rustig te starten.

De meeste vitamine A-gebruikers beginnen hun reis met Crystal Retinal 3 en klimmen geleidelijk omhoog als ze klaar zijn voor een krachtigere aanpak. Net zoals bij onze geliefde Intelligent Retinol, raden we je aan om het gebruik van Crystal Retinal rustig op te bouwen. Start met twee keer per week gedurende de eerste 2 weken, daarna elke andere nacht gedurende de volgende 2 weken, en uiteindelijk elke nacht.

retinal

Wanneer klim ik in de ladder? (Retinol & Retinal)

Maak eerst je huidige serum op voordat je een stapje hoger gaat. Het is een goed idee om dit elke avond te doen, zodat je huid er comfortabel aan kan wennen zonder irritaties. Dit proces duurt meestal zo'n 6 tot 8 weken.

Ben je al helemaal tevreden met je huidige Medik8 vitamine A? Geweldig! Voel je vrij om op dit niveau te blijven als dat voor jou het beste werkt. Wil je snellere, krachtigere resultaten? Overweeg dan om naar een hogere sterkte te gaan. Maar vergeet niet, het is geen wedstrijd! Jouw huid is uniek en het is belangrijk om te ontdekken wat het beste voor jou werkt. Waar gaat jouw voorkeur naar uit - team retinol of team retinal?


Oudere berichten Nieuwere berichten