Welk serum past bij mij? Het beste serum voor je gezicht✔️

Door Luuk Berendsen op

beste-serum-gezicht

Inhoudsopgaven

1. Wat is een gezichtsserum?
2. Wat doet een serum voor je gezicht?
3. Waarom een serum voor het gezicht gebruiken?
4. De voordelen van een gezichtsserum
5. Hoe en wanneer gebruik je een serum?
6. Wat is het beste serum voor je gezicht?
7. Gezichtsserum kopen

Een serum kan bijdragen aan een stralende en gezonde huid. Het is daarom belangrijk dat je voor een serum kiest die goed bij je past. Er zijn echter ontzettend veel verschillende serums, waardoor het lastig is om te bepalen wat nou het beste serum is voor je huid. Elke huid is namelijk anders en heeft z’n eigen wensen en behoeften, waardoor het heel persoonlijk is wat voor jou het beste serum is. In deze blog ontdek je wat het beste serum is voor jouw specifieke huidtype!

Wat is een gezichtsserum?

Een gezichtsserum is een huidverzorgingsproduct met een dunne, krachtige formule. Het bevat hoge concentraties actieve ingrediënten zoals vitamines en antioxidanten. Het wordt gebruikt vóór moisturizer om specifieke huidproblemen aan te pakken, zoals veroudering, hydratatie, pigmentatie, acne of gevoeligheid. Het dringt diep door in de huid voor gerichte resultaten.

Wat doet een serum voor je gezicht?

Een gezichtsserum kan verschillende effecten hebben, afhankelijk van de actieve ingrediënten in de formule. Over het algemeen dringt het dieper door in de huid dan andere huidverzorgingsproducten vanwege de lichte textuur. Dit kan helpen bij het verminderen van tekenen van veroudering, verbeteren van hydratatie, verminderen van pigmentatieproblemen, kalmeren van gevoeligheid en bestrijden van acne. Het doel is om specifieke huidproblemen aan te pakken en de algehele huidconditie te verbeteren.

Waarom een serum voor het gezicht gebruiken?

Een serum voor het gezicht is een waardevolle toevoeging aan je dagelijkse huidverzorgingsroutine vanwege zijn geconcentreerde formule. Het dringt dieper door in de huid, levert gerichte resultaten voor specifieke huidproblemen en vult andere producten aan, zoals moisturizers. Dit helpt om je huid gezonder en stralender te maken.

De voordelen van een gezichtsserum

Een gezichtsserum biedt ontzettend veel voordelen voor je huid en kan een enorm verschil maken. Een serum biedt de onderstaande voornaamste voordelen:

Gerichte aanpak: Serums zijn geformuleerd om specifieke huidproblemen aan te pakken, zoals veroudering, pigmentatie, hydratatie en gevoeligheid. De actieve ingrediënten richten zich op deze problemen voor effectieve resultaten.

Diepere absorptie: Door hun lichte textuur kunnen serums dieper in de huid doordringen, waardoor de actieve ingrediënten beter worden opgenomen en hun werkzaamheid wordt gemaximaliseerd.

Intensieve hydratatie: Sommige serums bevatten krachtige hydraterende stoffen zoals hyaluronzuur, die de huid diep hydrateren en een jeugdige uitstraling bevorderen.

Verminderde tekenen van veroudering: Antioxidanten in serums kunnen vrije radicalen bestrijden, collageenproductie stimuleren en fijne lijntjes en rimpels verminderen.

Egalere teint: Serums met ingrediënten zoals vitamine C kunnen helpen bij het verminderen van pigmentatieproblemen, waardoor de huid er helderder en egaler uitziet.

Acnebestrijding: Bepaalde serums bevatten zuren zoals salicylzuur, die helpen bij het exfoliëren van dode huidcellen en het verminderen van acne.

Versterking van andere producten: Serums kunnen worden gebruikt vóór moisturizers en andere huidverzorgingsproducten om hun effectiviteit te vergroten.

Gepersonaliseerde huidverzorging: Met verschillende soorten serums kun je een routine op maat maken die past bij jouw huidtype en -behoeften.

Hoe en wanneer gebruik je een serum?

Een serum gebruik je meestal na het reinigen van je gezicht en vóór het aanbrengen van moisturizer. Neem een kleine hoeveelheid op je vingertoppen en breng het zachtjes aan op je gezicht en hals. Klop het serum voorzichtig in je huid en laat het enkele minuten intrekken voordat je andere producten aanbrengt. Gebruik het dagelijks of volgens de aanbevelingen op het product. In de ochtendroutine, breng na het serum een breedspectrum zonnebrandcrème aan om je huid te beschermen.

Wat is het beste serum voor je gezicht?

Wat voor jou het beste serum is, hangt af van je huidtype. Wat zijn de behoeften van je huid en welke huidproblemen wil je aanpakken? Mocht je je huid gewoon gezond willen houden en huidproblemen juist willen voorkomen, kies dan in ieder geval voor een hydraterende serum. Bij Medik8 hebben we voor ieder huidtype- en probleem een passend serum.

Beste serum droge huid

Heb je last van een droge huid? Dan droom je waarschijnlijk weg met de Hydra8 B5 en Hydra8 B5 Intense. Deze hydraterende serums zijn geschikt voor alle huidtypen en speciaal ontwikkeld om een droge en vochtarme huid tegen te gaan. Deze serums zorgen voor een intense hydratatie van de huid en herstellen de vochtbalans, waardoor je huid ook gehydrateerd blijft. De serums zijn op waterbasis, waardoor ze niet vettig zijn en prettig aanvoelen voor de huid. Als je last hebt van een droge huid, kan de Hydra8 B5 voldoende zijn. Als je last heb van een hele of extreem droge huid, heeft deze wellicht een nóg intensere hydratatie nodig en adviseren we de Hydra8 B5 Intense.


Beste serum gevoelige huid

Heb je een gevoelige huid? Dan is het Calmwise serum een droom die uitkomt! Dit serum werkt heerlijk verzachtend voor de huid en kalmeert de huid. Ook het Hydra8 B5 serum is uitermate geschikt voor mensen met een gevoelige huid.


Beste serum voor grove poriën

Er is eigenlijk geen specifiek serum tegen grove poriën. Als je hier last van hebt, adviseren we onze Pore Minimising Tonic. Deze verfrissende tonic voor het gezicht is dankzij natuurlijke ingrediënten als rode klaver en amandelzuur dé sleutel tot het minimaliseren van poriën en het bereiken van een onberispelijke huid. Het verbetert de huidtextuur- en kleur met een egale en stralende huidteint als resultaat.


Beste serum pigmentvlekken

Ben je op zoek naar een serum tegen pigmentatie? We got you! Onze Oxy-R Peptides en C-Tetra Luxe zijn geschikt voor pigment, hyperpigmentatie, inflammantoir hyperpigmentatie, donkere verkleuringen én vlekken. Oxy-R Peptides is een onderdrukker, waar C-Tetra Luxe heel verhelderend werkt. Ze zijn goed te combineren, omdat ze elkaar versterken! Mocht je willen combineren, begin dan met de Oxy-R Peptides, omdat deze op waterbasis is. De C-Tetra luxe kan daar overheen worden aangebracht, omdat deze op olie basis is.

Beste serum vette huid

Onze Clarity Pepitdes voelt heerlijk aan voor vette huiden. Dit serum bevat namelijk niacinamiden, één van de beste wondgenezers en ontstekingsremmers. Het werk licht exfolierend en geeft een verhelderend effect. Het wordt direct opgenomen door je huid en helpt een stralende huidteint te creëren met als resultaat een zichtbaar geperfectioneerde en egale huid wanneer je die het meest nodig hebt.

Beste serum oude huid

Er zijn verschillende serums die geschikt zijn voor een oude huid. C-Tetra Luxe, C-Tetra Ferulic, Crystal Retinal en Liquid Peptides zijn allemaal geschikt voor mensen met een oude huid en hebben een anti-aging werking.

Vitamine C stimuleert de aanmaak van collageen en elastine en is één van de krachtigste antioxidanten die je beschermt tegen veroudering, rimpels en lijntjes. C-Tetra Luxe bevat 14% vitamine C en Super C Ferulic bevat 30% vitamine C. C-Tetra Luxe is geschikt voor mensen die nieuw zijn met vitamine C en Super C Ferulic alleen voor mensen met een sterke huid en hardnekkige rimpels en pigmentatie en absoluut niet voor beginners.

Crystal Retinal is het vitamine A serum voor iedereen. Dit serum voorkomt pigmentatie, werkt verhelderend, stimuleert celvernieuwing, stimuleert fibroblasten com collageen en elastine aan te aken, maakt de huid voller, sterker & egaler.

Liquid Peptides is onze botox in een potje. Dit serum richt zich op de mimische rimpeltjes en is een sterke anti-aging serum. Het serum is op waterbasis en daardoor gemakkelijk te combineren met vitamine A en C.

Beste serum tegen roodheid

Het beste serum tegen roodheid in het gezicht is absoluut het Calmwise Serum. Dit serum verlicht roodheid intensief en verzacht de gevoelige huid. Het versterkt de huidbarrière resulterende in een evenwichtige en comfortabele huid. Door de natuurlijke barrièrefunctie van de huid te verbeteren, helpt dit voedende, met salie doordrenkte serum alle soorten roodheid te bestrijden, waaronder blozen, veroorzaakt door omgevingsstress, irriterende stoffen en droogheid.

Beste serum tegen acne

Soms staat het leven een perfecte huid in de weg. Dit is waar het peptide serum Clarity Peptides te hulp schiet. Dit serum kalmeert de huid en zorgt ervoor dat acne rustiger wordt en heeft daarmee en verhelderend effect. Het wordt onmiddellijk opgenomen en helpt een stralende huidteint te creëren. Ook gedijen acne huiden vaak goed op de Hydra8 b5 & Hydra8 b5 Intense, omdat deze serums intensief hydrateren en geschikt zijn voor de meest gevoelige huiden.


Beste serum voor fijne lijntjes

Als je fijne lijntjes wil verminderen, kun je het beste kiezen voor een vitamine C serum! De C-Tetra minimaliseert het verschijnen van fijne lijntjes en rimpels in de loop van de tijd, terwijl het helpt om de huidteint zichtbaar in balans te brengen en te verhelderen. Het C-Tetra Luxe gezichtsserum schenkt de huid ongelooflijke antioxiderende ingrediënten voor zichtbare huidverjongende resultaten. Na verloop van tijd worden fijne lijntjes en rimpels verzacht.

Beste serum tegen littekens

Littekens zijn eerlijk gezegd niet op te lossen met een serum. Als je littekens wil verwijderen, heb je een peel behandeling nodig. Peelings zijn ontworpen om hardnekkige problemen op te lossen en geven snelle en zichtbare resultaten. Een peeling is een cocktail van verschillende zuren die de huid inreizen en de onderste laag bereiken en zorgen voor exfoliatie. Dode huidcellen worden zo opgeruimd, waardoor er een jonge en gezonde huid naar voren komt! Raadpleeg een beautysalon bij jou in de buurt voor een peel behandeling. Hier vind je salons die zijn aangesloten bij Medik8 en eventueel een peel behandeling aanbieden. 

Beste anti-aging serums

Ben je specifiek op zoek naar een vitamine A serum? Dat snappen we heel goed, want vitamine A is gewoonweg het beste ingrediënt tegen huidveroudering! Onze klassieke Retinol 3TR bijvoorbeeld, helpt fijne lijntjes en rimpels te verbannen. Het meest effectieve anti-aging serum is Crystal Retinal dat tot wel 11 x sneller werkt dan Retinol. 

Gezichtsserum kopen

Heb je een gezichtsserum gevonden die past bij jouw huid? Als je een serum bestelt bij Medik8, geniet je de volgende werkdag al van een stralende huid. Bekijk hier ons volledige assortiment serums. Heb je een vraag over één van onze gezichtsserums? Neem dan gerust contact met ons op en laat je bijstaan door een van onze huidexperts.


Oudere berichten Nieuwere berichten