Welke peptide past bij mij? De beste peptide voor je huid✔️

Door Luuk Berendsen op

peptide-peptiden-peptides

Peptiden zijn ontzettend populair vanwege het geroemde anti-verouderingseffect. Zo zijn peptides niet meer weg te denken uit een goede en gezonde huidverzorgingsroutine en kunnen velen niet meer zonder. En dat is niet zo gek als je kijkt naar de voordelen die een peptide met zich meebrengt, want het verricht wonderen voor je huid! Wellicht weet je niet precies wat een peptide is en wat het nou precies doet voor je huid. We kunnen je nu alvast verklappen dat het in ieder geval meer dan de moeite waard is om in je huidverzorgingsroutine op te nemen. Ontdek in deze blog wat peptiden zijn, wat peptides doen voor je huid en welke peptide het beste past bij jouw huid.

Wat zijn peptiden?

Peptiden, ook bekend als polypeptiden, fungeren als de bouwstenen van eiwitten, zoals collageen en elastine, die van nature in ons lichaam aanwezig zijn. Deze vezels zijn verantwoordelijk voor het verlenen van stevigheid en elasticiteit aan onze huid. Polypeptiden bestaan uit kortere aminozuurketens en stimuleren de huid om meer collageen te genereren. Hoewel een peptide dezelfde chemische samenstelling heeft als de eiwitten in ons lichaam, hebben ze een compactere structuur, waardoor ze dieper in de huid kunnen doordringen om hun effecten te laten gelden.

Wat doen peptiden voor je huid?

Peptiden in cosmetische producten hebben, wanneer ze de juiste moleculaire grootte hebben, het vermogen om de buitenste laag van de huid te doordringen en de diepere huidlagen te bereiken waar ze het meeste effect sorteren. Aangezien eiwitten, zoals collageen, te groot zijn op moleculair niveau om de bovenste huidlaag te doordringen, kunnen peptiden veel efficiënter in de huid werken. Wanneer peptiden op de huid worden aangebracht, wordt dit als een signaal geïnterpreteerd dat de huid collageen heeft verloren. Hierdoor worden boodschappen naar huidcellen gestuurd om meer elastine en collageen te produceren, wat resulteert in een verhoogd collageenniveau in de huid. Aangezien collageen en elastine afnemen naarmate we ouder worden en door factoren zoals zonneschade, spelen peptiden een stabiliserende en transportrol bij de vorming van collageen in de huid.

Hoe gebruik je peptiden?

Een peptide is een veelgebruikte werkzame stof en wordt aan diverse soorten cosmetische producten toegevoegd. De doeltreffendheid van peptiden in reinigingsproducten is echter beperkt omdat ze van de huid worden afgespoeld. Het is raadzaam om te kiezen voor producten die op de huid kunnen blijven, zoals gezichtscrèmes of serums, om optimaal te profiteren van peptiden. Peptiden kunnen veilig tweemaal daags op de huid worden aangebracht. Zoals eerder besproken in deze blog, stimuleren peptiden de aanmaak van collageen en elastine, wat de huid een jeugdige uitstraling geeft. Dit effect kan verder worden verbeterd door een crème of serum met peptiden te combineren met producten die hyaluronzuur of antioxidanten, zoals vitamine C, bevatten.

Let op: combineer een peptide niet zomaar met AHA's (alfa-hydroxyzuren), omdat de lage pH-waarde van deze producten de effectiviteit van peptiden kan verminderen.

Waarom peptiden in je routine?

Laten we het kort houden: Peptiden zitten al van nature in ons lichaam, maar naarmate we ouder worden, verliezen we jaarlijks ongeveer 1% van ons collageen, terwijl de 'communicatie' in onze huid vertraagt. Peptiden die je op de huid aanbrengt, fungeren als 'signalen' voor je lichaam om meer collageen en zelfs hyaluronzuur te produceren. Hierdoor wordt je huid voller en herstelt de huidbarrière. Dus, als je peptiden in een crème of serum gebruikt, denkt je huid dat er een verwonding is geweest en begint het collageen te stimuleren voor een jeugdige uitstraling.

Verschillende soorten peptiden

In de wereld van huidverzorging zijn niet alle peptiden gelijk. Er bestaan honderden soorten peptiden, waarvan sommige effectiever zijn voor de huid dan andere. Bijvoorbeeld, 'dragerpeptiden' leveren sporenelementen aan de huid om collageenproductie te stimuleren. Aan de andere kant vertragen 'enzym-remmende peptiden' de natuurlijke afbraak van collageen in de huid. 'Signaalpeptiden' sturen boodschappen naar verschillende huidlagen om de productie van collageen, elastine en andere eiwitten te bevorderen. En dan hebben we 'neurotransmitterpeptiden', ook wel bekend als 'Botox' in de huidverzorgingswereld, die de afgifte van chemicaliën blokkeren die spiercontracties veroorzaken en zo helpen bij het verminderen van rimpels en het verzachten van fijne lijntjes en kraaienpootjes.

De voordelen van peptiden

Een peptide biedt veel verschillende voordelen voor de huid en is zo populair vanwege de volgende voordelen:

1. Collageenstimulatie: Een peptide kan de productie van collageen in de huid stimuleren. Collageen is een eiwit dat de huid stevigheid en elasticiteit geeft, en naarmate we ouder worden, neemt de collageenproductie van nature af. Peptiden helpen dit proces te vertragen en dragen bij aan een jeugdigere uitstraling.

2. Hydratatie: Sommige peptiden hebben hydraterende eigenschappen en kunnen helpen om vocht in de huid vast te houden. Dit kan de huid er voller en gladder laten uitzien.

3. Antioxidanteffecten: Bepaalde peptiden hebben antioxidante eigenschappen, wat betekent dat ze vrije radicalen neutraliseren die schade aan de huid kunnen veroorzaken. Dit kan helpen bij het verminderen van tekenen van vroegtijdige veroudering.

4. Vermindering van rimpels: Peptiden, zoals neurotransmitterpeptiden, kunnen helpen bij het ontspannen van spieren die expressielijnen en rimpels veroorzaken, waardoor de huid gladder en jeugdiger lijkt.

5. Huidherstel: Sommige peptiden kunnen het natuurlijke herstelproces van de huid versnellen, waardoor beschadigde huid sneller kan genezen.

6. Vermindering van pigmentvlekken: Een peptide kan helpen bij het verminderen van donkere vlekken en pigmentatie, waardoor de teint egaler wordt.

De beste peptiden voor je huid

Bij Medik8 zijn we van mening dat een peptide veel meer kwaliteiten heeft dan alleen het tegengaan van huidveroudering. Daarom hebben we een breed scala aan verschillende peptiden in ons assortiment opgenomen. Alle peptiden in ons assortiment zijn getest door echte huidexperts en leveren snelle en zichtbare resultaten onderbouwd door de wetenschap. Wat voor jou de beste peptide is, hangt af van het type huid dat je hebt. Ontdek hier welke peptide het beste past bij jouw huid.  

Beste peptide voor een droge en vochtarme huid

Onze Liquid Peptides is absoluut de beste peptide voor een vochtarme en- of droge huid. Met dit hydraterende peptideserum pak je expressielijnen en dieperliggende rimpels grondig aan. We noemen dit de naaldvrije formule vanwege het innovatieve toedieningssysteem dat diep in de onderste lagen van de huid duikt voor een optimaal effect. Op deze manier blijft de huid verjongd, gehydrateerd en ziet het er jeugdiger uit. Bovendien stimuleert het peptideserum de collageensynthese om fijne lijntjes en rimpels te verminderen.

beste peptide droge huid

Beste peptide voor een onzuivere, doffe- en rode huid

Onze Clarity Peptides is de beste peptide voor een onzuivere, doffe- en rode huid. Dit voedende peptideserum dringt door in de huid en helpt een stralende teint te creëren. Met 10% niacinamide als belangrijkste ingrediënt helpt dit roodheid, vlekkerige huid en oneffenheden te kalmeren en te verzachten. De peptide heeft een niet-plakkerige en lichtgewicht melkachtige textuur en bevordert de natuurlijke reflectie van je huid. Clarity Peptides is dé peptide voor een zichtbaar geperfectioneerde en glasachtige huid.

beste peptide onzuivere huid

Beste peptide voor een gevoelige huid

Onze Bakuchiol Peptides is de beste peptide voor een gevoelige huid en tegelijkertijd het plantaardige alternatief voor retinol (vitamine A). Dit is de perfecte peptide voor degenen die retinol niet kunnen gebruiken, bijvoorbeeld als je zwanger bent, borstvoeding geeft of een zeer gevoelige huid hebt. Bakuchiol Peptides is ontworpen om een ​​jeugdigere teint te bevorderen en maakt gebruik van de zachte kracht van 1,25% pure bakuchiol. Dit conditionerende peptideserum vermindert de verschijning van fijne lijntjes en rimpels, en verzacht en vermindert eventuele ontstekingen.

beste peptide gevoelige huid

Beste peptide voor de huid rondom de ogen

Onze Eyelift Peptides is de beste peptide voor de gevoelige huid rondom de ogen. Het is een verstevigende gel die veroudering tegengaat en de zichtbare tekenen van veroudering rond de ogen aanpakt en tegelijkertijd hydrateert. Dit anti-aging oogserum helpt de ogen te liften, te delen en te contouren voor een goed uitgeruste look. Het zit boordevol nuttige peptiden en eiwitten, met een complex van 5 anti-verouderingspeptiden die de oogcontouren liften en strakker maken door collageen te stimuleren en wallen te minimaliseren. Glycerine is een belangrijk ingrediënt dat wordt gebruikt voor de ultieme hydratatie en om fijne uitdrogingslijntjes te verminderen. Het favoriete peptide voor de ogen voor een stralende, ontwakende blik.

beste peptide ogen

Beste peptide voor een oude huid

Onze Copper PCA Peptides is de beste peptide voor een oude huid. Dit bekroonde serum tilt de huid op en maakt deze glad, zodat deze er vol, zacht en gehydrateerd uitziet, terwijl fijne lijntjes en rimpels worden verminderd. Het peptideserum neutraliseert een breed spectrum aan huidbeschadigende vrije radicalen, met een antioxiderende kracht die 5 keer sterker is dan die van concurrerende anti-aging peptiden, waardoor er een gladde, zijdezachte en gehydrateerde huid ontstaat.

beste peptide oude huid

Peptiden kopen

Heb je een peptide gezien die past bij je huid? Als je een peptide bestelt bij Medik8, geniet je de volgende werkdag al van een stralende en gezonde huid. Heb je een vraag over één van onze peptiden? Neem dan gerust contact op met een van onze huidexperts en we helpen je graag verder.


Oudere berichten Nieuwere berichten