Wat is PHA en wat doet het? Dit is de beste PHA voor je huid✔️

Door Luuk Berendsen op

Wat is PHA en wat doet het? Dit is de beste PHA voor je huid✔️ - Medik8 NL

PHA is een nieuw soort exfoliërend zuur dat klaarstaat om de spotlights van de huidverzorging te stelen. De ultra-effectieve kracht van alfahydroxyzuren (AHA's) en bètahydroxyzuren (BHA's) kan net iets te agressief zijn voor de gevoelige huid. Daarom is PHA het perfecte alternatief! Goed nieuws voor mensen met een droge en gevoelige huid. Voor hen die AHA niet goed kunnen verdragen maar wel graag een exfoliërend product willen toevoegen aan hun huidverzorgingsroutine, is PHA de perfecte oplossing. In deze blog ontdek je wat PHA is, wat het doet voor je huid, hoe je het gebruikt en wat het beste PHA product is.

Wat is PHA?

PHA is vergelijkbaar met AHA en BHA omdat het een zuur is dat je op je huid kunt gebruiken om dode huidcellen voorzichtig te verwijderen. Hoewel het in dezelfde categorie valt als AHA, heeft PHA een grotere molecuulstructuur, waardoor het vriendelijker is voor je huid. In plaats van diep in je huid te dringen, werkt PHA vooral aan het oppervlak. Hierdoor veroorzaakt het minder irritatie en is het zachter voor je huid dan AHA, terwijl het vergelijkbare voordelen oplevert.

PHA wordt vaak toegevoegd aan huidverzorgingsproducten vanwege de exfoliërende eigenschappen. Het helpt je huid er gladder en gezonder uit te laten zien en verbetert de beschermende barrière van je huid. Als je PHA op de ingrediëntenlijst ziet staan, kun je het herkennen aan namen zoals lactobionzuur en gluconolacton.

PHA vs AHA vs BHA

Laten we kennis maken met de drie soorten exfoliërende zuren: AHA’s, BHA’s en PHA’s. Ze hebben elk hun eigen manier van werken op de huid en leveren iets andere resultaten op.

AHAs, wat staat voor Alpha Hydroxy Acids, zijn meestal oplosbaar in water en ze richten zich op het exfoliëren van de bovenste huidlagen. Voorbeelden hiervan zijn glycolzuur, melkzuur en amandelzuur. Bijvoorbeeld, onze Sleep Glycolic bevat 10% glycolzuur voor thuisgebruik, en onze Pore Minimising Tonic combineert melkzuur en amandelzuur.

BHAs, wat staat voor Beta Hydroxy Acids, zijn oplosbaar in vet en kunnen diep in de poriën doordringen om verstoppingen te verwijderen en puistjes te voorkomen. Salicylzuur is een voorbeeld van een BHA, dat je kunt vinden in onze Blemish Control Pads en Blemish SOS met een maximale sterkte van 2%.

PHA’s, wat staat voor Polyhydroxy Acids, zijn oplosbaar in water en hebben grotere moleculen, waardoor ze vooral op het bovenste huidoppervlak werken. Een voorbeeld hiervan is gluconolacton, te vinden in onze dagelijkse toner genaamd Press & Glow, die tweemaal daags gebruikt kan worden.

De voordelen van PHA

PHA’s, of polyhydroxyzuren, bieden verschillende voordelen voor de huid vanwege hun milde exfoliërende eigenschappen en hydraterende capaciteit. Hieronder benoemen we de voornaamste algemene voordelen van PHA voor je huid. 

1. Zachte Exfoliatie: PHA’s exfoliëren de huid voorzichtig door dode huidcellen te verwijderen en de celvernieuwing te stimuleren. Dit helpt bij het verbeteren van de huidtextuur en het onthullen van een gladdere, stralendere teint, zonder overmatige irritatie of roodheid die soms geassocieerd wordt met krachtigere zuren.

2. Hydratatie: PHA heeft hydraterende eigenschappen en trekken vocht aan. Dit betekent dat ze de huid helpen om vocht vast te houden, wat essentieel is voor een gezonde en gehydrateerde huid.

3. Verminderen van gevoeligheid: Omdat PHA minder intens is dan sommige andere zuren, zijn ze vaak geschikt voor mensen met een gevoelige huid. Ze veroorzaken minder irritatie en roodheid, waardoor ze ideaal zijn voor mensen die gevoelig zijn voor traditionele AHA's.

4. Verbetering van de huidbarrière: PHA kan helpen bij het versterken van de huidbarrière, wat de beschermende laag van de huid is. Een gezonde huidbarrière is essentieel om vochtverlies te voorkomen en schadelijke stoffen buiten te houden.

5. Verheldering van de huid: PHA kan helpen bij het verminderen van hyperpigmentatie, ouderdomsvlekken en oneffenheden in de huid, waardoor de teint egaler wordt.

6. Geschikt voor verschillende huidtypen: Vanwege hun zachtheid zijn PHA’s geschikt voor verschillende huidtypen, inclusief de gevoelige en droge huid.

Het gebruik van PHA-producten kan de algehele gezondheid en uitstraling van de huid verbeteren, maar het is belangrijk om altijd de instructies van het product te volgen en een patchtest uit te voeren, vooral als je een gevoelige huid hebt, om mogelijke allergische reacties of irritatie te voorkomen.


Waarom PHA gebruiken?

Zelfs als u geen gevoelige huid heeft, kan het elke dag gebruiken van AHA's en BHA's uw huid overgevoelig maken, omdat de huidbarrière het exfoliatieniveau niet kan bijhouden en als gevolg daarvan in gevaar kan komen. Dit is vooral belangrijk voor degenen onder u die ook regelmatig vitamine A gebruiken, omdat het de celvernieuwing verhoogt voor een gladder huidoppervlak, waardoor het natuurlijke exfoliatieproces wordt versneld.

PHA's daarentegen zijn een nieuwe generatie exfoliërende zuren; super hydraterend (zie de hoeveelheid OH-groepen in het diagram hierboven vergeleken met AHA's en BHA's) en zacht voor de huid, ze zijn ideaal voor iedereen, vooral voor een gevoeliger huidtype. Ze bestaan ​​uit grotere moleculen en kunnen niet zo ver in de huid doordringen als AHA's en BHA's. In plaats daarvan zetten ze hun krachten in op het exfoliëren van het huidoppervlak. Dit zorgt ervoor dat de huidbarrière niet regelmatig wordt verstoord.


Hoe PHA gebruiken?

Vanwege de zachte aard van PHA, is het veilig om dit ingrediënt dagelijks te gebruiken, zowel 's ochtends als 's avonds, nadat je je gezicht hebt gereinigd. Het is echter geen goed idee om een product met PHA tegelijkertijd te gebruiken met een ander exfoliërend ingrediënt, omdat dit kan leiden tot overmatige exfoliatie en schade aan de beschermende huidbarrière. Het is belangrijk om overdag altijd een zonnebrandcrème te dragen en 's avonds een hydraterende crème te gebruiken.

Het is ook verstandig om je huid te laten wennen aan een nieuw ingrediënt. In het begin kun je bijvoorbeeld 2-3 keer per week een product met PHA gebruiken om te zien hoe je huid erop reageert. Als dit goed gaat, kun je geleidelijk de frequentie verhogen tot maximaal twee keer per dag, afhankelijk van je behoeften.

Het beste PHA-product

Bij Medik8 hebben we ons onderzoek naar PHA’s naar een hoger niveau getild met onze nieuwe innovatie: Press & Glow.

PHA

Waarom PHA Press & Glow?

De Press & Glow is het beste PHA-product vanwege de combinatie van verschillende unieke ingrediënten en effectieve werking. De Press & Glow levert snelle en zichtbare resultaten, onderbouwd door de wetenschap.

Gluconolactone

Press & Glow maakt echt gebruik van de kracht van 5,5% PHA-gluconolacton. Omringd door 'watermagneten' is dit molecuul superhydraterend en helpt het de huid te troosten - en dat is precies wat het nodig heeft tijdens het exfoliatieproces. Nu worden, op ware Medik8-wijze, de zachte krachten van gluconolacton naar een hoger niveau getild met Press & Glow.

Extract van cactusvijg

Doordrenkt met het natuurlijke enzymactivator cactusvijgextract kan Press & Glow helpen een jeugdiger celvernieuwingsproces op gang te brengen, omdat het de activiteit van natuurlijke exfoliatie-enzymen helpt stimuleren. Dit werkt perfect in combinatie met vitamine A: vitamine A stimuleert de celregeneratie van de onderste lagen van de huid, terwijl de enzymen helpen de natuurlijke exfoliatie in de bovenste lagen te herstellen. De exfoliatie wordt in elke laag van de huid gereguleerd.

Beste PHA

Aloë Vera

Press & Glow maakt ook gebruik van het kalmerende gevoel van aloë vera, een ingrediënt dat ideaal is om huidirritatie te verminderen en de vochtretentie-eigenschappen van de huid te verbeteren. Het is ook perfect voor het verminderen van eventuele droogheid die gepaard gaat met het gebruik van plaatselijke vitamine A. Aloë vera is ook een krachtige antioxidant en kan echt helpen schade door vrije radicalen te voorkomen.

Acai-extract

Acai-extract daarentegen bezit naast vitamines hoge concentraties van veel essentiële vetzuren. De acaibes zit ook boordevol anthocyanen, waarvan bekend is dat ze de bloedcirculatie helpen stimuleren en ontstekingen tegengaan, terwijl ze de huid beschermen tegen schade door vrije radicalen.

De voordelen van Press & Glow

Press & Glow zorgt ervoor dat de huid zichtbaar voller, voller en gladder wordt. Het helpt bij het creëren van een geperfectioneerd huidoppervlak dat niet alleen actieve ingrediënten zoals vitamine C en A beter absorbeert, het creëert ook een uitstekende basis voor make-up. Zichtbare tekenen van hyperpigmentatie worden verminderd, de huid ziet er zichtbaar stralend en toch gekalmeerd uit. Wat wil je nog meer van je dagelijkse toner? Misschien een bijvulling? Daar hebben we ook aan gedacht!

Bij Medik8 streven we ernaar duurzaamheid te bevorderen en zoveel mogelijk gerecyclede materialen te gebruiken, maar hergebruik is het beste. Als je Press & Glow leeg is, recycle je eenvoudig de fles en bewaar je het pompje en de dop, die perfect op een Press & Glow-navulling passen.

PHA combineren

Zoals we eerder zeiden, is Press & Glow perfect voor gebruik met vitamine A. De behoefte aan een toner die samenwerkt met vitamine A is de inspiratiebron voor de oprichting van Press & Glow. Het helpt de opname van actieve ingrediënten, daarom is uw CSA (vitamine C en zonnebrandcrème overdag, vitamine A 's nachts) echt geoptimaliseerd voor gebruik met Press & Glow.

PHA combineren

PHA kopen

Ben je helemaal overtuigd van de Press & Glow? Als je een bestelling plaatst, geniet je al de volgende werkdag van een stralende en gezonde huid! Heb je een vraag over PHA of één van onze producten? Neem dan gerust contact met ons op en we helpen je graag verder!


Oudere berichten Nieuwere berichten